Ca si la aniversarile Herg Benet Live 2,5 si Herg Benet Live 3,5, cititorii sunt asteptati sa-si cunoasca pe viu autorii lor preferati si sa le puna intrebari. Intrarea este libera.
Scriitorii care vor oferi lecturi din cele mai recente carti publicate sunt: Leonard Ancuta, Theo Anghel, Flavius Ardelean (A.R.Deleanu), Ana Barton, Cristina Boncea, Anda Docea, Radu Gavan, Mugur Grosu, Lorena Lupu, Lucian Mindruta, Alexandra Niculescu, Alina Nedelea, Cristina Nemerovschi, Corina Ozon, Cosmin Perta, Alex Pitigoi, Petronela Rotar, Liviu G. Stan, Simona Stoica, Iulian Tanase, Vlad Tausance, Alexandru Voicescu si Andrei Zbirnea.
Invitati speciali: Claudiu Komartin, George C. Dumitru.
Editura Herg Benet s-a infiintat in 2010, iar in cei cinci ani dedicati literaturii romane vii si-a atins obiectivul de a face cunoscute pe piata de carte autohtona voci noi, puternice, inconfundabile, cu o scriitura originala, perfect coordonata cu literatura universala de varf. Herg Benet a oferit cititorilor bestseller-urile de azi, care vor fi clasicii de maine.
Editura Herg Benet a reusit sa schimbe o parte importanta a paradigmei culturale romanesti – propunand autori tineri, originali, talentati si interesanti, a adus literatura autohtona din nou in atentia publicului tanar, demonstrand ca si in Romania se pot scrie bestseller-uri la fel de reusite precum cele internationale.
Treptat, prin apropierea facuta intre scriitori si cititori, am inlaturat multe prejudecati care sufocau imaginea literaturii produse in Romania, intr-un final ea ajungand sa fie privita asa cum este in realitate: diversa, curajoasa si vie.
Am castigat un pariu care parea imposibil: literatura valoroasa, dar si atractiva si deschisa spre public. Cartea romaneasca editata de noi n-a ramas exclusiv in librarii si biblioteca, cum se intampla mai inainte; in loc sa-si astepte cititorul sa vina spre ea, a mers acolo unde a fost ceruta: cafenea, parc, mall sau liceu. Din revistele usor anacronice, a migrat catre bloguri, site-uri culturale sau retele de socializare. Am descoperit tineri cu viziune artistica originala, ale caror debuturi le-am giraj si promovat fara rezerve – o parte dintre acestia, intr-un timp mai mult decat foarte scurt, au devenit nume recunoscute ale culturii de astazi.
An de an, paleta stilurilor si genurilor oferite de catre Herg Benet cititorului roman s-a largit, s-a diversificat. Am considerat ca este un proces firesc, de incurajare a exprimarii gusturilor unui public pe care am reusit sa-l dezvoltam in jurul planului nostru editorial. De la poezie postmoderna s-a ajuns la romane fantasy, de la eseu filosofic la antologii de poezie internationala. De la thriller la romane care problematizeaza societatea actuala. De la lirica feminina, la satira si pamflet. In ciuda diversitatii crescande, am pastrat un numitor comun, si suntem hotarati sa-l pastram in continuare: tot ceea ce publicam sa fie suta la suta original si relevant. Cum aceste criterii bine definite de selectare a valorii nu puteau trece chiar neobservate, cartile publicate de Herg Benet au fost rasplatite in fiecare an cu premii, care au vizat in primul rand calitatea continutului, dar nu in ultimul rand si aspectul grafic in care ele s-au prezentat pe rafturile librariilor.
. |