Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
Leeds Screendance Competition @ WASP
(Cinema)
WASP – Working Art Space and Production continua seria de proiectii speciale cu cele mai apreciate filme de dans din lume, co-prezentate de festivaluri de profil din Europa si SU.A.
Filmele sunt prezentate in cadrul initiativei D.I.M.A.P. (Directii Inovatoare in Multimedia si Arta Performativa), ca parte a programului de formare profesionala GROWASP. D.I.M.A.P este un program coordonat de coregraful si directorul artistic Simona Deaconescu.

Duminica 19 aprilie, ora 19:00 are loc cea de-a doua proiectie de filme, co-prezentata de Leeds International Film Festival. In line-up se regasesc filmele selectate la Leeds Screendance Competition.

AMAUROS / Nicole Seiler / Elevetia /  2014 / 2 min
Este oare posibil ca eliminand toate elementele vizuale dintr-un film inca sa avem un film? “Amauros” ne provoaca sa reconsideram imaginarul in dans.

BLACK TAPE / Michelle & Uri Kranot / Danemarca / 2014 / 3 min
Intr-un tango incalcit, victima si persecutorul danseaza, ocupand cadrul si spatiul dintre loviturile pensulei. Filmul se bazeaza pe stiri si materiale din documentare, explorand implicatiile unei vieti traite sub ocupatie.

CRACKS / Álex Pachón / Spania /  2013 / 4 min
Un ritual al diminetii dus la extrem. Sunetul si imaginea strans sincronizate construiesc un ritm tulburator.

EMBRACE / Shantala Pepe / UK & Belgia / 2014 / 7 min
Un barbat si o femeie impart un moment singular de intimitate stand in fata unui ocean vast. Coregrafia subtila si delicata transmite ambiguitatea relatiei.

LET`S SAY / Fuk Pac Jim & Li De / Hong Kong /  2014 / 8 min
De la o scara rulanta pana la ultima cina intr-o piscina. ”Phubbing” e un termen care descrie obiceiul de a ignora pe cineva in favoarea unui telefon mobil. 

MEMORIAS / Bertie & Ponciano Almeida / UK & Brazilia / 2014 / 3 min
Filmat in Guaratinguetà, Brazilia si Londra, Memorias este o explorare evocativa a trecutului unui dansator si a amintirii diferitelor stiluri intalnite pe strada in tinerete.

MOVING YEREVAN / Jevan Chowdhury / UK / 2014 / 7 mins
Yerevan este unul dintre cele mai vechi orase locuite in continuu de-a lungul timpului, istoria oamenilor sai fiind masurata in milenii. Filmat in trei zile si trei nopti, acest film de 7 minute prezinta capitala Armeniei prin miscarile a 47 de dansatori.

ROOMS / Paul Sarvis / USA / 2013 / 6 min 
Un solo, o camera goala si o prezenta reala, imaginata sau amintita. Imagini de familie, adapost, inchisoare si imbatranire construiesc un puzzlle psihologic, expus pe doua planuri paralele.

SILENT PLACES / Simona Deaconescu / Romania / 2013 / 12 min
Un moment de intalnire dintre doua priviri se transforma intr-o poezie a clipei, o bucla temporala in care se intind emotiile la maximum. Lirismul, tensiunea si neasteptatul unor momente de imbujorare, de incruntare, de ciocnire accidentala nasc o poveste spusa din interior spre exterior.

TANGO BRASILEIRO / Gabriela Alcofra & Billy Cowie / UK & Brazilia / 2014 / 3 min
O meditatie subtila asupra demodarii, filmul  foloseste o coregrafie gestuala si materiale filmate in Rio de Janeiro in anii 1930.

THE TIME IT TAKES / Katrina McPherson & Simon Fildes / UK / 2013 / 11 min
The Time it Takes este inradacinat in peisajul Outer Hebrides; pe masura ce filmul inainteaza, protagonistii se muleasa pe respiratia si fluxul imprejurimilor.

VANISHING POINTS  /  Marites Carino /  Canada  /  2014 /  9 min
Pe marginile unei cladiri triunghiulare din Montreal, doi indivizi danseaza singuri, influentandu-se totusi fara intentie. O explorare vizuala a conexiunii instantanee intr-o lume deconectata. 

Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile. Participantii la programul GROWASP au prioritate.

Proiectia este un eveniment special organizat de WASP - Working Art Space and Production si co-prezentat de Leeds International Film Festival. Filmarea si fotografierea in sala de proiectie sunt strict interzise.

Afis


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate