Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 martie 2024
Recomandări
„Flautul Fermecat” – Premieră oficială la Opera Comică pentru Copii
(Teatru)
Jucata de peste doua secole pe marile scene lirice ale lumii, opera „Flautul fermecat”, de WA. Mozart, libret J E Schikaneder, face parte, incepand din aceasta primavara, si din repertoriul actualei stagiuni a  Operei Comice pentru Copii.
Premiera are loc vineri, 24 aprilie 2015, ora 19:00, la Sala Mare a institutiei (Calea Giulesti, nr. 16).  

Aceasta noua productie poarta semnaturile regizorului Cristian Mihailescu, a scenografei Viorica Petrovici si a coregrafului Catalin Caracas. Conducerea muzicala apartine dirijorului Ciprian Teodorascu, iar coregrafia grupului de copii apartine maestrului coregraf Jaqueline Bratu.
 
«Flautul fermecat», ultima opera a lui Mozart, «Soarele muzicii», este o victorie a Soarelui asupra tenebrelor, a Muzicii in fata zgomotului. Veniti din imperiul Reginei Noptii, Tamino si Pamina gasesc lumina, trecand prin probe teribile: proba focului, proba apei, dar, mai ales, proba tacerii, a imposibilei comunicari. Lumea ce ne inconjoara e frumoasa, colorata, vesela, libera, ca un freamat de aripi. Ne-o infatiseaza dionisiacii Papageno si Papagena. Copiii lor, Papagenutii, cum i-am numit noi, inventati de mine, vor duce mai departe aceasta dragoste de viata, care face ca Pamantul sa traiasca. Privind la intamplarile de pe scena, bucurandu-va de excelentii interpreti, lasati-va invaluiti, dragi copii de toate varstele, de muzica celesta a celui iubit de Dumnezeu - pentru ca aceasta semnifica numele lui, Amadeus.” - a declarat regizorul Cristian Mihailescu.
 
Apreciata pentru multiplele niveluri la care poate fi perceputa, celebra opera este adaptata, in viziunea regizorului Cristian Mihailescu, nivelului de intelegere pe care-l au copiii cu varsta cuprinsa intre 5 - 15 ani, fara a-i fi diminuate farmecul si profunzimea pe care le poate recepta publicul adult. 
 
Opera ilustreaza povestea tanarului print Tamino, care, in cautarea iubitei sale, iese din noapte spre lumina, calauzit de trei copii. Cu ajutorul flautului sau fermecat, el trece cele trei probe importante: Tacerea, Focul si Apa. Rasplata va fi pe masura: va intra alaturi de Pamina in templul inteleptilor. Atotputernica Regina a Noptii va fi astfel invinsa de tinerete, iubire si adevar.
 
Celebrele personaje prind viata pe scena Operei Comice pentru Copii, in interpretarea solistilor deja consacrati ai institutiei, productia beneficiind si de elemente de noutate ce vor fi revelate pe scena. „Mozart e acel izvor nesecat, la care revii mereu cu certitudinea ca a mai ramas ceva ce urmeaza sa descoperi si care sa-ti potoleasca setea de frumos. Iar «Flautul Fermecat», ultima dintre celebrele sale creatii, ar putea face parte din «curricula» oricarei institutii de cultura care-si asuma inclusiv un rol de educare a publicului, prin cultivarea gustului pentru valorile perene. Ma bucur sa anunt ca de acum face parte din stagiunea Operei Comice pentru Copii!” - a marturisit Felicia Filip, director general al institutiei. 
 
Biletele (vor fi 20 de reprezentatii ale operei „Flautul fermecat” de W.A. Mozart) se pot achizitiona prin reteaua bilete.ro - cu 48 de ore inainte de spectacol - si de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulesti nr. 16) - cu o ora inaintea inceperii spectacolului - in limita locurilor disponibile
         
Anul acesta, Opera Comica pentru Copii pregateste alte doua noi productii: „Fetita cu chibrituri” (balet, premiera pe 5 iunie) si „Münchhausen”, de Dan Dediu (opera, premiera are loc in cadrul Festivalului International „George Enescu”). 
         
Remarcabil este faptul ca biletele la premiera anterioara, musical-ul „Peter Pan”, s-au epuizat inaintea premierei, iar la cele 17 spectacole programate, gradul de ocupare a fost de 100% (6719 bilete vandute si 7208 spectatori in sala). 

Si prima editie a Festivalului „Hänsel si Gretel” initiat si organizat de Opera Comica pentru Copii la inceputul lunii aprilie a fost un real succes de casa. Festivalul a reunit peste 20 de spectacole sustinute de gazde, dar si de Opera Romana din Craiova, Teatrul de Stat din Constanta, Teatrul „Ion Creanga”, Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”, scoala de Balet Educa si Smart Art Association din Bucuresti. Tot in cadrul festivalului au avut loc concerte-lectie sustinute de maestri ai scenei romanesti si internationale: Ion Ivan Roncea (harpa), Miltiade Nenoiu (fagot), Marin Cazacu (violoncel), Ionut Bogdan stefanescu (flaut), Bogdan Mihailescu (chitara) si Raluca Oprea (soprana). 
         
Acest festival poate fi asemanat cu un examen de maturitate al institutiei. Desi se afla la prima editie, el este rezultatul unui obiectiv ambitios, la care vom cladi an de an cate o treapta: familiarizarea tinerei generatii cu o multitudine de genuri de spectacol si promovarea actului artistic de calitate. Multumesc astfel tuturor dascalilor si artistilor cu har care au aderat la acest deziderat si invit publicul sa ia parte la o poveste la fel de nazdravana precum protagonistii care au inspirat numele acestui eveniment.” - spunea soprano Felicia Filip.

Afis_Flautul FermecatPROGRAMUL reprezentatiilor cu „Flautul fermecat” la OPERA COMICa PENTRU COPII: 
(Calea Giulesti nr. 16)
aprilie si mai2015

Vineri, 24 aprilie, ora 19.00 – PREMIERA OFICIALA
Sala Mare

Luni, 27 aprilie, ora 11.00
Sala Mare

Marti, 28 aprilie, ora 11.00
Sala Mare

Miercuri, 29 aprilie, ora 11.00
Sala Mare

Luni, 4 mai, ora 11.00
Sala Mare

Marti, 5 mai, ora 11.00
Sala Mare

Miercuri, 6 mai, ora 11.00
Sala Mare

Sambata, 9 mai, ora 11.00
Sala Mare

Luni, 11 mai, ora 11.00
Sala Mare

Marti, 12 mai, ora 11.00
Sala Mare

Miercuri, 13 mai, ora 11.00
Sala Mare

Sambata, 16 mai, ora 11.00
Sala Mare

Luni, 18 mai, ora 11.00
Sala Mare

Marti, 19 mai, ora 11.00
Sala Mare

Miercuri, 20 mai, ora 11.00
Sala Mare

Sambata, 23 mai, ora 11.00
Sala Mare

Luni, 25 mai, ora 11.00
Sala Mare

Marti, 26 mai, ora 11.00
Sala Mare

Miercuri, 27 mai, ora 11.00
Sala Mare

Sambata, 30 mai, ora 11.00
Sala Mare

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate