Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
31 ianuarie 2023
106 • Se finalizeaza reconstructia podului peste Dunare la Drobeta, de catre Apolodor din Damasc
1797 • Se naste Franz Schubert
1834 • Se deschide, la Bucuresti, Scoala de muzica vocala, de declamatie si literatura a „Societatii Filarmonice"
1937 • Se naste Mircea Micu
1953 • Ovidiu Lipan „Tandarica"
Recomandări
Distribuţie internaţională în „Flautul fermecat” la Opera Comică pentru Copii
(Teatru)
China, Franta, Cipru, Bulgaria, Turcia, Albania si Romania - acestea sunt tarile de provenienta ale solistilor din „Flautul fermecat”, spectacolul a carui premiera a avut loc vineri, pe 24 aprilie, de la ora 19.00, la Opera Comica pentru Copii.
Jucata de peste doua secole pe marile scene lirice ale lumii, opera „Flautul fermecat”, de W.A. Mozart, libret J. E. Schikaneder va face parte, incepand din aceasta primavara, si din repertoriul actualei stagiuni a Operei Comice pentru Copii. Aceasta productie poarta semnatura regizorului Cristian Mihailescu, a scenografei Viorica Petrovici si a coregrafului Catalin Caracas, conducerea muzicala fiind asigurata de dirijorul Ciprian Teodorascu. Coregrafia grupului de copii este realizata coregrafa Jaqueline Bratu.

Din distributia internationala a operei „Flautul fermecat” de W.A. Mozart, libret J. E. Schikaneder, fac parte solistii Plamena Anghelova (Bulgaria) si Gloria Tronel (Franta), ambele interpretand-o pe Regina Noptii; Margarita Antoniadou (Cipru), in rolul primeia dintre cele trei Doamne, Gjergji Mani (Albania), care-l interpreteaza pe Tamino, Samuel Alper Adiguzel (Turcia), in rolul lui Sarastro si Fang Shuang (China), in rolul lui Papageno.

Opera ilustreaza povestea tanarului print Tamino, care, in cautarea iubitei sale, iese din noapte spre lumina, calauzit de trei copii. Cu ajutorul flautului sau fermecat, el trece cele trei probe importante: Tacerea, Focul si Apa. Rasplata va fi pe masura: va intra alaturi de Pamina in templul inteleptilor. Atotputernica Regina a Noptii va fi astfel invinsa de tinerete, iubire si adevar.

«Flautul fermecat», ultima opera a lui Mozart, «Soarele muzicii», este o victorie a Soarelui asupra tenebrelor, a Muzicii in fata zgomotului. Veniti din imperiul Reginei Noptii, Tamino si Pamina gasesc lumina, trecand prin probe teribile: proba focului, proba apei, dar, mai ales, proba tacerii, a imposibilei comunicari” - a declarat regizorul Cristian Mihailescu. „Lumea ce ne inconjoara e frumoasa, colorata, vesela, libera, ca un freamat de aripi. Ne-o infatiseaza dionisiacii Papageno si Papagena. Copiii lor, Papagenutii, cum i-am numit noi, inventati de mine, vor duce mai departe aceasta dragoste de viata, care face ca Pamantul sa traiasca. Privind la intamplarile de pe scena, bucurandu-va de excelentii interpreti, lasati-va invaluiti, dragi copii de toate varstele, de muzica celesta a celui iubit de Dumnezeu - pentru ca aceasta semnifica numele lui, Amadeus.”. Apreciata pentru multiplele niveluri la care poate fi perceputa, celebra opera este adaptata, in viziunea regizorului Cristian Mihailescu, nivelului de intelegere pe care-l au copiii cu varsta cuprinsa intre 5 - 15 ani, fara a-i fi diminuate farmecul si profunzimea pe care le poate recepta publicul adult. 
         
Mozart e acel izvor nesecat, la care revii mereu cu certitudinea ca a mai ramas ceva ce urmeaza sa descoperi si care sa-ti potoleasca setea de frumos. Iar «Flautul Fermecat», ultima dintre celebrele sale creatii, ar putea face parte din «curricula» oricarei institutii de cultura care-si asuma inclusiv un rol de educare a publicului, prin cultivarea gustului pentru valorile perene. Ma bucur sa anunt ca de acum face parte din stagiunea Operei Comice pentru Copii!” - a marturisit Felicia Filip, director general al institutiei. 

Anul acesta, Opera Comica pentru Copii pregateste alte doua noi productii: „Fetita cu chibrituri” (balet, premiera pe 5 iunie) si „Münchhausen” de Dan Dediu (opera, premiera are loc in cadrul Festivalului International „George Enescu”). 

Va asteptam asadar la reprezentatiile cu „Flautul fermecat”, programate in luna mai.
Biletele (vor fi 20 de reprezentatii ale operei „Flautul fermecat” de W.A. Mozart) se pot achizitiona prin reteaua bilete.ro - cu 48 de ore inainte de spectacol - si de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulesti nr. 16) - cu o ora inaintea inceperii spectacolului - in limita locurilor disponibile. 

Afis_Flautul Fermecat


PROGRAMUL reprezentatiilor cu „Flautul fermecat” la OPERA COMICA PENTRU COPII 
(Calea Giulesti nr. 16); mai 2015:

Luni, 4 mai, ora 11.00;
Marti, 5 mai, ora 11.00;
Miercuri, 6 mai, ora 11.00;
Sambata, 9 mai, ora 11.00;

Luni, 11 mai, ora 11.00;
Marti, 12 mai, ora 11.00;
Miercuri, 13 mai, ora 11.00;
Sambata, 16 mai, ora 11.00;

Luni, 18 mai, ora 11.00;
Marti, 19 mai, ora 11.00;
Miercuri, 20 mai, ora 11.00;
Sambata, 23 mai, ora 11.00;

Luni, 25 mai, ora 11.00;
Marti, 26 mai, ora 11.00;
Miercuri, 27 mai, ora 11.00;
Sambata, 30 mai, ora 11.00;.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate