Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
24 septembrie 2020
Recomandări
Festivalul național de teatru studențesc ContemporanIS şi-a încheiat a 5-a ediție
(Teatru)
Luni, 20 mai, s-a incheiat a 5-a editie a Festivalului studentesc de teatru contemporan. Dupa 4 zile bogate in spectacole, conferinte, dezbateri, concerte si worksop-uri, organizatorii au promis ca imediat se vor apuca de editia 6-a.
In cele 4 zile, invitatii au putut urmari gratuit 4 spectacole profesioniste, un concert Jazzadezz si alte 8 spectacole studentesti.  
 
Editia a 5-a a Festivalului ContemporanIS a fost si prima editie-concurs. Participantii din 6 orase (Sibiu, Iasi, Cluj, Bucuresti, Targu Mures si Chisinau) au fost evaluati in timpul festivalului de catre un juriu ales cu atentie si care a inteles importanta promovarii actului cultural in randul tinerilor. Astfel, Oltita Cintec, Alina Nelega, Cristian Theodor Popescu si Ionut Sociu au ales  sa ofere premiul pentru cel mai bun spectacol trupei de teatru UNATC Bucuresti (Eliza Pauna, Bettina Schicht, Dan Codreanu, Olga Ioana Bela, Robert Gutunoiu). Premiul pentru cel mai bun actor a fost luat de catre Dan Codreanu, iar premiul pentru cea mai buna actrita a revenit Elizei Pauna, ambii din trupa UNATC Bucuresti.
 
Teatru, muzica si povesti 
 
Editia a 5-a a Festivalului ContemporanIS a mai adus in randurile iubitorilor de teatru si povesti spuse de oameni ai artei si culturii romanesti. Astfel, ssmbata, 18 mai a avut loc lansarea Gazetei de Arta Politica, care s-a facut la Teatru Fix, de Ionut Sociu, iar duminica, 19 mai Cristian Theodor Popescu  a sustinut o dezbatere publica privind „Rolul critic al teatrului” iar luni, 20 mai Alina Nelega a povestit despre „Dramaturgia realului”.  
 
Anul acesta, doritorii au putut sa se inscrie si la Atelierele de Miscare, sustinute de Carmen Cotofana si la Work-shopul sustinut de Dragos Cohal despre Tehnica Sunetului. Au mai fost workshop-uri despre ”Cum sa faci ca proiectul tau sa devina realitate?” - Management si Marketing Teatral cu Miki Braniste, (Asociatia Colectiv A Cluj)  si un training sustinut de Oana Filip (Asociatia Industrii Creative Iasi) despre Industriile Creative
 
Duminica, cei de la Jazzadezz le-au spus povesti muzicale celor prezenti La Baza, la concertul organizat in fiecare editie de catre echipa ContemporanIS

Editia 2013 a festivalului studentesc de teatru contemporan a fost un succes, daca punem la socoteala aplauzele necontenite, multimea de spectatori si regrete datorate faptului ca anul acesta ContemporanIS nu a durat decat 4 zile.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate