Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
22 februarie 2024
1632 • Galileo Galilei publica Dialog despre cele doua mari sisteme ale lumii
1788 • S-a nascut Arthur Schopenhauer (d. 1860)
1810 • S-a nascut Frederic Chopin (d. 1849)
1900 • Prima auditie, la Paris, a "Sonatei nr. 2 pentru vioara si pian" de George Enescu (la pian - George Enescu)
1903 • S-a nascut Tudor Musatescu (d. 1970)
Recomandări
Festivalul florilor de tei
(Viață)
Continuand traditia cu care a obisnuit publicul iesean consumator de evenimente culturale de calitate inca de la infiintare, Centrul Cultural International din Iasi are bucuria de a va anunta organizarea primei editii a Festivalului Florilor de Tei, la Iasi, in intervalul 15–23 iunie 2015.
Partenerii Centrului Cultural International din Iasi in organizarea evenimentului sunt Primaria Municipiului Iasi, Universitatea de Arte «G.
Enescu» Iasi, Uniunea Artistilor Plastici Iasi, Uniunea Scriitorilor Iasi si Gradina Botanica Iasi.
Festivalul Florilor de Tei din Iasi este o ampla si complexa manifestare culturala¸ care are ca obiectiv punerea in valoare a orasului Iasi cu ceea ce are el mai frumos, teii si poezia eminesciana, si isi propune sa creeze un brand al orasului nostru ca si oras activ din punct de vedere cultural.

In esenta, Festivalul Florilor de Tei va cuprinde manifestari artistice foarte variate, dintre care, cele mai originale si mai spectaculoase vor fi realizarea unor instalatii florale de mari dimensiuni, alcatuite in proportie foarte mare chiar din flori de tei, care sa aduca in atentie creatia eminesciana, personalitatea Poetului National atat de legat de orasul Iasi si de teii pe care ii  iubea atat de mult. „Ne dorim ca Festivalul Florilor de Tei sa devina o traditie anuala pentru orasul nostru, care sa genereze interes turistic deosebit si sa aseze Iasul pe harta turistica internationala. Ne propunem sa implicam in realizarea acestor instalatii toate formele artistice: sculptura, pictura, fotografia, artele vizuale in general, actoria, muzica, astfel incat, prin acest eveniment cultural de anvergura, Cultural International sa aduca artele mai aproape de public si sa sprijine creatiile artistice originale si artistii ieseni”, a declarat doamna Irina Vasilescu, presedintele Centrului Cultural International din Iasi.

Tocmai de aceea, manifestarile culturale din perioada Festivalului (concursuri literare si de traduceri, spectacole de teatru, muzica si dans in aer liber, expozitii florale) au in vedere puternica legatura a Iasului cu opera si personalitatea poetului Mihai Eminescu. 

Asteptam publicul iesean la manifestarile culturale care vor avea loc in fiecare zi la Teiul lui Eminescu din Parcul Copou, incepand cu ora 17.00 si in Complexul Palas in zilele de 19 iunie (ora 17.00, pe  Patinoarul Palas) si 22 iunie (ora 19.00, in Atrium).

La data de 21 iunie, intre orele 10.30 – 11.30 va avea loc un pelerinaj simbolic intre Casa Pogor si Teiul lui Eminescu sub forma unei parade a costumelor multietnice cu participantii la Festival, dupa care manifestarile artistice vor continua la Teiul lui Eminescu, programul zilei culminand cu realizarea unei instalatii artistice deosebite de catre toti iesenii, numite „in dar lui Eminescu”. Va asteptam, asadar, sa deveniti cu totii artisti pentru o zi.

Spectacolele din Parcul Copou, din cadrul Festivalului Florilor de Tei, vor fi sustinute de Lic. De Arta „O. Bancila”, Grupul de dans „Coconite” al Ateneului Tatarasi, scoala de Dans „Dance Explosive”, „Atelierul de Tango”,  scoala „Paradis”, Palatul Copiilor, Lic. „Miron Costin”, Colegiul Agricol „Vasile Adamachi”, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare”, Trupa de Teatru „Art’Elle” din Bucuresti.

Spectacolele din Complexul Palas vor avea ca protagonisti Grupul de dans „Orpheas” al Comunitatii Elene, filiala Iasi, de soprana Nicoleta Maier (Cluj Napoca) si actorul Nicolae Ionescu (Teatrul National Iasi).

Pe toata perioada Festivalului Florilor de Tei, Centrul Cultural International din Iasi va invita sa admirati, in Complexul Palas, expozitia „Eminescu in viziune plastica” realizata cu sprijinul Anticariatului „Dumitru I. Grumazescu” din Iasi, expozitia graficianului si designerului Sergiu Pasciuc „Trecut-au anii…” si expozitia de fotografie „Batalia Florilor din Laredo – Spania, 106 ani de istorie”, iar in Parcul Copou va veti incanta sufletele si privirea cu o expozitie unica de instalatii artistice florale realizate de studentii Facultatii de Arte „G. Enescu” din Iasi si ai Uniunii Artistilor Plastici, filiala Iasi.

fft-afis-general-A4


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate