Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 februarie 2023
1395 • Prima mentiune documentara a Cetatii Neamt
1809 • Se naste Felix Mendelssohn Bartholdy
1892 • Se naste Gheorghe I. Bratianu
1941 • Se naste Stefan Iordache
Recomandări
Ateliere de vară 1 – 31 iulie 2015 Muzeul Național al Țăranului Român
(Viață)
Luna lui Cuptor o petrecem la Muzeul National al taranului Roman in „focurile creativitatii”, dar intr-o atmosfera prietenos-racoroasa cu ateliere de tot felul pentru copii de la 5 la 15, 16, 17 ani, poate si mai mult.
Atelierele pot fi gasite-vazute pe site-ul Muzeului Taranului sau pe blogul atelieruldecreativitate dot blogspot dot ro, cu informatiile aferente.
Sa le mai spunem o data? Povesti inventate si jucate, desen, pictura, colaj textil, muzica, pictura cu flori si mirodenii, hartie manuala, croit, tesut, cusut, pictura pe sticla sau atelier de tiparit. De la 10.30 pana pe la 13.30, ca pe urma e prea cald.

Desen in salile muzeului, pictura pe diverse suporturi si colaj textil cu Ruxandra Grigorescu
Teme: memoria – primele amintiri, amintiri din copilarie, schimb de amintiri, care este prima poveste pe care v-o amintiti, ce ne amintim, ce uitam, cum am fi fara memorie; casa taraneasca – proiecte de arhitectura si design interior, istorii de case (adevarate sau inventate), cum ar fi sa mostenim o casa, ce casa ne-am cumpara, ce casa am vinde, casa goala, casa plina, casa de oaspeti, protectori ai casei, povesti din vacanta, gradina de patru anotimpuri, fereastra spre gradina, costumul si tesaturile din casa, cusaturi pentru casa, timp si calendar, sarbatori – sarbatoriri.
Pentru maxim 10 copii de la 5 ani.

Povesti inventate si jucate cu Raluca Oprea-Minoiu
Prima data ne vom imprieteni, ne vom cunoaste si ne vom pune putin corpul la treaba, folosind jocul. Si vocea va face parte din corpul si joaca noastra. Apoi ne vom odihni ascultand o poveste. Cand vom descoperi ce personaj ne place mai tare si mai tare, vom porni in a-i da viata, in felul nostru: vom construi o papusa de mana si-i vom da si glas si emotie. Apoi, daca tot a inceput sa ne placa sa lucram impreuna, vom aduce toate personajele la un loc si vom (re)compune povestea noastra. Pentru a face toate acestea – jucat, ascultat, cusut cu ace adevarate, lipit, decupat, inventat, vorbit, emotionat si iarasi jucat – avem nevoie de doua intalniri.
Pentru maxim 10 copii de la 6 ani.

Povesti cu urechi – atelierul lui Calin Torsan si invitatul lui, Sasa Liviu Stoianovici
Experienta de muzicant si bucuria de a impartasi copiilor cate ceva din lucrurile pe care le-am aflat de-a lungul anilor despre peisajul sonor al lumii taranesti, m-au facut sa coagulez mai multe idei in programul cursului Povesti cu urechi. Este un periplu subiectiv, concret – folosesc exemplificari muzicale, colaborari cu alti instrumentisti, ori macar auditii si sugestii de auditie –, prin lumea sunetelor traditionale. Intotdeauna, analiza comparata a similitudinilor urbane este o prioritate pentru mine, una menita sa apropie informatiile de limbajul copilariei actuale. Cursul contine informatii organologice, povesti despre vestiti lautari, paralele cu muzicile altor popoare si citate din literatura destinata copiilor, unele referindu-se strict la universul sonor.
Pentru maxim 10 copii de la 10 la 14 ani

Pictura cu flori si mirodenii cu Andreea Botezan
Cum ar fi sa pictam cu flori? Dar cu frunze sau cafea? Atelierul incepe cu un mic traseu in curtea muzeului, de unde adunam cateva plante si doi graunti de pamant. in sala de lucru aranjam aceasta recolta impreuna cu alte flori si mirodenii. Nu vor lipsi scortisoara, curry-ul, boiaua dulce, ceaiul negru, curcuma sau sofranul. Culori delicate, mirosuri exotice ne vor inspira la nasterea primelor desene pe hartie. Este un atelier-laborator in care accentul cade mai mult pe calitatea culorilor si pe cautare-descoperire si mai putin pe caracterul descriptiv al desenelor realizate. Mici si mari, curiosi, iubitori ai mirodeniilor orientale sunt bineveniti!
Pentru maxim 10 copii de la 6 ani.

Atelier de tiparit cu Andreea Botezan
Imprimatul este o „urma“ lasata cu mana, cu un obiect, cu ceva prelucrat, fie ca e vorba de simple stampile din radiere sau linogravura, fie cu o tehnica mai elaborata cum ar fi gravura pe placuta de cupru. Materiale diferite ne stau la dispozitie: hartie transparenta sau colorata, hartie subtire de orez, hartie cu insertii de plante, hartie de copt, hartie facuta manual. Presa cu manivela ne ajuta sa transferam mai bine pe hartie modelul lucrat pe matrita. Cu matrita realizata se pot tipari mai multe lucrari care vor fi apoi semnate de autori si prezentate intr-o expozitie inedita.
Pentru maxim 10 copii de la 6 ani.

Croit, tesut si cusut cu Lidia Stares 
In atelierul de croit, tesut si cusut invatam cat se poate despre fire si tesaturi si din ce se obtin firele, culorile si rostul lor. Ne intalnim cu diferite materiale si aflam pentru ce sunt bune spre folosinta, cum se alatura doua sau mai multe materiale si pe ce criterii; cum se comporta materialele textile. Croim dupa tipare traditionale si impodobim piesele de imbracaminte obtinute. Invatam sa tesem la razboiul orizontal si la cel vertical. Aflam cum se alatura culorile si descifram motivele traditionale. Cine este interesat de probleme tehnice, poate afla cum ajung lana, inul si canepa sub forma de fire sau despre colorarea/vopsitul natural al acestora.
Pentru maxim 8 copii de la 6 ani.

Atelier pictura pe sticla cu Bogdan Herascu
Pictura pe sticla, pe spatele sticlei mai bine zis. O tehnica veche ce, odata invatata, te poate innoi. Nu numai pe tine, ci si pe cei pe care-i iubesti. Taranul roman a inceput sa picteze icoane pe sticla dupa ce bisericile au fost golite de stapanitor. El a reprodus din amintire si din izvoade colportate curajos intr-un spatiu tensionat de mandria de a fi asa si nu altfel. Nicula, Scheii Brasovului. Locuri pline. La acest atelier incercam sa ne aducem aminte, sa tinem aproape o lume. O lume sfarsita de timp, dar plina de ziceri. Zicem si zugravim sfinti, balauri, zmei tristi, babe, frunze, ierburi dulci si jucarii bune de visat.
Pentru maxim 6 copii de la 7 ani.

Atelier de hartie manuala cu Razvan Supuran
Hai sa inveti sa faci hartie manuala! Intr-un loc cu zambet si liniste. Un gest ecologic si cultural care se prinde firesc in pasii copilariei. Deseul de hartie se marunteste, se imbaiaza, se toaca, se combina cu apa. Rezulta pasta de hartie. Se scoate cu sita, se asterne pe panza, se preseaza, se intinde, se usuca. Se intampla magia si se obtine o noua hartie. Atelierele pot fi la nivel de incepator, unde pot sa participe copii incepand cu varsta de 5 ani. Parintii pot fi simpli privitori sau cursanti, cot la cot cu cei mici. Daca exista curiozitate si dorinta, cursurile pot fi continuate cu incursiuni in lumea tiparului manual si a legatoriei manuale, finalizandu-se cu o carte-obiect. Jocul facerii se schimba saptamanal prin elementele care vor intra in hartie: fire de iarba, frunze, petale, flori, cafea, nisip, condimente, panza de sac.
Pentru maxim 15 copii de la 5 ani.

Program

Luni
10.00 – 11.30 Atelier pentru Fundatii cu Ruxandra Grigorescu; inscrieri la telefon: 021 317 96 59

Marti
10.00 – 11.30 Desen in salile muzeului cu Ruxandra Grigorescu; inscrieri la telefon: 021 317 9659
12.00 – 13.30 Pictura cu flori si mirodenii cu Andreea Botezan; inscrieri la telefon: 0744 685 075

Miercuri
10.00 – 11.30 Pictura pe diverse suporturi cu Ruxandra Grigorescu; inscrieri la telefon: 021 317 96 59
10.00 – 12.00 Atelier de hartie manuala cu Razvan Supuran; inscrieri la telefon: 0728 516 800
10.00 – 12.00 Croit, tesut, cusut cu Lidia Stares; inscrieri la telefon: 0722 798 284
12.00 – 13.30 Atelier de tiparit cu Andreea Botezan; inscrieri la telefon: 0744 685 075

Joi
10.00 – 11.30 Colaj textil cu Ruxandra Grigorescu; inscrieri la telefon: 021 317 96 59
10.00 – 12.00 Croit, tesut, cusut cu Lidia Stares; inscrieri la telefon: 0722 798 284
12.00 – 13.30 Povesti inventate si jucate (intalnirea I) cu Raluca Oprea-Minoiu; inscrieri la telefon: 021 317 96 61 + tasta 5

Vineri
10.00 - 11.30 Povesti inventate si jucate (intalnirea II) cu Raluca Oprea-Minoiu; inscrieri la telefon: 021 317 96 61 + tasta 5
12.00 - 13.00 Povesti cu urechi, atelierul lui Calin Torsan; inscrieri la telefon: 021 317 96 59

Sambata
10.30 - 12.00 Pictura pe sticla cu Bogdan Herascu; inscrieri la telefon: 0726 237 376
Taxa pentru o participare la oricare dintre atelierele pentru copii este de 15 lei si se va plati la intrarea din Kiseleff, numarul 3, la inceputul fiecarui atelier.

Atelierele de vara fac parte din programul Atelierului de Creativitate de la Muzeul National al taranului Roman.

afis_ateliere de vara


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate