Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Festivalul – Concurs Coral Internațional pentru Tineret „Gavriil Musicescu” de la Iași a ajuns la ediția a III-a
(Muzică)
Asociatia „Iubire si Incredere”, organizeaza, in perioada 1 – 7 iulie 2015, editia a III-a a Festivalului – Concurs Coral International pentru Tineret „Gavriil Musicescu”. 
Pe parcursul celor sapte zile vor fi prezente la Iasi coruri de tineri, coruri consacrate, personalitati din viata muzicala.
Capul de afis il reprezinta formatii corale, de renume international precum: Corul National de Camera Madrigal, dirijat de catre Anna Ungureanu, Corul de camera Preludiu, condus de catre maestrul Voicu Enachescu, Corul de Copii Radio Bucuresti, dirijat de catre Voicu Popescu, Corul psaltic Tronos al Patriarhiei Romane, condus de catre Protopsalt Arhidiacon Mihail Buca, Corala Cantores Amicitiae, dirijata de catre Prof. Univ. Dr. Nicolae Gasca alaturi de Grupul psaltic Byzantion, condus de catre Asistent Drd. Adrian Sarbu

Pentru ca este un Festival – Concurs, participantii care provin din Romania, Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria si Grecia, se vor prezenta in cadrul a cinci sectiuni: Sectiunea Coruri de Licee cu profil muzical si Seminarii Teologice, Sectiunea Formatii de muzica psaltica, Sectiunea Coruri ale Universitatilor de Muzica si Facultatilor de Teologie, Sectiunea Coruri de tineri amatori si Sectiunea Coruri de copii Cantus Mundi. 

Ziua de 3 iulie va debuta cu o lansare de carte – „Athos. Insemnarile netacutelor carari”, scrisa de Alexandru Radescu. Seara se va incheia cu doua concerte: la Muzeul Unirii si in Gradina Publica a Complexului Palas din Iasi. In Gradina Palas vor fi prezente formatii corale din Romania, Ucraina, Republica Moldova si Bulgaria.

Pe 4 iulie va avea loc o suita de concerte corale: la cateva centre pentru batrani si copii, incepand cu ora 11:00, la ora 19.00 - Concert coral extraordinar in Parcul Copou Iasi, unde vor canta Corul National de Camera Madrigal si Proiectul Cantus Mundi, alaturi de coruri de copii din mai multe tari. Finalul serii, va fi incununat de vocile copiilor din corul Radio, Bucuresti.

Duminica, 5 iulie, organizatorii propun un adevarat maraton de  10 concerte corale, ce vor avea loc la tot atatea biserici ortodoxe cunoscute, din Iasi. 
Seara va fi incununata de Gala Festivalului – Concurs Coral International pentru Tineret „Gavriil Musicescu”, transmisa in direct  pe TVR Iasi si TVR+.

Pe scena Teatrului National Vasile Alecsandri din Iasi, vor urca corurile laureate ale Festivalului de la cele cinci sectiuni de concurs, alaturi de invitati de onoare: Corul National de Camera Madrigal, Corul de Camera Preludiu, Corul de Copii Radio Bucuresti, Corul psaltic Tronis al Catedralei Patriarhale din Bucuresti, Corala Cantores Amicitiae si grupul psaltic Byzantion.

Ultima zi de Festival, 6 iulie, va incheia manifestarile culturale dedicate muzicii, cu o conferinta de presa si cu dezbateri pe teme culturale de interes public. Participantii vor fi oameni de cultura din Iasi, autoritati publice locale din diferite institutii ale Iasiului, dirijori ai corurilor participante in cadrul Festivalului Coral „Gavriil Musicescu”.

Cu acest prilej la Iasi vor fi prezente mai multe personalitati de talie internationala din viata culturala muzicala: Andrea Angelini din Italia, membru al Federatiei Internationale de Muzica Corala, Maestrul Voicu Enachescu, presedintele Asociatiei Nationale Corale din Romania, Prof. Univ. Aetopoulos Antonios de la  Universitatea de Muzica din Atena – Grecia, Prof. Univ. Dr. Mstyslav Yurcenko de la Universitatea Nationala Boris Grincenko -  Kiev, Dirijor Voicu Popescu, Corul de Copii Radio Bucuresti, Prof. Univ. Dr. Ioan Golcea de la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti si Prof. Univ. Dr. Nicolae Gheorghita de la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti.

Cu un numar total de participanti de aproximativ 1200 persoane din tara si strainatate, Festivalul – Concurs Coral International pentru Tineret „Gavriil Musicescu” de la Iasi, se doreste un pas important in candidatura orasului nostru la titulatura de Capitala Culturala Europeana in anul 2021.

995764_1180091885350436_378570650931644917_n


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate