Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Spectacol inedit: Muzică interactivă multimedia
(Muzică)
Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, Centrul de Muzica electroacustica si Multimedia va invita duminica, 26 mai 2013, sa luati parte la un spectacol inedit: Different Kinds of Electric.

Ineditul spectacolului consta in realizarea unui duet, live, intre mediul electronic si muzicieni, in timp real, prin intermediul noilor tehnologii (senzori, Kinect, Ipad).
In functie de context si de partitura conceputa, calculatorul reactioneaza, acompaniind in timp real partiturile solistilor, tehnologia avansata facand posibila interactiunea directa, pe scena, dintre muzicieni si mediul electronic. Astfel, aceeasi piesa poate fi mult modificata, de la o interpretare la alta, in functie de talmacirea artistului, pentru o noua aventura muzicala.

Spectacolul are drept protagonisti trei dintre compozitorii romani preocupati de utilizarea noilor tehnologii in muzica, specializati in programarea computerului cu Max/MSP/Jitter: Victor Alexandru Coltea, Constantin Basica si Catalin Cretu, toti trei absolventi ai specializarii compozitie la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti si compozitie multimedia la Hochschule für Musik und Theater Hamburg.

Spectacolul va avea loc in data de 26 mai 2013, ora 20.00, la Studioul de Opera si Multimedia al Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti – str. stirbei Voda, nr. 33.

Program:

1. Victor Alexandru Coltea - Sketches of an electric time travel – III tape music (p.a.a.)
Chitara: Erich Schachtner

2. Constantin Basica - Deadline pentru orchestra de camera, live electronics si video (p.a.r.)
Dirijor: René Gulikers
Orchestra Universitatii de Muzica si Teatru din Hamburg
Inregistrare din cadrul Concursului International de Live Electronics, organizat de European Conference of Promoters of New Music, 19 noiembrie 2011

3. Victor Alexandru Coltea - RinmoDeZer-Freq pentru chitara preparata si live electronics (p.a.r.)

4. Catalin Cretu - Piano Interactions II "Clopote si mecanisme" pentru senzori, pian preparat si electronics (p.a.a.)

5. Constantin Basica - Spune-mi ce sa fac pentru clarinetist, dirijor, Kinect, live electronics si live video (p.a.a.)
 
Interpreti:

Victor Alexandru Coltea – chitara preparata si live electronics
Adriana Toacsen – pian preparat, senzori
Catalin Cretu – electronics
Alexandru Avramovici - clarinet
Constantin Basica - dirijor, live electronics si live video
 
Inginer de sunet: Dan Alexandru
Lumini: Dan Bujor
 
Intrarea este libera.

Spectacolul este realizat cu sprijinul generos al partenerilor: sapteSeri, Modernism, ArtClue, OnlineGallery, Vernisaje.ro, WebCultura, Ceasca de cultura, Asociatia Art&Co

Victor Alexandru Coltea (n. 1986) a terminat studiile la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, la clasa de compozitie a profesorului Dan Dediu, in 2009. Cu un an inainte de a absolvi, a fost un semestru student la Universitatea de Muzica si Teatru din Hamburg, cu bursa Erasmus. Mai apoi, in cursul anilor 2009-2011, a obtinut diploma de master in compozitie la aceeasi Universitate de Muzica din Hamburg, la clasa profesorului Fredrik Schwenk. In perioada studiilor i-a avut ca profesori, alaturi de Dan Dediu si Fredrik Schwenk, pe Doina Rotaru, Octavian Nemescu, Peter Michael Hamel.
Lucrarile sale, ce includ opusuri pentru instrumente solo, orchestra, muzica de teatru si de scurt metraj, au fost cantate in diferite sali de concerte din Romania, Germania, Franta, Austria si Elvetia, precum si in diferite festivaluri de muzica contemporana.
 
Constantin Basica (n. 1985) si-a luat diplomele de licenta in Compozitie si Dirijat Orchestra la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti. A avut onorea de a ii avea ca profesori pe Dan Dediu, Doina Rotaru, Nicolae Coman, Bodgan Voda si Cristian Brancusi. Ca bursier Erasmus a studiat un an la Universitatea de Muzica si Teatru Hamburg cu Fredrik Schwenk, Peter Michael Hamel si Christof Prick. Dupa absolvirea studiilor in Bucuresti, s-a intors la Universitatea din Hamburg si a urmat un masterat in Compozitie Multimedia la clasa profesorilor Georg Hajdu si Manfred Stahnke. Interesele sale muzicale sunt foarte diverse, intinzandu-se de la un profesorat la catedra de orchestra a Liceului de Muzica „George Enescu“ din Bucuresti, pana la concerte neconventionale cu duoul de muzica electronica “Rezistenta Materialelor”. Compozitiile sale includ piese acustice pentru instrumente solo, ansambluri de camera si orchestra, cateva dintre ele fiind premiate la concursuri nationale de compozitie. In ultimii patru ani s-a concentrat pe studiul compozitiei algoritmice si multimedia, lucrarile sale fiind interpretate in Romania, Germania, Irlanda si SUA.

Catalin Cretu (n. 1971) a obtinut titlul de inginer in profilul electromecanic la Facultatea de Masini si Instalatii Electromecanice a Universitatatii Tehnice din Petrosani (1995), apoi a studiat la Facultatea de Muzica din cadrul Universitatii de Vest Timisoara si Facultatea de Compozitie, Muzicologie si Pedagogie muzicala din cadrul Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, specializarea Pedagogie muzicala (1993 – 1998) si specializarea Compozitie (1996 – 2001), clasa prof. univ. dr. Adrian Iorgulescu (1996 – 1998) si clasa prof. univ. dr. Dan Dediu (1998 – 2001). A urmat cursurile de master in Compozitie si management cultural (2001 – 2002, bursier Erasmus) si Compozitie multimedia (2006 – 2008), ambele la Hochschule für Musik und Theater Hamburg. In 2008 a obtinut titlul de Doctor in muzica la UNMB, sub indrumarea prof. univ. dr. Octavian Nemescu. In 2012 a absolvit scoala post-doctorala MIDAS (Musical Institite for Doctoral Advanced Studies) la UNMB.
Din 2003 este membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.
Din 2008 este cercetator stiintific, coordonator al Centrului de Muzica electroacustica si Multimedia al UNMB. 
.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate