Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 aprilie 2024
Recomandări
Festivalul Naţional al Tradiţiilor Populare
(Viață)
Unicul festival din tara ce reuneste traditii, arte si realitati culturale din tara si din strainatate, se intoarce la Muzeul ASTRA. Este vorba despre Festivalul National al Traditiilor Populare, eveniment ajuns la editia a XIII-a.
Anul acesta, intre 14 si 16 august, Ardealul, Banatul, Muntenia si Ukraina trimit la acest Festival tot ce au mai bun - peste 200 de artisti, mestesugari,  interpreti vocali si instrumentali. Evenimentul va avea loc intr-un ,,decor” special, adica in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului. 

La fiecare editie a Festivalului participa reprezentanti ai cate unui judet din Transilvania (inclusiv Banatul, Crisana si Maramuresul), Muntenia (inclusiv Oltenia si Dobrogea), Moldova (inclusiv Bucovina si Basarabia). Cele 3 judete invitate la cea de-a XIII-a editie a Festivalului sunt Arges, Caras-Severin si Covasna. Invitatul Diasporei este Ucraina (regiunea Odesa- sudul Basarabiei). 

Participantii vor fi impartiti pe sapte sectiuni tematice: arte religioase (traditii cultice legate de practicile religioase), literatura populara (basme, eresuri, poezie si teatru popular), arte muzicale (interpreti vocali si instrumentali), arte coregrafice (dans popular), arte plastice traditionale (mestesuguri artistice), arte mecanice (creatie tehnica traditionala) si arta culinara (meniuri dupa retete traditionale). 

Sambata si duminica (15 – 16 august), vor sustine concerte in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului cunoscutii interpreti de muzica populara Traian Jurchelea si Cristina Turcu Preda. La Festivalul National al Traditiilor Populare si au anuntat prezenta ansamblul Dor Basarabean din Utkonosovka, raionul Ismail, Ucraina, ansamblul Cununa Carpatilor din intorsura Buzaului, Covasna, grupul vocal feminin de cantece populare din Racosul de Sus, Covasna, ansamblul de dans popular Százlábú din Sfantu Gheorghe, Covasna, ansamblul Zestrea Gugulana, Caras Severin, ansamblul Cununita din Bania, Caras Severin, Fanfara din Bania, Caras Severin, ansamblul de calusari din Barla, Arges si ansamblul Floricica din Barla, Arges.

,,Festivalul este conceput ca o manifestare interactiva. Pe de o parte, reprezentantii comunitatilor participante isi prezinta propriile traditii, iar pe de alta parte publicul prezent se implica direct in desfasurarea actiunii printr-o serie de ateliere culturale. Prin aceasta initiativa, traditiile sunt prezentate la scena deschisa si o lume intreaga este invitata sa le cunoasca.”, a declarat Ciprian Stefan, managerul general C.N.M. ASTRA

Actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu si Primaria Municipiului Sibiu, desfasurata in parteneriat cu Institutul Cultural Roman, Centrele Judetene pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Arges si Caras-Severin, Centrul de Cultura al  judetului Covasna si Consiliile Judetene Arges, Caras-Severin si Covasna,  cu sprijinul Complexului  Muzeal Golesti , jud.Arges si al Muzeului Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita Caransebes, jud. Caras-Severin. Actiune posibila cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu. 
 
Actiunile C.N.M. ASTRA sunt posibile cu finantarea Consiliului Judetean Sibiu.

afis si pliant FNT 2015-03 august-convert


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate