O nouă rundă de poezie (și nu numai) la „Lectura de Joi” - ediția a V-a | |
(Literatură) |
JOI, 27 august 2015, de la ora 19.00, in „Gradina de citit” a Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, vor citi pentru public poezie Sorin Ghergut, Corina Bernic si Florin Dumitrescu. |
Accesul la eveniment este gratuit si se poate face cu incepere de la 18:30.
Agentia AdLittera va invita la Biblioteca Metropolitana Bucuresti, la un nou eveniment de lectura publica. In cadrul Programului „Cultura pentru toti”, Biblioteca Metropolitana Bucuresti organizeaza evenimente culturale, iar „Lectura de Joi” isi continua misiunea de a aduce scriitorul mai aproape de publicul rezident bucurestean, iubitor de literatura.
Primele editii ale acestui an i-a avut invitati pe Florin Iaru, Anca Vieru si Cristina Andrei, Mihai Dutescu, Bianca Dobrescu si Ciprian Macesaru , Razvan Petrescu, Andrei Ruse si Cristian Fulas, Ioana Nicolae, Miruna Vlada si Iulia Militaru.
Sorin Ghergut este poet si traducator. A publicat volumele de versuri Time Out (Editura Timpul, Iasi, 1998) si Orice. uverturi si reziduuri (Editura Pandora M, Bucuresti, 2011). Este coautor al volumelor colective Tablou de familie (Editura Leka-Brancus, Bucuresti, 1995), impreuna cu Svetlana Carstean, Mihai Ignat, Cezar Paul-Badescu, Razvan Radulescu si T.O. Bobe, Marfa (Editura Salut, 1996) si Marfa reincarcata (Editura Brumar, 2011), alaturi de D.M. Cipariu, Florin Dumitrescu, Dan Plesa si B.O. Popescu. Printre cartile pe care le-a tradus in romana se numara Prinzul dezgolit de William Burroughs, Posta de Charles Bukowski, Mr.Vertigo de Paul Auster si Tarantula de Bob Dylan.
Corina Bernic (n. 1981, Iasi) este scriitor, traducator, jurnalist, manager cultural. A fost jurnalist TVR, sef de departament in cadrul Centrului National al Cartii apartinand de Institutul Cultural Roman si manager cultural al Fundatiei Robert Bosch. Din 2013 este colaborator pe proiecte internationale si fundraising al international literaturfestival berlin (ilb) si coordonator de program al FILIT Iasi. A publicat volumele de poezie Casa scarilor (2011, Casa de pariuri literare) si Statii (2014, Pandora M), numeroase articole in diverse ziare si reviste din Romania (Observator cultural, Dilemateca, Dilema veche, Timpul etc.) si din strainatate (Frankfurter Allgemeine Zeitung, Pescanik – Serbia, Svet – Cehia), proza scurta in diverse antologii. A editat antologia de proza scurta Primii mei blugi (Art, 2009), antologia bilingva a Festivalului International de poezie „Oskar Pastior”, Sibiu, 2007 (Art, ed. I, 2008; ed. a II-a, 2009) si La inceput a fost dialogul. Grupul de Actiune Banat si prietenii – poezii, proza, polemici (Polirom 2013). A tradus volume semnate de Jean Amèry, Herta Müller, Daniel Kehlmann, Peter Handke, Oskar Pastior, Peter Sloterdijk.
Florin Dumitrescu se naste in 1966, face presa din 1987. Primele texte de muzica le scrie in 1988 pentru Timpuri Noi. Azi Florin e textierul exclusiv al Sarmalelor Reci si, de asemenea, compune texte pentru Directia 5, Jazzappella, Pasarea Rock si Mircea Baniciu. Intre timp a facut doua facultati, un master in studii romanice si un doctorat in antropologie. A lucrat douazeci de ani ca publicitar (si ar presta si azi, daca ar gasi job). A debutat ca poet in 1996, a publicat versuri in doua volume proprii si citeva antologii. Pentru mai multe detalii, Florin ne recomanda pagina sa pe wikipedia.
Despre moderator: Ciprian Burcovschi este si marketer cultural, si manager de programe culturale, si promoter cand e cazul, fiind dependent tot timpul de un public destept. Specialist in comunicare vizuala (branding, artwork, marketing visual support, management process of design, lector design grafic), lucreaza in branding din 1993 ca freelancer, iar in 2003 trece in antreprenoriat. In 2010 pune bazele proiectului AdLittera alaturi de prieteni care au aceleasi scopuri. Asa iau nastere proiecte editoriale (revista SemneBune), campanii de informare (Bagajul de cultura), cercetari de piata asupra consumului de produse si servicii culturale (sBook/ SBpoll), un concurs anual de debut (Incubatorul de condeie) si multe actiuni culturale proprietare sau in parteneriat cu jucatori importanti din industria de carte autohtona. Ciprian este insurat si are un baiat mult mai talentat decat el. Este pasionat de inot, rock si poezie. Si, recunoaste public, ca este indragostit de singurul produs care nu expira niciodata: cartea.
––
„Lectura de joi” este un proiect cultural organizat de Agentia culturala AdLittera, ce cuprinde 10 intalniri cu publicul rezident bucurestean, intr-un spatiu cald si prietenos, cu scriitori consacrati si debutanti.
Scopul acestei actiuni este, in primul rand, acela de a incuraja dialogul cultural, incercand sa aduca scriitorul mai aproape de public. Dorim ca literatura sa nu mai fie perceputa ca o nisa a elitelor; scriitura este intr-adevar un act artistic care nu este la indemana oricui, dar lectura poate deveni o obisnuinta daca o plasam intr-un mediu confortabil.
Asadar, va invitam pe 27 august, de la 18:30, la „Lectura de Joi” pentru o seara de poezie, in cadrul Programului „Cultura pentru toti”. Evenimentul are loc la sediul Central al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, in „Gradina de citit”, Str. Tache Ionescu 4.
--
AdLittera este unica agentie din mediul cultural, dedicata cu precadere palierului editorial, cu atributele unui hub cultural, organizatoare de evenimente, care detine o revista culturala si cerceteaza consumul de produse si servicii culturale autohtone.
. | |
|
|