Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
„Lectură de Joi” în Grădina de citit, la Biblioteca Metropolitană București
(Literatură)
Joi, 3 septembrie 2015, de la ora 19.00, in „Gradina de citit” a Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, vor citi pentru public Ana Maria Sandu, Adela Greceanu si Mihai Radu.
Accesul la eveniment este gratuit si se poate face cu incepere de la 18:30.

Agentia AdLittera va invita la Biblioteca Metropolitana Bucuresti, la un nou eveniment de lectura publica. In cadrul Programului „Cultura pentru toti”, Biblioteca Metropolitana Bucuresti organizeaza evenimente culturale, iar „Lectura de Joi” isi continua misiunea de a aduce scriitorul mai aproape de publicul rezident bucurestean, iubitor de literatura. 

Primele editii ale acestui an i-a avut invitati pe Florin Iaru, Anca Vieru si Cristina Andrei, Mihai Dutescu, Bianca Dobrescu si Ciprian Macesaru, Razvan Petrescu, Andrei Ruse si Cristian Fulas, Ioana Nicolae, Miruna Vlada si Iulia Militaru, Corina Bernic, Sorin Ghergut si Florin Dumitrescu. 

Ana Maria Sandu a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti si cursurile de masterat in literatura romana contemporana ale aceleiasi facultati. A debutat in 2003 volumul Din amintirile unui Chelbasan (Editura Paralela 45), tradusa in limba franceza in 2010 cu titlul L’ecorchure. in 2006, a publicat la Editura Polirom, in colectia “Ego. Proza”, romanul Fata din casa vagon. In 2010 a publicat romanul Omoara-ma! (Editura Polirom). Romanul a fost tradus in limba italiana in 2012.  in 2013 a publicat cel de-al patrulea volum,  Alearga (Editura Polirom). A publicat texte in antologiile Cartea cu bunici, Bookataria de texte&imagini, Iubire 13, Prima data, Nouvelles de Roumanie, Rumänien heute.  
Este redactor la revista Dilema veche.

Adela Greceanu (pseudonimul Adelei Maria Martin, nascuta Dutu) este scriitoare si jurnalista de radio. S-a nascut la Sibiu in 1975, a studiat jurnalistica iar din 1998 lucreaza la Radio Romania Cultural si traieste in Bucuresti. A debutat in 1997 cu volumul de poezie Titlul volumului meu, care ma preocupa atit de mult..., Ed. Eminescu, urmat volumele de poezie Domnisoara Cvasi, Ed. Vinea, 2001 si intelegerea drept in inima, Ed. Paralela 45, 2004. Criticul Marin Mincu a publicat in 1998 antologia critica numita Poezia romana actuala. De la Adela Greceanu la Leonid Dimov. In 2008 a publicat romanul Mireasa cu sosete rosii, Editura Polirom. Este inclusa in antologia de povestiri romanesti Skräpliv, aparuta in 2013 la editura suedeza 2244, parte a prestigiosului grup editorial Bonnier. In 2014 a publicat volumul de poezie si cuvintele sint o provincie, Ed. Cartea Romaneasca, distins cu Premiul revistei „Observator cultural” si cu mentiunea speciala a juriului la categoria „Cea mai buna carte a anului”, categoria „Beletristica”, la Bun de Tipar - Gala Industriei de Carte din Romania. Adela Greceanu a sustinut numeroase lecturi in tara si in strainatate iar fragmente din cartile sale au fost traduse in germana, engleza, suedeza, bulgara, greaca, maghiara, italiana, turca, slovena, sirba, croata.

Mihai Radu este absolvent de Filosofie la Universitatea Al.I. Cuza din Iasi, a lucrat mai intai ca profesor, apoi a intrat in presa. Dupa cativa ani la Aspirina Saracului si Plai cu Boi, s-a alaturat redactiei Academiei Catavencu, devenita intre timp Catavencii. A publicat volumul de proza scurta Hobby si alte povestiri si, in colaborare cu Simona Tache, Femeile vin de pe Venus, barbatii de la baut. in 2014 ii apare romanul Sebastian, ceilalti si-un caine.

Moderatorul, Eli Badica (n. 1988) si-a incheiat studiile de licenta la Facultatea de Litere, Universitatea din Bucuresti, specializarea Literatura Universala si Comparata, iar pe cele de masterat la SNSPA, Facultatea de stiinte Politice, Antropologie.
Eli este jurnalist si PR cultural. Din 2013 este redactor-sef adjunct si editor al unuia dintre cele mai importante site-uri culturale romanesti, Bookaholic.ro. A publicat in diverse publicatii culturale de la noi (Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura). in prezent, este si redactor colaborator la Suplimentul de cultura si Revista Arte si Meserii.
Printre altele, este managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociatiei Paspartu, PR al Emineschool Bucharest Film Festival, care a avut editia pilot in aprilie 2015, iar de curand este si PR al Casei de Pariuri Literare.

––
Lectura de joi” este un proiect cultural organizat de Agentia culturala AdLittera, ce cuprinde 10 intalniri cu publicul rezident bucurestean, intr-un spatiu cald si prietenos, cu scriitori consacrati si debutanti.
Scopul acestei actiuni este, in primul rand, acela de a incuraja dialogul cultural, incercand sa aduca scriitorul mai aproape de public. Dorim ca literatura sa nu mai fie perceputa ca o nisa a elitelor; scriitura este intr-adevar un act artistic care nu este la indemana oricui, dar lectura poate deveni o obisnuinta daca o plasam intr-un mediu confortabil.

Asadar, invitam bucurestenii pe 3 Sept., incepand cu 18:30, la „Lectura de Joi” pentru o seara de proza, in cadrul Programului „Cultura pentru toti”. Evenimentul are loc la sediul Central al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, in „Gradina de citit”, Str. Tache Ionescu 4.  

affiche#6


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate