Acesta a fost acompaniat de pianistul Horia Mihail, cei doi alegand in fiecare moment un program atractiv si adecvat unui public larg si eterogen, ceea ce a facut ca recitalurile sa fie adevarate momente de incantare pentru toti cei prezenti
Proiectul Street Art Muzical este finantat in Programul Esti Bucuresti de catre Centrul de Proiecte Culturale al Muncipiului Bucuresti - ARCUB, Primaria Municipiului Bucuresti, organizat de Fundatia Culturala Marconi si sustinut de Primaria Sectorului 1.
”Ne bucuram din suflet ca ati venit si pe la noi. Anul acesta nu am avut parte de evenimente muzicale in parc”. ”Ce surpriza minunata. Sa vedem asa solisti aici, la noi in cartier. Am auzit despre ei la radio dar nu ii vazusem niciodata”. ”Copilul meu este foarte fericit. Am sa il duc mai des la astfel de evenimente. Acum constat ca, desi este mic, le gusta si are rabdare”. ”Sunt doi muzicieni de aur”, au spus spectatorii din parcuri.
Pentru un solist de talie internationala, care canta pe importante scene ale tarii si ale lumii, cu aparitii discografice in numar impresionant si castigator al multor competitii internationale, asa cum este Ion Bogdan Stefanescu, experienta de a canta cu astfel de prilejuri a fost una inedita si foarte placuta:
”Street Art Musical a fost o experienta incredibila. Dupa toate sondajele mass media, muzica clasica nu are nicio sansa, si totusi, sute de oameni s-au adunat pentru a ne asculta. Reactia lor si a copiilor care au stat smirna pentru a ne asculta, asezati in jurul nostru de parca ar fi vrut sa ne ia locul, dovedeste faptul ca romanii iubesc aceasta muzica. Parca ar fi ceva genetic, si-o doresc, vor sa aiba acces la tot ceea ce tine de frumos.
Street Art Musical este un adevarat fenomen. Ca la un semn, copii, adolescenti, parinti, bunici, trecatori care isi plimba cainii de companie si chiar ”oamenii strazii” tresalta si se entuziasmeaza, la unison, la aceasta comoara inestimabila de care beneficim cu totii si anume, muzica clasica.
âDupa toate cele cinci seri de exceptie, cu un public de care deja ne este dor, nu-mi vin in minte decat versurile lui Nichita Stanescu, dedicate tatalui meu, Eusebiu Stefanescu, din finalul spectacolului pe care l-am realizat impreuna in 1984: ”NE LUAM LA REVEDERE / IAR NU LA ADIO / DE-AR MAI FI O DATA CA ASTA / FIULE FIIO”.
Amanunte pe www.streetartmuzical.fundatiamarconi.ro, www.flautuldeaur.ro.
. |