Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
31 ianuarie 2023
106 • Se finalizeaza reconstructia podului peste Dunare la Drobeta, de catre Apolodor din Damasc
1797 • Se naste Franz Schubert
1834 • Se deschide, la Bucuresti, Scoala de muzica vocala, de declamatie si literatura a „Societatii Filarmonice"
1937 • Se naste Mircea Micu
1953 • Ovidiu Lipan „Tandarica"
Recomandări
Coproducția româno-irlandeză „Ashes Afar”, recomandarea criticii de specialitate la Festivalul Edinburgh Fringe
(Teatru)
Rezultat al unei colaborari teatrale romano-irlandeze, „Ashes Afar” („Cenuta de Departe”) s-a bucurat de aprecierea publicului si a criticii de specialitate din Scotia, unde spectacolul s-a jucat timp de o luna in cadrul Edinburgh Fringe Festival. Publicul din Bucuresti va putea viziona spectacolul in limba engleza cu ocazia Festivalului Undercloud, pe 31 august, precum si in doua reprezentatii la Godot Café Teatru, pe 2 si 24 septembrie.
 
Piesa, o comedie neagra conceputa special pentru acest proiect, urmarette povestea unui cuplu de tineri emigranti in Londra, un roman ti o irlandeza. Echipa Vanner Collective si-a propus sa investigheze impactul pe care il are fenomenul imigrarii asupra identitatii si memoriei celor care nu pot defini cu usurinta termenul „acasa”. Textul spectacolului este semnat de Andreea Bortun, regia ii apartine lui Bobi Pricop, iar din distributie fac parte actorii Crissy O’Donovan si Liviu Romanescu.

Cu o traditie inceputa in 1947, Edinburgh Fringe este cel mai amplu festival de teatru din lume, adunand in 2015 peste 50.000 de reprezentatii ale celor 3.314 spectacole jucate in 313 spatii teatrale, de la teatru la stand-up comedy, spectacole pentru copii, dans, circ, opera, sketchuri, musical, cabaret, teatru de strada, expozitii, happeninguri.

Cotidianul The Scotsman precizeaza: „Piesa Andreei Bortun este impregnata de senzatii acute de instrainare si singuratate... si de foarte mult umor”. Publicatia Edinburgh Spotlight atribuie cinci stele din cinci spectacolului, mentionand ca „Ashes Afar este o piesa de teatru-experiment rascolitoare, complexa si absolut inteligenta... Jocul actoricesc al lui Crissy O’Donovan este sclipitor, precis ti in forta”. 

Liviu Romanescu reuseste sa faca din rolul Mihail o performanta de knockout. Interpretarea sa, mai ales spre finalul piesei, este de un calibru atat inalt incat nu se compara cu alti actori din Fringe,” relateaza publicatia Broadway Baby, care de asemenea acorda cinci stele spectacolului. „Ashes Afar este un spectacol provocator care ridica teatrul de studio la superlativ,” mai arata articolul.  

In Romania, spectacolul este invitat in cadrul Festivalului International de Teatru Independent UNDERCLOUD si se va juca pe data de 31 august de la orele 18:00 in sala Librarie a Muzeului Taranului Roman. De asemenea vor mai avea loc doua reprezentatii la Godot Cafe Teatru pe 2 septembrie de la 20:00 si pe 24 septembrie de la 19:00. 

Ashess Afar - Go Home


„Ashes Afar” este primul proiect al companiei Vanner Collective, realizat in parteneriat cu Asociatia TETA, proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National, Institutul Cultural Roman si Oxford School of Drama. Echipa de promovare din spatele artistilor este formata din Andreea Ruscan (manager de proiect), Duncan Molloy (co-producator), Anca Purdel (fundraiser), Silvana Frinculescu (grafica), Cristian Tabacitu (web), Claudiu Popescu/Adi Bulboaca/Vlad Birdu (foto), Nicolae Constantin Tanase/Cornelia Nicoleasa/Alexandru Matios (video).

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate