Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 martie 2024
Recomandări
Filmul "Un etaj mai jos", regizat de Radu Muntean, are proiecţie de gală la Iaşi
(Cinema)
Duminica, 20 septembrie, de la ora 19.00, filmul "Un etaj mai jos", regizat de Radu Muntean, va avea o proiectie speciala la Casa de Cultura a Studentilor din Iasi, in prezenta actorilor din rolurile principale, Teodor Corban si Iulian Postelnicu.
 
Dupa ce a avut premiera mondiala la Festivalul de la Cannes, filmul "Un etaj mai jos", cel de-al cincilea lungmetraj din cariera lui lui Radu Muntean, unul dintre cei mai premiati regizori romani din noua generatie, poate fi vazut din 18 septembrie in cinematografele din Romania.

Filmul spune povestea lui Patrascu, care, dupa ce are ghinionul de a fi unicul martor la o altercatie domestica ce se sfarseste cu o crima, trebuie sa infrunte doi „vecini” foarte apropiati: unul este ucigasul, celalalt este propria sa constiinta. Intreaga poveste este redata de actorii Teodor Corban, Iulian Postelnicu si Oxana Moravec.

Dupa proiectia de la Cannes, in selectia oficiala Un Certain Regard, filmul lui Radu Muntean a avut zeci de cronici pozitive in marile publicatii ale lumii. „Excelent”, „plin de suspans”, „captivant”, „inteligent”, „extrem de subtil” – sunt cateva dintre complimentele adresate filmului in publicatii precum „Variety”, „The Hollywood Reporter”, „Screen Daily” sau „The Guardian”. 

De asemenea, pe 12 septembrie, "Un etaj mai jos" a avut premiera nord-americana la cel mai mare festival din America de Nord, Toronto Film Festival, in prezenta lui Radu Muntean si urmeaza, in prima saptamana din octombrie, cel mai important eveniment de gen din Marea Britanie, BFI London Film Festival. 

Despre Teodor Corban, actorul din Iasi distribuit in unul din rolurile principale din film, celebru, deja, pentru rolul din "Aferim!”, premiat cu Ursul de Argint la Berlin, revista "Variety” scria: "Corban mentine permanent atentia camerei, livrand un rol in care interiorul zbuciumat ramane bine izolat de exterior. E un personaj complet, iar omniprezenta sa, intr-un interval de timp limitat, creste senzatia de presiune care-i apasa greu pe suflet. Aura datatoare de fiori a lui Postelnicu, impietrit intr-o figura amenintatoare, persista pe ecran chiar si cand el nu e acolo."

Teodor Corban se afla la prima colaborare cu Radu Muntean. Actorul are o experienta de 25 de ani pe scena teatrului romanesc, Corneliu Porumboiu fiind primul cineast care l-a distribuit in film, in scurtmetrajul studentesc “Calatorie la oras” (2003). Au urmat “A fost sau n-a fost?” (2006), pentru care a fost premiat la Festivalul  de la Cottbus,  “4 luni, 3saptamani  si  2  zile -  castigatorul  Palme d’Or  in  2007,  “Dupa dealuri” (2012),  ambele regizate de Cristian Mungiu, sau “Aferim!” (Ursul de Argint, 2015) al lui Radu Jude.

Iulian Postelnicu, celalalt actor distribuit intr-un rol principal in "Un etaj mai jos", a jucat in numeroase filme de televiziune si emisiuni de divertisment, printre care Serviciul Roman de Comedie. A avut, de asemenea, roluri secundare in filmele lui Adrian Sitaru, "Din dragoste cu cele mai bune intentii" si "Domestic", precum si in "Funeralii fericite", regizat de Horatiu Malaiele, si in "Francesca", de Bobby Paunescu.

Filmul "Un etaj mai jos", distribuit in Romania de Transilvania Film, este produs de Multi Media Est, in co-productie cu Les Films de l’Après-midi (Franta), Neue Mediopolis Filmproduktion (Germania) si Bleck Film & TV AB (Suedia). 

Biletele pentru proiectia de gala de la Iasi sunt disponibile la Casa de Cultura a Studentilor. Pretul unui bilet este de 10 lei.

AFIS_OFB_70X100_DIGITAL (2)


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate