Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 decembrie 2024
Recomandări
LECTURNA – lectură publică la BMB, la „Nocturna Bibliotecilor”
(Literatură)
Vineri, 25 septembrie 2015, de la ora 21:00, in „Gradina de citit” a Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, vor citi pentru public Gabriel H. Decuble, Marius Surleac si Ion-Valentin Ceausescu.
Moderatorul acestei editii este Razvan Tupa. Accesul publicului la eveniment este gratuit si se poate face cu incepere de la 20:30. 

Doar de aceasta data, „Lectura de Joi” se muta vineri, de dragul publicului prezent la „Nocturna Bibliotecilor”.  Pornind de la tema „Citadela Cartilor”, in intervalul 18:00–02:00, in ziua de 25 spre 26 septembrie, publicul bucurestean poate interactiona cu evenimente interesante si atractive, si pot asista la happening-uri inedite, in spatiile Bibliotecii Metropolitane Bucuresti si Bibliotecii Nationale a Romaniei. 

Gabriel H. Decuble (n. 1968), este poet, prozator, eseist, traducator si preda Istoria Literaturii Germane si Literatura Comparata la Universitatea din Bucuresti. A publicat trei volume de poezii si un roman in limba romana, mai multe volume stintifice in limba germana, a editat antologii si volume colective in romana si germana. 

Marius Surleac este fizician.
Publica poezie in majoritatea revistelor romanesti. Colaboreaza cu Chris Tanasescu pe traducere de poezie contemporana americana. Scrie poezie in limba engleza, in reviste din Statele Unite ale Americii / America, Marea Britanie, Mexic, Canada, Franta, Austria, Serbia. 
A debutat in 2011 cu volumul „Zeppelin Jack”, Editura Herg Benet.
Traducerea volumului „Propaganda Factory, or Speaking of Trees”, de Marc Vincenz, urmeaza sa fie publicata curand la Editura Tracus Arte. 

Ion-Valentin Ceausescu s-a nascut pe 24 februarie 1989, in Horezu, Valcea. A absolvit Facultatea de Litere (sectia de Literatura Universala si Comparata) si un master de Teoria Literaturii / Literatura Universala, ambele in cadrul Universitatii din Bucuresti. Incearca sa inteleaga mai bine piata de carte in calitate de librar. 
A colaborat cu mai multe reviste, ca editor si contributor: Accente Culturale, Lectura, Poesis International, Tiuk!, Revista de Povestiri, Conta. In prezent este redactor-sef adjunct al revistei Semne Bune.
In reviste, a debutat cu un articol in Accente Culturale si cu un poem in Lectura, iar editorial a debutat cu o povestire in volumul colectiv „Fictiuni Reale”, editura Humanitas, 2013, coordonat de Florin Piersic Junior. Debutul in volum individual a fost in 2015, cu volumul de poezie „La o tigara cu umbrele”, Editura Karth, imprint Herg Benet Publishers.

affiche#9

Razvan Tupa s-a nascut la Braila in 1975. Primul sau volum publicat, „fetis” (2001), a fost distins cu Premiul national pentru poezie „Mihai Eminescu“, la Botosani, in ianuarie 2002. in 2003, „fetis – o carte romaneasca a placerii” a facut obiectul unei a doua editii revazute si adaugite la Editura Vinea. A mai publicat „corpuri romanesti” (2005) la editura Cartea Romaneasca si „poetic. cerul din delft si alte corpuri romanesti” la Casa de Editura Max Blecher. 
A fost unul dintre fondatorii revistei de poezie Versus-Versum, pe care a condus-o ca redactor-sef din 2005 pana in 2007. In perioada 2006 – 2008 a fost redactor-sef al revistei Cuvantul. Din 2010 lucreaza la cotidianul bucurestean „ring”.
Pana acum, a participat la festivaluri, ateliere si lecturi de poezie in Bucuresti, Constanta, Timisoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Buzau, Targoviste, Chisinau si in strainatate (Banska Stiavnica, Berlin, Bratislava, New York, Paris, Praga, Roma si Zagreb).
Intre 2005 si 2010 a organizat intalnirile „Poeticile cotidianului”, iar din septembrie 2010 a lansat „AtelieRelationale”, un proiect de incurajare a interactiunii poetice pornind de la formularea unor principii de poetica relationala. Razvan Tupa este membru Pen Club Romania si scrie pe www.poetic.ro.
In septembrie anul acesta, a fost publicat la editura Casa de pariuri literare (CDPL) volumul „Poetici relationale. Poeticile cotidianului de la Seri de literatura in miscare la Republica poetica impreuna cu Razvan Tupa”. 

––  ––  

Lectura de joi” este un proiect cultural organizat de Agentia culturala AdLittera, care cuprinde 10 intalniri cu publicul rezident bucurestean, intr-un spatiu cald si prietenos, cu scriitori consacrati si debutanti.

Scopul acestei actiuni este, in primul rand, acela de a incuraja dialogul cultural, incercand sa aduca scriitorul mai aproape de public. Dorim ca literatura sa nu mai fie perceputa ca o nisa a elitelor; scriitura este intr-adevar un act artistic care nu este la indemana oricui, dar lectura poate deveni o obisnuin?a daca o plasam intr-un mediu confortabil.

Al doilea sezon (2015) de lecturi publice la BMB i-a avut invitati pe Florin Iaru, Anca Vieru si Cristina Andrei, Mihai Du?escu, Bianca Dobrescu si Ciprian Macesaru, Razvan Petrescu, Andrei Ruse si Cristian Fulas, Ioana Nicolaie, Miruna Vlada si Iulia Militaru, Corina Bernic, Sorin Ghergu? si Florin Dumitrescu, Ana Maria Sandu, Adela Greceanu si Mihai Radu, Alex Tocilescu, Luca Dinulescu si Bogdan Munteanu, Calin Torsan, un cristian si Cosmin Manolache. 

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate