Realizat in parteneriat cu institutii de prestigiu din Islanda, Ungaria si Romania, CULTURA PRIN MUZICA - CULTURE THROUGH MUSIC este un proiect complex care isi propune sa revolutioneze pedagogia muzicala din Romania prin prezentarea metodelor Kodály, Dalcroze si Orff. Implementate de cateva decenii in Europa, cele trei metode de educatie muzicala imbina rigorile stiintifice cu spontaneitatea si creativitatea. in plus, ele stimuleaza procesul cognitiv si afectiv, dovedindu-si aplicabilitatea in domenii precum medicina si psihoterapia.
„Prin introducerea acestor metode in Romania, dorim sa fie reevaluat rolul muzicii in procesul de educatie. Chiar daca ea figureaza in programa prescolara si scolara, Muzica este in prezent subestimata prin comparatie cu alte materii asa-zise de baza. Astfel, se ignora faptul ca muzica poate fi un mediu excelent de dezvoltare a aptitudinilor necesare tuturor acestor materii, in particular, dar si pentru viata, in general.”, a declarat Oana Cosmovici, initiatoarea proiectului.
Desfasurat pana in iunie 2016, proiectul inglobeaza o serie de conferinte si ateliere dedicate studentilor de la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, profesorilor de muzica, muzicienilor, educatorilor, invatatorilor, dar si publicului larg care doreste sa descopere noi metode de educatie muzicala.
„Educatia muzicala timpurie ii ajuta pe copii sa devina mai empatici si sa dobandeasca o constiinta sociala puternica. Antrenati in activitati muzicale, ei isi dezvolta gandirea abstracta, controlul corpului si perceperea auditiva – competente care le vor creste stima de sine pe viitor. Muzicalitatea este o abilitate innascuta in toti copiii, iar ea poate fi cultivata si imbunatatita. Cand sunt ghidati in mod corespunzator, ei dobandesc competente care le vor fi de folos pentru tot restul vietii.”, a declarat dr. Helga Rut Gudmundsdottir, profesoara de muzica la Universitatea din Islanda.
Mai multe informatii despre proiectul CULTURA PRIN MUZICA pe pagina de facebook: www.facebook.com/culturethroughmusic/
Coordonat de ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, proiectul CULTURA PRIN MUZICA - CULTURE THROUGH MUSIC se desfasoara pana in iunie 2016. Finantarea este asigurata de Fondul Bilateral National – EEA Grants si ARCUB.
CULTURA PRIN MUZICA – CULTURE THROUGH MUSIC face parte din proiectul Bucuresti Memoria | Explorarea | Imaginarea Orasului, ce lanseaza candidatura independenta a orasului Bucuresti la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021.
Detalii pe www.arcub.ro.
Urmariti-ne pe Facebook si Twitter!
Descarca aplicatia ARCUB: Android si iOS!
Aplicatia ARCUB pentru mobil, disponibila in iOS si Android, te tine la curent cu toate evenimentele organizate de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti.
ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului International de Teatru de Strada - B-FIT in the Street!, al singurului Festival International de Jazz din Capitala - Bucharest Jazz Festival, al Festivalului de Muzica Clasica - Bucharest Music Film Festival, al Festivalului International al Luminii - Spotlight on Bucharest.
. |