Leonard Velcescu si aparut la Editura Academiei Romane. Programul va cuprinde interventii ale autorului, precum si ale unor personalitati importante ale mediului cultural din Romania. Moderatorul evenimentului va fi Ion M. Ionita – redactor-sef Revista Historia.
Lansarea va avea loc la sala ARCUB Batiste din Bucuresti, incepand cu ora 18.00. Participarea se face numai pe baza unei inscrieri prealabile, in limita locurilor disponibile, la adresa 1octombrie2015@gmail.com. Este necesara confirmarea organizatorilor.
Volumul reprezinta o varianta revizuita si adaugita a tezei cu care Leonard Velcescu, cercetator in istoria artei, a obtinut titlul de doctor la École Pratique des Hautes Études, Sorbona (2000). Cartea, in varianta ei in limba franceza, a obtinut in 2012 premiul Eudoxiu Hurmuzachi al Academiei Romane. Prezenta editie reprezinta o premiera pentru publicul din Romania.
Dr. Leonard Velcescu, cercetator in cadrul Universitatii Perpignan (Franta), studiaza de mai bine de 20 de ani statuile de daci realizate de sculptori romani. Este vorba despre lucrari realizate in timpul domniei lui Traian (98-117 d.Hr), perioada considerata de istorici apogeul artei romane. Putin cunoscute in Romania, statuile, de mare valoare artistica, au fost initial create pentru a ?mpodobi Forul lui Traian. Astazi, ele se afla in diferite muzee celebre din intreaga lume: Paris, Versailles, Florenta, Londra, New York sau Ierusalim.
Leonard Velcescu este presedinte de onoare al AICC, alaturi de care a conceput muzeul virtual www.statuidedaci.ro. Portalul prezinta fotografii si descrieri ale statuilor studiate de prof. Leonard Velcescu, precum si detalii despre locurile in care acestea se afla. AICC a dezvoltat si aplicatia mobila Statui de daci, care poate fi descarcata gratuit de pe Play Strore si iTunes.
Asociatia Identitate Culturala Contemporana este o organizatie non-guvernamentala care dezvolta proiecte menite sa contribuie la promovarea culturii romane si la propagarea de informatii obiective despre Romania. Mai multe despre proiectele asociatiei puteti afla vizitand site-ul www.aiccromania.org.
Revista Historia, parte a trustului de presa Adevarul, este cea mai citita publicatie de profil din Romania, expresie a interesului deosebit pe care publicul romanesc il are pentru istoria universala si nationala.
. |