Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
28 noiembrie 2023
1520 • Exploratorul portughez Ferdinand Magellan a trecut prin strâmtoarea de la sudul Americii de Sud, care-i poarta numele
1820 • Se naste Friedrich Engels, filosof si teoretician al socialismului stiintific (d. 1895)
1874 • Se naste Jean Bart (Eugeniu P. Botez), scriitor român (d. 1933)
1877 • Caderea Plevnei
1881 • Se naste Stefan Zweig, poet, scriitor austriac (d. 1942)
1912 • Se naste Colea Rautu, actor român de teatru si film (d. 2008)
Recomandări
"Eu. O casă de păpuși" se joacă duminică în cadrul Maratonului Teatrului Independent - Bucharest Fringe
(Teatru)
Un spectacol despre singuratate si neimpliniri, despre dorinte si dureri nespuse, despre regrete si iubiri! "Eu. O casa de papusi", o adaptare moderna a piesei "O casa de papusi" de Henrik Ibsen, in regia lui Carmen Lidia Vidu, se joaca duminica, la ora 19:30, la Sala Studio a Teatrului Odeon, in cadrul celei de-a 5-a editii a Maratonului Teatrului Independent - Bucharest Fringe.
Povestea celebrului personaj Nora se spune la Odeon intr-o viziune proaspata si emotionanta, provocând spectatorul la introspectie, la descoperire si vindecare, si include proiectii de film si muzica live, interpretata de o soprana ce poarta un cap imens de papusa.

"Eu. O casa de papusi este un fel de Sin City al teatrului, iar asta face ca totul sa fie al dracu' de altfel de tot ce ai vazut pana acum. In mod cert, Eu. O casa de papusi nu este o piesa pentru main stream. Este insa o optiune excelenta pentru cei care au curajul sa incerce si altceva, acei carora lucrurile neclare sau definite in alti parametri, nu le creeaza panica, ci o provocare spre descoperire, spre cunoastere. Femeile vor simti altfel piesa. Mult mai intens." (Marius Mihalca)

"Nora este femeia care incearca din rasputeri sa asigure fericirea celor din jurul ei, fara a se mai gandi la ea insasi. A fost papusa-copil, in ochii tatalui ei, a fost papusa-sotie, pentru sotul ei, iar acum, la randul lor, copiii ei sunt papusile ei. Cu un timbru puternic, Aura Calarasu rosteste gandurile si nemultumirile Norei. Impactul emotional este grandios, fiind amplificat de strigatele de durere ale sopranei Catalina Antal si de videoproiectiile originale create de Cristina Baciu." (Raluca Uluiteanu)

"Spectacolul e in primul rand o declaratie de dragoste pentru Aura Calarasu, actrita pe care eu am descoperit-o la Arad, cand eram in scoala generala si apoi in liceu. (...) E foarte important ca femeia sa inceapa sa gandeasca. Eu. O casa de papusi e o combinatie mobida, intre casa, copil , barbat, dar toate cu un miros de putrefactie", spune regizoarea Carmen Lidia Vidu intr-un interviu acordat Europa Fm.

Carmen Lidia Vidu


Carmen Lidia Vidu (35 de ani) a devenit cunoscuta pentru spectacolele de teatru experimental, duse pe cele mai importante scene din Romania. Este o voce unica pe scena romaneasca, fiind primul regizor care a combinat cu succes videoproiectiile si mijloacele specifice filmului cu prezenta live a actorilor.

"Eu. O casa de papusi" face parte din proiectul "Surorile Heddei. Sustinerea femeilor artist din Romania si Estul Europei", castigator al Ibsen Scholarship 2014, curatoriat de Cristina Modreanu. Spectacolul este o coproductie Teatrul Odeon si Asociatia Romana pentru Promovarea Artelor Spectacolului si a fost preluat, incepand din aceasta toamna, in repertoriul Teatrului Odeon. 

Eu. O casa de papusi 2


"Eu. O casa de papusi"
Scenariu & regie: Carmen Lidia Vidu
Nora: Aura Calarasu
Soprana: Catalina Antal
Video: Cristina Baciu
Scenografia: Constantin Ciubotaru 
Muzica originala: Ovidiu Chihaia

Duminica 4 octombrie, la ora 19:30, la Sala Studio a Teatrului Odeon
Rezervari la Casa de bilete a Teatrului Odeon (Calea Victoriei nr. 40-42), intre orele 11.30– 19.00 / 021 314 72 34

Afis Eu. O casa de papusi
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate