Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Amadeus”, premiera teatrală sub regia lui Toma Enache în care se întâlnesc trei generații de actori!
(Teatru)
Iubitorii de teatru sunt invitati, luni, 19 octombrie, de la ora 19.00,  la Sala Radu Beligan a Teatrului  de Comedie pentru a viziona, premiera spectacolului de comedie, ”Amadeus” de Peter Shaffer, in regia lui Toma Enache.
 
Noua punere in scena a comediei ”Amadeus” va fi dublata de aniversarea indragitului actor Ion Dichiseanu, caruia spectatorii ii vor putea ura ”La multi ani”, la scena deschisa.

Montarea de la Bucuresti reuneste actori extraordinari din trei generatii diferite, printre care se numara Sebastian Papaiani, Ion Dichiseanu, Tomi Cristin, Victoria Cocias, George Pistereanu, Malina Tomoiaga, Liviu Cheloiu, Teodora Calagiu Garofil, Teodora Vasu, Stefania Istrate, Marius Mihaila si Andrei Necula.

Amadeus” este un spectacol confesiune, plin de umor si dramatism, invaluit de muzica sublima a lui Wolgang Amadeus Mozart. O piesa unica despre un personaj unic. Pe acordurile muzicii lui Mozart, rivalul sau Antonio Salieri, revine la viata pentru a-si marturisi sincer ticalosiile, uneltirile, suferinta…. intr-o fascinanta sarabanda de lumini si umbre, experiente si trairi de exceptie, gratie relatarilor lui Salieri, facute la persoana intai intr-o succesiune de monologuri despre contradictiile si amaraciunile artistului implinit si realizat, blestemat sa savureze elixirele diavolului preparate parca intr-un laborator al lui Hoffmann.

Propun prin acest spectacol o intalnire a profanului cu divinul din muzica lui Mozart, o intalnire a harului actorilor de exceptie cu asteptarile publicului larg. O intalnire a puritatii luminoase cu muzica din noi si in tot acest joc, sa ne imaginam ca suntem pe rand Mozart si Salieri, iar la final sa recunoastem ca ambii exista in fiecare din noi. Dintotdeauna!”, a declarat regizorul Toma Enache.

Biletele au fost puse in vanzare si pot fi achizitionate de  la casa de bilete a  Teatrului de Comedie, la casa de bilete a TNB, din reteaua Vreau Bilet la Unirea Shopping Center etj.2, Libraria Mihai Eminescu si Carturesti, magazinele Inmedio, Oficiile Postale si online pe www.bilete.ro , www.bilet.ro  si www.vreaubilet.ro. Preturile acestora sunt diferite in functie de categoria de loc, dupa cum urmeaza: 60 lei- Cat.II si 70 lei – Cat.I.

„Amadeus” este un spectacol extrem de elogiat de critica si publicul international, ecranizarea textului, in regia lui Thomas Forman, castigand opt premii Oscar. De asemenea, punerea in scena de pe Broadway a piesei „Amadeus”, in anii ’80, a avut 1.181 de reprezentatii, cu diverse distributii. Versiunea romaneasca a spectacolului este asteptata cu nerabdare de publicul bucurestean, mai ales ca reuneste un numar important de actori cu rezonanta in peisajul teatral si al filmului romanesc. Premiera piesei britanice a avut loc in anul 1979, la Royal National Theatre din Londra, cu mare succes, astfel ca in 1980 s-a jucat pe Broadway, celebrul complex al teatrelor din New York, unde a avut aproape 1.200 de reprezentatii, de mare succes la public si la critica.

afis amadeus


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate