Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 februarie 2023
1395 • Prima mentiune documentara a Cetatii Neamt
1809 • Se naste Felix Mendelssohn Bartholdy
1892 • Se naste Gheorghe I. Bratianu
1941 • Se naste Stefan Iordache
Recomandări
Activități de toamnă împreună cu Da’DeCe
(Viață)
Toamna aduce programe noi si interesante din partea Asociatiei Da’DeCe, adresate familiilor si scolilor, desfasurate pe strada, in cel mai prietenos spatiu din Bucuresti (Seneca Anticafe) sau la sediul institutiilor de invatamant. Astfel, ne-am gandit ca luna octombrie este cea mai potrivita pentru o plimbare pe Calea Victoriei, pentru o poveste, pentru a filosofa sau pentru a face ceva deosebit din hartie.
  
Programe pentru familii:

Haideti sa descoperim impreuna povestile orasului la Da’DeCe Calea Victoriei
Daca vreti sa cunoasteti impreuna cu noi secretele catorva dintre cladirile de pe cea mai importanta strada a Bucurestiului, va asteptam pana pe 16 octombrie sa ne plimbam impreuna pe Calea Victoriei. Evenimentele din cadrul proiectului Da’DeCe Calea Victoriei se adreseaza copiilor de 8 – 12 ani si se desfasoara sub forma de intalniri de sfarsit de saptamana in perioada 15 septembrie – 16 octombrie 2015: in fiecare vineri dupa amiaza si sambata dimineata, cate 3 ore (dintre care o ora traseul cultural pe Calea Victoriei), urmate de ateliere desfasurate in spatiul Biblio Lounge a Filialei Ion Creanga a Bibliotecii Metropolitane (strada Christian Tell, nr. 10). Programele sunt sustinute de catre membrii asociatiilor Da’DeCe si De-a arhitectura, iar participarea este gratuita. 
Da’DeCe Calea Victoriei este un program finantat de ARCUB prin programul cultural "Esti Bucuresti" 2015.
Mai multe aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/dadece-calea-victoriei/ 

Ateliere de creatie la Minimest
Propunem in cadrul festivalului Minimest (http://www.animest.ro/minimest-2015.aspx) doua ateliere de creatie inspirate de filmele de scurt metraj din cadrul competitiei. Astfel, sambata, 10 octombrie si duminica, 11 octombrie, incepand cu ora 11.30, la Cinema Studio, copiii sunt invitati sa creeze colaje cu personaje din filme, fiind inspirati de prietenie si de calatorie ca teme care apar in filmele abia vizionate. Accesul este gratuit, fara inscriere, in limita locurilor.
Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/minimest-2015/ 

Un nou Joc in verde!
impreuna cu prietenii de la ArtelierD anuntam cu bucurie spectacolul de teatru pentru familii cu copii de 1-3 ani, Joc in verde, care se desfasoara in zilele de duminica, 18 si 25 octombrie, ora 18.00, la Diverta Piata Romana (Piata Romana, nr. 5, Bucuresti).
Nu doar natura, ci si obiectele din gradina sunt pentru copil un prilej de descoperire a lumii: prin sunete, forme, culori. Cu cat sunt mai simple si mai naturale, cu atat lucrurile indeamna mai mult la joc si stimuleaza mai complex creativitatea, mai ales primavara, cand cerul si pamantul vibreaza, iar gradina inverzeste. Cu gandul la innoirea naturii si la jocul copiilor, s-a creat un Joc in verde. 
Spectacolul este regizat de Daniela Miscov, iar interpreta unica, prietena jucausa a copiilor, este actrita Ana Maria Calita.
Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/joc-in-verde/  

De-a povestea


De-a povestea, un nou atelier pentru copii din 17 octombrie
De-a povestea este un nou tip de atelier de poveste pentru copiii de la 2 la 6 ani si porneste de la textele unor povesti vechi romanesti din culegerea Povesti din calendar, de Iulia Iordan, cu ilustratii de Veronica Neacsu, in curs de aparitie la Editura Vellant. Programul se desfasoara la Seneca Anticafe, strada Arhitect Ion Mincu, nr. 1, si incepe pe 17 octombrie.
Atelierele De-a povestea ii vor conduce pe copii intr-o lume de demult prin intermediul lecturii ludice si participative. Povestea o vor spune deopotriva cuvintele si mainile pentru ca de fiecare data lectura va fi pusa in scena, fie prin intermediul explorarilor senzoriale, a diverselor tehnici artistice sau chiar prin diverse tipuri de teatru. 
Volumul “Povesti din calendar” este o culegere de douazeci si doua de povesti vechi romanesti selectate din culegeri de folclor de o deosebita calitate etnografica, douazeci si doua de texte vechi romanesti necunoscute publicului larg, prezentate intr-un limbaj simplu, dar fidel in acelasi timp. Structura generala a culegerii este data de impartirea pe luni, pornind de la calendarul popular si precedate de o introducere prin intermediul careia autorul cartii isi invita cititorii intr-o lume aparte.
Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/de-a-povestea/
 
Noi ateliere de filosofie pentru copiii de 6 – 10 ani, incepand cu 31 octombrie
De cand ne stim, avem cu totii multe intrebari, unele la care nu am gasit raspuns desi am tot cautat. Haideti la atelierele de filosofie sa gasim si mai multe! Sa le intoarcem pe toate fetele si sa auzim ce fel de intrebari isi pun cei din jur, sa cautam raspunsuri si sa vedem daca intrebarile noastre au sens si ce fel de sens. Pentru ca a te intreba inseamna a filosofa.
Atelierele de filosofie au fost lansate cu un succes neasteptat in noiembrie 2014 si au abordat teme precum curajul, sufletul, mintea sau cuvintele. incepand cu luna octombrie, va asteptam la Seneca Anticafe (strada Arhitect Ion Mincu, nr. 1, Bucuresti) unde va pregatim teme si povesti noi. Fiecare atelier este alcatuit dintr-o parte de poveste si discutii si una de bricolaj, unde copiii inventeaza propriile povesti, limbaje, carti pop-up, personaje etc.
Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/ateliere-de-filosofie-pentru-copii/ 

Cursuri pentru gradinite si scoli


Programe pentru scoli si gradinite:

Povesti din hartie, atelierul de miercuri adresat claselor primare
Cum ar fi lumea fara hartie? Cum ar fi viata ta fara obiectele tale din hartie? Ce s-ar intampla cu povestile? Sunt intrebari pe care ni le vom pune impreuna la atelierul Povesti din hartie, incepand cu luna octombrie, in fiecare miercuri dimineata de la ora 10, la Seneca Anticafe (strada Arhitect Ion Mincu, nr. 1, Bucuresti), un loc frumos plin de povesti, dar si de alte lucruri folositoare pe care va invitam sa le descoperim impreuna. Povesti din hartie este un nou tip de atelier adresat claselor primare din Bucuresti si imprejurimi si are ca tema hartia si istoria ei, pe de o parte, si responsabilitatea noastra fata de mediu pe de alta parte.
Atelierul va imbina povestea cu bricolajul, copiii putand sa asimileze multe informatii interesante intr-un mod ludic si creativ. 
Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/povesti-din-hartie/

Cursuri pentru gradinite si scoli
Va propunem trei tipuri de cursuri ce se vor desfasura de-a lungul anului scolar, la sediul institutiei de invatamant (gradinita, scoala, afterschool): Curs de istoria artei pentru copii; Ateliere de filosofie pentru copii; Lumea prin muzica si arta.
Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/cursuri-pentru-gradinite/

afis DaDeCe Calea Victoriei


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate