Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
BIG BAND-ul RADIO: concert de jazz la 66 de ani!
(Muzică)
Una dintre orchestrele din Romania cu cea mai lunga traditie, dedicata muzicii de divertisment in multe genuri ale acesteia, de la jazz, la pop sau la blues, ansamblul al carui nume este legat de Cerbul de Aur – Brasov sau de Festivalul de la Mamaia, care are in palmares numeroase colaborari pentru televiziune si inregistrari radio, toate acestea inseamna BIG BAND-ul RADIO. Desi Sala Radio este asociata probabil cel mai adesea cu muzica clasica, serile de jazz oferite in ultimii ani de Big Band-ul Radio - dirijat de Ionel Tudor - sunt evenimente pe care nu trebuie sa le ratati.
 
Miercuri, 14 octombrie (19.00), BIG BAND-ul RADIO va invita la primul concert din seria „Jazz pe romaneste” din stagiunea 2015-2016 a Salii Radio. Evenimentul derulat sub titlul „RADIO BIG BAND 66 si notorii sai solisti” puncteaza aniversarea unei varste frumoase a ansamblului Radio Romania si isi propune sa ii aduca in fata publicului pe o parte dintre solistii care au contribuit in decursul ultimelor stagiuni la concertele de succes ale Big Band-ului. Ii veti aplauda astfel pe: Sebastian Burneci (trompeta), Adrian Cojocaru (trombon), Cristian Soleanu (saxofon), George Natsis (pian), Marian Georgescu (chitara) si Laurentiu Zmau (baterie).
Cu o frecventa lunara si desfasurata initial in studioul „Alfred Alessandrescu” al Radio Romania, seria „JAZZ PE ROMANESTE” - moderata de Florian Lungu - se deruleaza incepand din 2013 la Sala Radio, datorita afluentei de public doritor sa participe la aceste concerte. 

In 1949, pentru diversificarea emisiunilor radiofonice, s-a luat decizia ca muzica de divertisment sa primeasca o reprezentare profesionala de tinuta, moment in care s-a infiintat un ansamblu de gen, actualmente Big Band-ul Radio. Maestri importanti, dirijori si compozitori: Sile Dinicu, Cornel Popescu, Ion Cristinoiu si Ionel Tudor au asigurat conducerea formatiei. Big Band-ul Radio a sustinut concerte, a colaborat la emisiuni de televiziune si a participat la festivaluri - mai ales cele de la Mamaia si Brasov. Format din instrumentisti de mare valoare, Big Band-ul Radio a creat o adevarata scoala de interpretare, de improvizatie si orchestratie. 

Ionel Tudor_Foto Liviu Ungureanu

Ionel Tudor - foto Liviu Ungureanu


Evenimentul se deruleaza sub bagheta dirijorului Big Band-ului Radio: Ionel Tudor, compozitor si orchestrator extrem de apreciat si de premiat. Una dintre marile sale realizari este clasarea pe locul 8-9 ca reprezentant al Romaniei la Concursul Eurovision 2002 (melodia "Tell Me Why" - Monica Anghel si Marcel Pavel). 
Legatura artistului roman cu Big Band-ul Radio este una cu totul speciala : aceasta a inceput inca de la varsta de 14 ani, cand Ionel Tudor a evoluat ca pianist, sub bagheta lui Sile Dinicu. in anul 1981 a debutat in calitate de compozitor si a devenit un orchestrator cunoscut si apreciat, fiind solicitat de marea majoritate a compozitorilor si solistilor romani. 
Din 1991, s-a angajat ca pianist al Big Band-ului Radio, alaturi de care a realizat numeroase spectacole de muzica usoara, jazz si blues, recitaluri si gale. A acompaniat ansamblul pe scenele prestigioase ale Festivalului International Bucuresti, Festivalul International "Cerbul de aur" - Brasov si pe scena Festivalului de la Mamaia. Ca dirijor al ansamblului, a reusit sa diversifice activitatea Big Band-ului, orientandu-se nu doar spre muzica usoara, ci si spre jazz, blues si chiar rock. 
In calitate de compozitor si orchestrator a obtinut aproximativ 60 de premii, printre care : Premiul I "Mamaia" – 1986, Premiul I "Mamaia" – 1988, Premiul I si Trofeul "Mamaia" – 1993, Premiul de creatie al UCMR (Uniunea Compozitorilor din Romania) – 1997, Diploma de Onoare in semn de recunoastere si pretuire pentru contributia la promovarea cantecului romanesc decernata de Ministerul Culturii si Cultelor – 2002.

Big Band_Foto Liviu Ungureanu

Big Band - foto Liviu Ungureanu


Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro. Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio.  

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate