Acest proiect social al Nationalului are la baza preocuparea institutiei pentru o prezenta cat mai activa in viata comunitatii si, de asemenea, convingerea ca teatrul poate fi un vector de evolutie civica", arata Codruta Popov, secretarul literar al Nationalului. Aflat la a patra editie, proiectul Ora de teatru a strans, in primii trei ani, numerosi participanti de toate varstele.
”Scopul acestor module, organizate pe grupe de varsta, este sa trezeasca apetitul pentru teatru, pentru bun gust in randul celor care il frecventeaza. Teatrul National isi doreste un public educat, sensibil si capabil sa identifice arta autentica. Prin discutii si interactiuni cu profesionisti in domeniu, noi speram sa formam acest public calificat, fidel si pretentios”, spune regizorul Ion Ardeal Ieremia, unul din cei trei traineri in cadrul Orei de teatru.
Clasele Orei de teatru sunt gratuite si propun cursantilor diferite modalitati si tehnici de vorbire – miscare – relationare care au ca scop dezvoltarea personalitatii copiilor prin teatru, respectiv descoperire si dezvoltare personala prin intermediul teatrului a tinerilor si adultilor. Ora de teatru se structureaza, in functie de varsta cursantilor, in trei grupe: grupa A (7-12 ani), grupa B (13-18 ani) si grupa C (incepand cu 19 ani).
Inscrierile se pot face de luni pana vineri intre orele 8,00 – 16,00 la secretariatul Teatrului National din Timisoara – tel. 0256 499 908, 0758 089 048 sau 0745 508 595, sau online, pe adresa tntm.office@tntimisoara.com.
. |