Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
26 ianuarie 2023
Recomandări
ADENIUM participă la Târgul de Cărți și Arte Frumoase „Arca lui Gutenberg”
(Literatură)
Duminica, 18 octombrie, este ziua evenimentelor Adenium la Targul de Carti si Arte Frumoase „Arca lui Gutenberg”. In perioada targului, 14-18 octombrie, va invitam si la standul editurii din Sala Pasilor Pierduti de la Universitatile „Alexandru Ioan Cuza” si „Gheorghe Asachi” din Iasi.

Programul evenimentelor Adenium de duminica, 18 octombrie, este deschis de lansarea volumului „Infernala comedie”, versuri de Emil Brumaru, ilustratii de Felix Aftene, care va avea loc la ora 11:00. Volumul Infernala comedie, „un manunchi de poeme pornolirice”, cum insusi autorul il defineste, reuseste sa detabuizeze cuvintele care, desi deseori aflate pe buzele sau in mintea noastra, cu greu si-au gasit locul in lirica romaneasca. Alaturi de autor, la eveniment vor participa Bogdan Cretu, Antonio Patras, George Bondor si Gabriel Chescu.

Incepand cu ora 12:00, va invitam sa participati la lansarea numarului 198 (septembrie) al revistei de cultura contemporana „Timpul”. La eveniment vor participa: Daniel Sandru, George Bondor, Bogdan Cretu si Antonio Patras.
George Bondor, redactor-sef revista „Timpul”: „Redefinita pe parcursul ultimului an, revista „Timpul” a devenit una dintre cele mai complexe reviste culturale din Romania. Paginile ei dovedesc un excelent echilibru intre prezentarea actualitatii culturale si reflectia libera de falsul imperativ al noutatii. In definitiv, acesta ar trebui sa fie scopul asumat de revistele culturale: sa surprinda acea actualitate care are sanse sa reziste probei timpului. In noua formula a „Timpului”, observatia obiectiva si reflectia critica se intalnesc in cel mai firesc si mai fericit mod cu putinta. Scrisa intr-un ritm alert, dar cu idee si argumente, „Timpul” se impune printr-o diversitate care, deloc intamplator, este perfect unitara. Isi gasesc loc evenimentele culturale si analizele politice, literatura si critica literara, cronica de film si cea de teatru, filosofia si reflectia economica, istoria si cronica de arte vizuale”.

Programul evenimentelor Adenium la Targul de Carti si Arte Frumoase „Arca lui Gutenberg” se incheie duminica, 18 octombrie, cu lansarea volumului „Je suis Charlie? Regandirea libertatii in Europa multiculturala”, coordonat de Sorin Bocancea. Evenimentul va incepe la ora 13:00 si ii va avea ca invitati pe Sorin Bocancea, Bogdan Stefanachi, Lucian Dirdala si Daniel sandru.
Atentatul asupra redactiei Charlie Hebdo a generat la nivel global problematizari, dispute, analize desfasurate pe mai multe planuri. Fie ca au fost plasate in aria libertatii de exprimare (cu pareri impartite referitoare la relatia cauza-efect), a aspectelor legate de integrare si diversitate (cu toate dilemele legate de libertate si ordine) ori inscrise in modelul explicativ al conflictului dintre civilizatii, opiniile prezentate in „Je suis Charlie?” indeplinesc una dintre cele mai importante cerinte ale unui asemenea studiu sociopolitic: o argumentare solida si pertinenta.

In perioada targului, 14-18 octombrie 2015, va invitam si la standul Adenium din Sala Pasilor Pierduti de la Universitatile „Alexandru Ioan Cuza” si „Gheorghe Asachi” din Iasi.

adenium gutenberg


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate