Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
9 februarie 2023
Recomandări
Cea mai puternică, spectacolul-laborator condus de Antoaneta Cojocaru, selecţionat în Festivalul Naţional de Teatru, ediţia 2015
(Teatru)
Criticul de teatru Marina Constantinescu, directorul artistic al Festivalului National de Teatru a selectionat spectacolul-laborator ”Cea mai puternica” de August Strindberg pentru editia cu numarul 25 a FNT-ului. Laboratorul condus de catre actrita Antoanteta Cojocaru este una dintre cele mai recente productii ale Teatrului de Comedie (Sala Noua), iar in FNT va avea 4 reprezentatii, dupa urmatorul program.
sambata, 24 octombrie - orele 18:00
duminica, 25 octombrie – orele 21:00
marti, 27 octombrie – orele 21:00
miercuri, 28 octombrie – orele 18:00

Cea mai puternica de August Strindberg, in traducerea lui Carmen Vioreanu le are in distributie pe Mihaela Teleoaca (Doamna X) si Antoaneta Cojocaru (Domnisoara Y). Scenografia este semnata Vladimir Turturica iar coregrafia ii apartine Ioanei Marchidan.

Antoaneta Cojocaru si Mihaela Teleoaca. Cea mai puternica. Teatrul de Comedie.


Intr-o lume care te obliga la tot pasul sa fii puternic, sa faci fata, sa nu te opresti, sa fii vulnerabil devine o problema, o tara. Spectacolul Cea mai puternica nu vorbeste despre putere, ci dimpotriva despre forta vulnerabilitatii.
Un fapt de viata banal, cotidian, pe care il intalnim la tot pasul, pe care l-am trait sau nu intr-o forma sau alta, o stire de ziar. in lupta pentru a fi iubite, strivind chiar iubirea, doua femei, deloc intamplator, se opresc din drumul lor obisnuit, pentru ca nu mai  inteleg cat de departe poti merge in numele iubirii, unde apare singuratatea, unde pleaca atunci cand pleaca celalalt. Doua femei iubesc acelasi barbat in seara de Craciun.
Cea mai puternica e un spectacol despre tacere si despre toate lucrurile pe care nu putem si nu stim sa le spunem, cu toate vorbele din lume. E un spectacol intru adevar, despre frumusetea pura, netrucata. intr-un an in care s-a vorbit mult despre feminism, acest spectacol este dedicat barbatilor. 
Antoaneta Cojocaru

Mihaela Teleoaca, Antoaneta Cojocaru 4


Biletele se pot achizitiona de pe platforma www.mystage.ro - prima platforma de bilete dedicata exclusiv spectacolului de teatru din Romania. Platile pe mystage.ro se pot efectua cu cardul, iar procesarea acestora se face in deplina siguranta prin platforma euplatesc.ro. Pretul unui bilet pentru spectacolul „Cea mai puternica” este de 28 lei. 

Mihaela Teleoaca, Antoaneta Cojocaru 7


"Spectacolul „Cea mai puternica” ramane intiparit in memoria celui care l-a vazut ca un autentic moment de teatru de cea mai pura calitate. El are aspectul unei opere de arta autentica si memorabila. Virtuozitatea celor doua actrite inlatura orice senzatie de artificial, orice suspiciune de "teatru", facand sa creasca in mod gradat tensiunea in scena si in mintea celor care privesc - transfer prezent numai in cazurile cele mai fericite, cand actorii si regia fac corp comun cu piesa in asa masura, incat dau impresia de viata traita, acolo, in vazul lumi." (Nicolae Prelipceanu, Teatrul azi)

"Poem vizual exceptional" (Marina Constantinescu) 

"Puterea nu vine de la sine. Un om puternic devine. Experientele prin care trece de-a lungul vremii ii ofera sansa de a deveni puternic. intreaga viata este parca destinata sa ne faca mai puternici. Ce poti face atunci cand simti ca nu mai poti, ca nu mai rezisti, ca daca mai faci un singur pas totul se naruie? Ce reuseste sa-ti dea forta sa te ridici de unde ai cazut? Ce se ascunde in spatele aparentei fragilitati? Au dansat impreuna, au zburat impreuna, au tacut impreuna, au respirat impreuna, au murit si au inviat pe scena devenind cele mai puternice si le admir pentru lumina lor multumindu-le ca exista. " (Loreta Popa)

"Cele doua femei se indoaie ca niste trestii apasate, se ating, se apropie pentru a se distanta iremediabil. Miscarea orchestrata de talentata Ioana Marchidan construieste incordare, incrancenare, coliziune, sfarsind de fiecare data in haloul disperarii de care se inconjoara tacuta femeie.(...) Spectacolul este un pariu cu expresivitatea pe care Antoaneta Cojocaru il castiga. Un spectacol plin de forta, construit cu mijloace extrem de plastice. Merita!" (Cristina Rusiecki, Cultura)

"Ca si in productiile anterioare de teatru-laborator cu "Arlechino moare?" si "Pescarusul", si aici sunt evidentiate potentialul expresiv al piesei si al actorilor, modernitatea raportului dintre cuvant si tacere, dintre gest, miscare si dans, in cadrul unui discurs artistic de o remarcabila intensitate dramatica si generoasa investigare a universului launtric al personajelor. (Ion Parhon, Scrisul Romanesc)

Cea mai puternica. Teatrul de Comedie. Sala Noua


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate