sambata, 24 octombrie - orele 18:00
duminica, 25 octombrie – orele 21:00
marti, 27 octombrie – orele 21:00
miercuri, 28 octombrie – orele 18:00
Cea mai puternica de August Strindberg, in traducerea lui Carmen Vioreanu le are in distributie pe Mihaela Teleoaca (Doamna X) si Antoaneta Cojocaru (Domnisoara Y). Scenografia este semnata Vladimir Turturica iar coregrafia ii apartine Ioanei Marchidan.
Intr-o lume care te obliga la tot pasul sa fii puternic, sa faci fata, sa nu te opresti, sa fii vulnerabil devine o problema, o tara. Spectacolul Cea mai puternica nu vorbeste despre putere, ci dimpotriva despre forta vulnerabilitatii.
Un fapt de viata banal, cotidian, pe care il intalnim la tot pasul, pe care l-am trait sau nu intr-o forma sau alta, o stire de ziar. in lupta pentru a fi iubite, strivind chiar iubirea, doua femei, deloc intamplator, se opresc din drumul lor obisnuit, pentru ca nu mai inteleg cat de departe poti merge in numele iubirii, unde apare singuratatea, unde pleaca atunci cand pleaca celalalt. Doua femei iubesc acelasi barbat in seara de Craciun.
Cea mai puternica e un spectacol despre tacere si despre toate lucrurile pe care nu putem si nu stim sa le spunem, cu toate vorbele din lume. E un spectacol intru adevar, despre frumusetea pura, netrucata. intr-un an in care s-a vorbit mult despre feminism, acest spectacol este dedicat barbatilor.
Antoaneta Cojocaru
Biletele se pot achizitiona de pe platforma www.mystage.ro - prima platforma de bilete dedicata exclusiv spectacolului de teatru din Romania. Platile pe mystage.ro se pot efectua cu cardul, iar procesarea acestora se face in deplina siguranta prin platforma euplatesc.ro. Pretul unui bilet pentru spectacolul „Cea mai puternica” este de 28 lei.
"Spectacolul „Cea mai puternica” ramane intiparit in memoria celui care l-a vazut ca un autentic moment de teatru de cea mai pura calitate. El are aspectul unei opere de arta autentica si memorabila. Virtuozitatea celor doua actrite inlatura orice senzatie de artificial, orice suspiciune de "teatru", facand sa creasca in mod gradat tensiunea in scena si in mintea celor care privesc - transfer prezent numai in cazurile cele mai fericite, cand actorii si regia fac corp comun cu piesa in asa masura, incat dau impresia de viata traita, acolo, in vazul lumi." (Nicolae Prelipceanu, Teatrul azi)
"Poem vizual exceptional" (Marina Constantinescu)
"Puterea nu vine de la sine. Un om puternic devine. Experientele prin care trece de-a lungul vremii ii ofera sansa de a deveni puternic. intreaga viata este parca destinata sa ne faca mai puternici. Ce poti face atunci cand simti ca nu mai poti, ca nu mai rezisti, ca daca mai faci un singur pas totul se naruie? Ce reuseste sa-ti dea forta sa te ridici de unde ai cazut? Ce se ascunde in spatele aparentei fragilitati? Au dansat impreuna, au zburat impreuna, au tacut impreuna, au respirat impreuna, au murit si au inviat pe scena devenind cele mai puternice si le admir pentru lumina lor multumindu-le ca exista. " (Loreta Popa)
"Cele doua femei se indoaie ca niste trestii apasate, se ating, se apropie pentru a se distanta iremediabil. Miscarea orchestrata de talentata Ioana Marchidan construieste incordare, incrancenare, coliziune, sfarsind de fiecare data in haloul disperarii de care se inconjoara tacuta femeie.(...) Spectacolul este un pariu cu expresivitatea pe care Antoaneta Cojocaru il castiga. Un spectacol plin de forta, construit cu mijloace extrem de plastice. Merita!" (Cristina Rusiecki, Cultura)
"Ca si in productiile anterioare de teatru-laborator cu "Arlechino moare?" si "Pescarusul", si aici sunt evidentiate potentialul expresiv al piesei si al actorilor, modernitatea raportului dintre cuvant si tacere, dintre gest, miscare si dans, in cadrul unui discurs artistic de o remarcabila intensitate dramatica si generoasa investigare a universului launtric al personajelor. (Ion Parhon, Scrisul Romanesc)
. |