Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
9 februarie 2023
Recomandări
Frumoasa din pădurea adormită sau Povestea unei treziri, o feerie modernă pentru copii
(Teatru)
Teatrul Ion Creanga anunta premiera unui nou spectacol adresat copiilor cu varsta peste 7 ani: Frumoasa din padurea adormita sau Povestea unei treziri, o feerie moderna despre maturizare si despre importanta de a avea incredere in propriile sentimente. Premiera are loc duminica, 15 noiembrie, ora 18:00, fiind gazduita de Teatrul de Comedie (Sala Noua).
 

Povestea Frumoasei din padurea adormita, montata in premiera la Teatrul Ion Creanga, a fost  adaptata de Katharina Schlender, care a modernizat basmul Fratilor Grimm, pastrand caracterul sau magic. Dramatizarea temperamentala si bogata in sensuri a fost pusa in scena de regizorul Phillippe Besson, acesta colaborand cu scenograful Viaceslav Vutcariov si compozitorul Radu Mihalache. Rezultatul este un spectacol plin de emotie si culoare, care surprinde evolutia prieteniei dintre Rose, tanara printesa, si Martin, baiatul bucatarului, prietenie care, asa cum se spune in basme, poate dura o viata ... si chiar dincolo de ea.  

Cu o experienta de aproape 30 de ani in teatrul pentru copii si tineret, regizorul Phillippe Besson a colaborat cu teatre din Zürich, Leipzig, Dresda, Postdam si Berlin, unde a montat atat opere clasice (Jules Verne – 80 de zile in jurul Pamantului; Carlo Collodi – Pinocchio, Charles Perrault – Motanul incaltat, Miguel de Cervantes – Don Quijote), cat si titluri ale unor dramaturgi contemporani. Amuzante, istete, poetice – si uneori extravagante, spectacolele sale sunt puternic ancorate in contemporaneitate, oferindu-le tinerilor posibilitatea de a corela experientele personale cu lumea pe care o regasesc pe scena teatrului.  

„Frumoasa din padurea adormita sau Povestea unei treziri” este o piesa despre maturizare, despre ce inseamna sa devii adult. O piesa despre dragoste, gelozie, impacare. O piesa despre noroc si ghinion, despre a avea incredere in propriile sentimente, uneori chiar impotriva parerii celorlalti. O piesa despre aventura vietii indiferent de varsta. O piesa perfecta pentru intreaga familie. (Philippe Besson)

Spectacolul este gazduit de Teatrul de Comedie – Sala Noua (Str. Sfanta Vineri, nr. 11). Biletele pentru premiera si pentru reprezentatiile din luna noiembrie se pot achizitiona la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creanga (Piata Amzei, nr. 13) si in reteaua Eventim, online pe www.eventim.ro sau la sediul magazinelor partenere: Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librariile Carturesti si Humanitas. 

Frumoasa din padurea adormita sau  povestea unei treziri . Teatrul Ion Creanga


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate