Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 noiembrie 2023
1474 • Stefan cel Mare scrie Papei Sixt al IV-lea facând un apel la unitatea cre?tinilor împotriva turcilor
1803 • Se naste Christian Doppler, fizician austriac, descoperitorul efectului care îi poarta numele (d. 1853)
1880 • Se naste N.D. Cocea, scriitor si publicist român (d. 1949)
1924 • Se naste Mihai Mereuta, actor român de teatru si film (d. 2003)
1929 • Comandantul american Richard E.Byrd a survolat, în premiera mondiala, Polul Sud
1938 • Corneliu Zelea Codreanu, Nicadorii (asasinii lui I.G. Duca) si Decemvirii (asasinii lui Mihail Stelescu) sunt asasina?i de jandarmi
Recomandări
Asociația Curtea Veche și Dacia, ateliere gratuite pentru copii în cadrul Gaudeamus 2015
(Literatură)
Cu ocazia Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura 2015, editia a XXII-a, ce se va desfasura in perioada 18 - 22 noiembrie in Pavilionul Central Romexpo din Bucuresti, Asociatia Curtea Veche organizeaza la standul Dacia o serie de ateliere de lectura interactive pentru copii. Activitatile dedicate copiilor cu varste intre 7 si 14 ani vor fi sustinute de Smaranda Nicolau (actrita si pedagog teatral) si au drept inspiratie doua titluri cunoscute din literatura franceza ce fac parte din colectia de repovestiri ''Cartile copilariei''.
Pornind de la tehnici din educatia teatrala, copiii vor invata sa-si foloseasca in mod activ imaginatia pentru a descoperi in detaliu lumea povestilor, pentru a se imprieteni cu personajele din carti si, cel mai important, pentru a descoperi ceva nou despre ei insisi prin aventura lecturii.
Organizate cu sprijinul Dacia, acestea vin ca o continuare a Festivalului de lectura pentru copii NARATIV care a avut loc in Libraria Carturesti Verona la finalul lunii septembrie si a carui misiune este incurajarea lecturii de placere in randul copiilor.
«In acest an sarbatorim 10 ani de parteneriat Dacia si Gaudeamus. De 10 ani, prin prezenta noastra la Gaudeamus, incurajam si sustinem literatura de calitate si cea mai buna sursa de idei noi, lectura. Avand in vedere ca o mare parte din bunele obiceiuri se capata in copilarie, in acest an punem un accent deosebit pe incurajarea cititului in randul celor mici. Astfel, impreuna cu Asociatia Curtea Veche vom organiza la standul Dacia mai multe ateliere de lectura cu ajutorul carora ii vom introduce pe copii in lumea minunata a cartilor lui Alexandre Dumas si Victor Hugo, incercand sa le insuflam placerea cititului» declara Anca Oreviceanu, director de comunicare Dacia.
Programul atelierelor de lectura organizate de Asociatia Curtea Veche in cadrul Gaudeamus este urmatorul:
Miercuri, 18 noiembrie 13:00 - 14:00 - atelier de lectura pe baza volumului ''Cei trei muschetari''
Joi, 19 noiembrie 11:00  - 12:00 - atelier de lectura pe baza volumului ''Cei trei muschetari''  
                             14:00 - 15:00 - atelier de lectura pe baza volumului ''Cocosatul de la Notre Dame''

Foto_AsociatiaCurteaVeche


Volumele aparute la Curtea Veche Publishing in colectia de repovestiri ''Cartile copilariei'' ce stau la baza activitatilor vor fi oferite gratuit participantilor de catre reprezentantii Dacia. Participarea este gratuita in limita a 15 locuri disponibile pentru fiecare atelier si se realizeaza in baza unei inscrieri prealabile din partea parintilor la adresa de e-mail contact@asociatiacurteaveche.ro si a unei confirmari din partea organizatorilor.

Totodata, evenimentul are si o componenta caritabila prin strangerea de fonduri online pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro si cutii de donatii amplasate la standul Curtea Veche Publishing unde vor avea loc evenimente si oferte speciale. Fiecare suma donata ajuta la integrarea copiilor din mediul rural in programul national de lectura “Cartile copilariei” prin care Asociatia Curtea Veche realizeaza donatii de carte si creeaza cluburi de lectura in comunitati din medii defavorizate. Programul evenimentelor Curtea Veche Publishing la Gaudeamus 2015 este disponibil pe site-ul www.curteaveche.ro/blog.

Asociatia Curtea Veche a fost infiintata in luna martie a anului 2014 pentru a dezvolta intr-un mod independent si sustinut activitatea de responsabilitate sociala a Curtea Veche Publishing inceputa prin programul national alternativ de lectura “Cartile copilariei” ce isi propune cresterea reala a interesului copiilor si tinerilor pentru citit, ridicarea nivelului copiilor de intelegere a textelor si cresterea consumului de carte din Romania. Mai multe detalii despre Asociatia Curtea Veche si despre proiectele pe care le desfasoara puteti afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro  si Facebook.com/AsociatiaCurteaVeche.

Dacia este cea mai mare companie din Romania din punct de vedere al cifrei de afaceri, cu o pondere de aproape 3%  in PIB si cel mai mare exportator (aproape 8% din exporturile tarii).  Peste 93% din productia Uzinei Vehicule Dacia se exporta in 44 de tari de pe 4 continente.  Totodata, Dacia este unul dintre cei mai mari angajatori din tara, cu peste 14.000 oameni pe platforma industriala de la Mioveni. Dacia este partener traditional al unor evenimente culturale de prestigiu, precum Targul de carte Gaudeamus sau Gala premiilor Gopo.

afis_AsociatiaCurteaVeche_Dacia


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate