“Datele sunt seci si neiertatoare. Daca e s-o luam din punctul de vedere al finantatorului nostru, Ministerul Culturii, scopurile au fost atinse. Adica, din an in an finantarea cheltuielilior a scazut, din an in an cheltuielelile salariale au scazut, numarul angajatilor a scazut. Pot sa va spun ca in ultimii 3-4 ani, numarul personalului acestui mzueu a scazut cu 40%. In orice institutie serioasa, aceasta scadere a personalului inseamna desfiintarea institutiei. Ei, iata ca cu toate aceste schimbari, muzeul creste an de an.
Sectiile muzeului, inchise prin rotatie
Chiar daca veniturile proprii ale muzeului au fost realizate si chair depasite in anul 2012, angajatii nu au putut fi platiti. Adrian Luca spune ca inchiderea sectiilor prin rotatie, a fost singura solutie.
“De cativa ani suntem obligati sa inchidem prin rotatie toate sediile muzeului cate 2 saptamani pe an, ca sa putem da recuperarile oamenilor, pentru ca bani nu avem voie sa le dam , noi, pentru ca la Bucuresti , la muzeee, se poate. Se fa si angajari, se dau si bani. Si atunci am imaginat acest sistem , sa inchidem si sa le dam obligatoriu liber, ce sa facem.”
Daca vreti sa vizitati una din sectiile muzeului, verificati inainte programul de vizitare. Din cauza masurii de inchidere prin rotatie, muzeul de Istorie a Farmaciei, va fi inchis pana in 17 februarie. .
|