Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
25 aprilie 2024
Recomandări
Conferințe de Chimie Contemporană 2013
(Știință)
Biblioteca Chimiei si Syscom 18, sub egida Academiei Romane si a Societatii de Chimie din Romnia, organizeaza pe 14 iunie 2013 a VII-a editie a simpozionului „Conferinte de Chimie Contemporana” la Hotel Athenee Palace Hilton.

In cadrul simpozionului a carui traditie dateaza de 14 ani, Biblioteca Chimiei si Syscom 18 premiaza anual cele mai bune articole publicate in cele doua reviste editate de Biblioteca Chimiei – “Revista de Chimie” si “Materiale Plastice”, evenimentul incluzand si festivitatile de premiere.
 
Conferintele de Chimie Contemporana vizeaza prezentarea rezultatelor din mai multe domenii ale chimiei, cu accent pe domenii de varf (tectonica molecularananotehnologiistiinta si ingineria mediului). Manifestarea academica permite cercetatorilor din Romania sa ia contact direct si sa stabileasca colaborari reale cu cercetatori din mai multe tari, implicati in programe internationale de cercetare. Conferintele de Chimie Contemporana urmaresc dezvoltarea de noi directii de cercetare, in domeniile de varf ale chimiei, cu implicatii economice si sociale.

academicianul Ionel Haiduc


Sub titlul „Conferinte de Chimie Contemporana” au fost invitati sa sustina prelegeri despre domeniile lor de cercetare nume de prima marime din cercetarea chimica, in ordine cronologica: profesorii Cristian Russel si Frédéric Fotiadu de la Universitatea Paul Cézanne din Marsilia, profesorul Jean Marie Lehn, Universitatea din Strasbourg si College de France din Paris, laureat al premiului Nobel, profesorul Achim Müller - Universitatea Bielefeld, profesorul George C. Papanicolaou - Universitatea din Patras, profesorul Mir Wais Hosseini - director al Laboratorului de Chimie Coordinativa la Universitatea din Strasbourg, profesorul Henning Hopf de la Universitatea Tehnica Braunschweig din Germania si profesorul Michel Che de la Universitatea Pierre et Marie Curie din Paris. De asemenea, au sustinut conferinte personalitati marcante ale cercetarii chimice din Romania: academicianul Ionel Haiduc, presedinte al Academiei Romane, profesorul Sorin Ioan Rosca, Universitatea Politehnica din Bucuresti, presedinte al Societatii de Chimie din Romania, profesorul Vasile Parvulescu de la Universitatea Bucuresti, academicianul Bogdan C. Simionescu, directorul Institutului de Chimie Macromoleculara „Petru Poni’ din Iasi, profesorul Ioan Grosu, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

"Ceea ce ne propunem prin Conferintele de Chimie Contemporana este sa valorificam potentialul pe care Romania il are la nivelul cercetarii in domeniul chimiei si totodata sa tragem un semnal de alarma pentru a readuce statutul de cercetator la locul cuvenit. Din pacate, libertatea de actiune si motivatia cercetatorilor romani sunt uneori infranate de subfinantarea proiectelor. Noi am fost printre putinii care au inteles ca o cercetare de succes necesita in primul rand o concentrare a eforturilor pe toate planurile; tocmai de aceea sustinem anual organizarea Conferintelor de Chimie Contemporana, in scopul de a crea si mentine legaturi cu mediul academic din afara.", declara Ion Andronache, presedintele companiei romanesti de automatizari industriale - Syscom 18, initiatorul Conferintelor de Chimie Contemporana si sponsorul unic al actiunii.

In acest an, simpozionul continua cu prelegerea “A Material Genome Approach to Complex Systems”, sustinuta de profesorul Virgil Percec de la Universitatea Pennsylvania, Philadelphia, SUA, specialist in chimie organica, supramoleculara si macromoleculara, cristale lichide si nanostiinta. 

Percec Virgil 300x300


Profesorul Virgil Percec, absolvent al Institutului de Chimie Macromoleculara al Politehnicii din Iasi, si-a sustinut ulterior teza de doctorat tot la Iasi, fiind in prezent Doctor Honoris Causa al mai multor universitati, printre care si Universitatea Politehnica Iasi, si membru al Societatii Americane de Chimie. De-a lungul timpului, a fost recompensat cu mai multe premii internationale (premiul american Humboldt Research Award pentru Senior Scientist, Polymer Award acordat de Societatea Regala de Chimie din Olanda, premiul pentru Chimia Polimerilor oferit de Societatea Americana de Chimie). Profesorul Percec este totodata autorul a peste 600 de articole, 50 de patente si 11 carti, a sustinut peste 800 de prelegeri si face parte din comitetul editorial al mai multor reviste internationale de specialitate.


Lucrarile simpozionului vor fi conduse de presedintele colegiului de redactie al Revistei de Chimie, dr. ing. Petru Filip, director al Centrului de Chimie Organica “Costin D. Nenitescu” al Academiei Romane. 

Totodata, in acest an, in cadrul simpozionului se sarbatoresc si 50 de ani de aparitie neintrerupta a revistei Materiale Plastice”.


Initiatorul ciclului de conferinte este Societatea Biblioteca Chimiei. Societatea este o biblioteca publica specializata in domeniul chimiei, unica prin volumul si calitatea fondului documentar. Accesul este gratuit la cele 44.000 de volume ale colectiei de monografii, tratate si enciclopedii specializate precum si la cele 930 de titluri de reviste de specialitate. Biblioteca detine si singura colectie completa din tara a revistei de rezumate “Chemical Abstracts”, colectie care incepe cu numarul 1 din anul 1 (1907).
Revista de Chimie editata de societate a reusit in ultimii ani sa isi dubleze valoarea coeficientului de impact ISI, fiind astazi cea mai bine cotata revista specializata in chimie din Romania.

Compania Syscom 18, actionar principal al societatii Biblioteca Chimiei, avand domeniul principal de activitate legat de automatizari industriale si sisteme de masura cu multiple aplicatii in domeniul chimiei, este sponsorul unic al actiunii. 

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate