Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 iunie 2020
Recomandări
5 ani de LSRS, 5 ani de excelență academică
(Știință)
1000 de invitati -- personalitati din mediile academic, cultural, public si privat, studenti si absolventi romani si membri LSRS din peste 50 de tari s-au reunit pe 8 ianuarie 2014, la Palatul Parlamentului, Sala Alexandru Ioan Cuza, pentru a premia si recunoaste excelenta academica. 

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) a sarbatorit totodata si 5 ani de activitate.
 

Putem spune cu mandrie ca Liga s-a impus prin rezultate incontestabile. Continuam sa credem, cu tarie, ca Romania de maine depinde de generatia tanara de astazi. Ei sunt deja o forta si un mecanism pentru schimbare pozitiva in Romania. Dragi prieteni, fiecare dintre voi – premiantii si finalistii Galei LSRS, voluntarii Ligii, sustinatorii si partenerii Ligii prezenti aici in sala, si cei peste 8200 de membri LSRS – sunteti tot atatea motive de speranta pentru viitorul Romaniei”, a afirmat Dan Nechita, noul Presedinte al Ligii Studentilor Romani din Strainatate.

Sebastian Burduja, membru fondator si Presedinte de Onoare al Ligii Studentilor Romani din Strainatate, a lansat un apel la unitate catre tinerii romani de pretutindeni:
Gala LSRS aduce acasa, in sufletele noastre, energia a sute si mii de tineri romani din intreaga lume. Romania are nevoie de voi – voi, liderii autentici care va distingeti nu prin functii, ci in primul rand prin trei valori fundamentale: competenta, caracter si pasiune. Anii care urmeazã trebuie sa fie un semnal ca Romania este pregatita pentru voi, adevaratii lideri – liderii cu viziune, care gandesc pozitiv si actioneaza cu energie si competenta, pentru binele comun. Astazi mai mult ca oricand avem nevoie de un pact al tinerilor, un pact pentru actiune. Numai astfel Romania se va ridica, si va invit sa il construim impreuna in lunile si anii care vin. Impreuna, uniti, mergem inainte!

In deschiderea serii, Imnul National a fost interpretat de tenorul Vlad Mirita, primul solist roman crossover. De asemenea, pe parcursul serii, Classic Beat Orchestra a oferit publicului momente artistice de exceptie.

GalaLSRS2014- a


Alaturi de finalisti, castigatori, voluntari, studenti si absolventi, printre reprezentantii mediillor academic, cultural, public si privat amintim pe: Domnul Presedinte al Academiei Romane Prof. Univ. Dr. Ionel Haiduc, Domnul Ministru al Afacerilor Externe Titus Corlatean, Domnul Ministru Delegat pentru Romanii de PretutindeniCristian David, Domnul Secretar de Stat Dr. Raed Arafat, Domnul Lilian Zamfirescu, Presedinte al Institutului Cultural Roman, Domnul Mircea Tudor, Domnul Prof. Univ. Dr. Dan Dediu, Domnul Justin Capra, Doamna Gabriela Szabo, Domnul Mircea Geoana, Domnul Florin Codre, Domnul Prof. Univ. Dr. Adrian Gheorghe, Excelenta Sa Domnul Ambasador al Austriei la Bucuresti Michael Schwarzinger,  Excelenta Sa Domnul Ambasador al Olandei la Bucuresti Matthijs van Bonzel.

800x600-GalaLSRS2014-a4


Premierea unor tineri de exceptie 

La Gala Studentilor Romani din Strainatate s-au oferit 10 premii studentilor romani cu rezultate exceptionale, astfel:

Studentul Anului din Europa, nivel universitar – Diana Danciu

(Universitatea Cambridge, Marea Britanie). 

Danciu-Diana


Studentul Anului din Europa, nivel post-universitar – Mircea Cimpoi 
(Universitatea Oxford, Marea Britanie).
Cimpoi-Mircea

Studentul Anului din America de Nord, nivel universitar – Luca Victor Iliesiu
(Universitatea Princeton, SUA).

ill


Studentul Anului din America de Nord, nivel post-universitar – Ioana Literat

(Universitatea , SUA). 

headshot_bio

 Studentul Anului de pe Alte Continente – Marius Wamsiedel 
(Universitatea Hong Kong, China). 
Wamsiedel-Marius


Studentul Roman Erasmus al Anului – Andra-Maria Buta 
(Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca). 
Buta-Andra

Studentul Roman Erasmus al Anului, premiu special oferit de ANPCDEFP – 
Ana Maria Vijdea 
(Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca).
Vijdea-Ana


 Studentul Anului in Romania – Sorina Lupu 
(Universitatea Politehnica din Bucuresti). 

Lupu-Sorina


Premiul Special in Arte „Sergiu Nicolaescu” – Sinziana Mircea

(Universitatea de Muzica si Dans din Köln). 

sinziana_mircea


Marele Premiu: Studentul Roman al Anului din Strainatate  

Sonia Cristina Coman

(Universitatea Columbia, SUA) cu specializare in arta franceza. 

1497644_812848032074825_246096883_n


Sonia Cristina Coman este artist plastic, poet si dramaturg si a avut deja numeroase expozitii personale si de grup precum cele din cadrul Golden Leaves Gallery, Loeb Drama Center, Dervent Museum si multe altele. A publicat in reviste de specialitate pe plan international, iar una dintre piesele ei de teatru a fost pusa in scena in Statele Unite si in Slovenia. Poeziile ei de tip haiku, tanka si renku au primit importante distinctii atat in Japonia, cat si in alte tari.

Distinctii speciale

In cadrul celei de-a cincea editii a Galei,, Liga Studentilor Romani din Strainatate a oferit Domnului Sergent Major Daniel Porumb distinctia LSRS „Eroism, devotament si demnitate”, in semn de profunda admiratie si statornica recunostinta pentru dragostea de tara, curajul remarcabil si eroismul de care a dat dovada de-a lungul activitatii sale si pentru lectia de demnitate pe care o ofera studentilor si absolventilor romani de pretutindeni. De asemenea, tanarului Ionut Budisteanu i-a fost oferita distinctia LSRS pentru Merite Academice Deosebite. Ionut a conceput si creat un sistem pentru masini autonome, pentru care a castigat in 2013 marele premiu la Intel International Science and Engineering Fair, cel mai mare concurs preuniversitar de stiinta si inginerie din lume. Pana in prezent, Ionut a participat la peste 130 de concursuri nationale si 18 concursuri internationale din 11 tari.

800x600-GalaLSRS2014-a5


La finalul serii, Domnului Presedinte al Academiei Romane, Prof. Univ. Dr. Ionel Haiduc i-a fost inmanata o distinctie simbolica ca semn de inalta recunostinta si pretuire pentru sprijinul constant oferit LSRS de la lansarea Ligii si pana in prezent.

800x600-GalaLSRS2014-a7


In premiera la Gala Studentilor Romani din Strainatate, invitatii au putut admira lucrari deosebite in cadrul expozitiei de arta Reciprocus, organizata de Florean Art Museum in colaborare cu LSRS. 

800x600-GalaLSRS2014-a1


Evenimentul s-a desfasurat sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Camerei Deputatilor, Domnul Valeriu Stefan Zgonea. LSRS multumeste voluntarilor implicati in echipa de organizare si totodata Centrului International de Conferinte de la Palatul Parlamentului, care a gazduit pentru al patrulea an consecutiv Gala Studentilor Romani din Strainatate.

Gala Studentilor Romani din Strainatate 2014 este un eveniment organizat cu sprijinul sponsorilor: BRD Groupe Société in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, British Council, Renault, Voicu&Filipescu, DEFIGO, CEC Bank.

Parteneri logistici: Qual Media Group, Hotel IBIS Gara de Nord, Quartz Film, Aqua Carpatica, Ursus, Silviu Pal Photography.

Parteneri media: Radio Romania International, Radio Romania Cultural, Radio Transilvania, Adevarul, Realitatea.net, Evenimentul Zilei, Ziare.com, Business24, Expres National, Artout, CasaMia TV, AcademicLink, Edu-News, Romania Pozitiva, Studentie.ro, OnlineStudent, Evenimente Studentesti, Stiri ONG.

Sustinem si ne sustin: Campus France, Fulbright, Rotary, Rotaract Triumph, Rotaract, Inspire Group, Teach for Romania, Succes pentru Romania, Akcees, Student Sport, Benetone Band, Organizatia pentru Dezvoltarea Afacerilor in Societate (ODAS), AIESEC, UEFISCDI, Florean Contemporary Art Museum, Classic Beat Orchestra, CRREDAE, SmartLink Communications, Institutul European din Romania, Europe Direct Bucuresti, ANOSR, USASE, USR. 

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate