Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
6 ianuarie 2025
1412 • Se naste Ioana d'Arc, eroina nationala a Frantei
1714 • Inginerul englez Henry Mill a patentat ma?ina de scris
1760 • Se naste Ioan Budai Deleanu, scriitor, filozof si istoric român (d. 1820)
1802 • Se naste Ion Heliade Radulescu, scriitor si politician român (d. 1872)
1838 • Samuel Morse a efectuat prima demonstratie a sistemului sau de telegrafie în ora?ul Morristown, New Jersey
1897 • Se naste Ionel Teodoreanu, scriitor român (d. 1951)
Recomandări
MAXIM QUARTET concertează în Ierusalim la „The Israel Festival“
(Muzică)
Joi,  5 iunie 2014, MAXIM QUARTET va sustine un concert in aer liber in Israel, pe scena First Station Jerusalem (gara veche a Ierusalimului transformata intr-un modern centru de evenimente culturale), in cadrul manifestarii intitulate THE ISRAEL FESTIVAL. Unul dintre cele mai longevive evenimente de acest gen, The Israel Festival se afla la cea de-a 53-a editie (fondat in 1961), se deruleaza intre 29 mai si 20 iunie 2014 si reuneste invitati din intreaga lume, intr-o mare diversitate de momente artistice: concerte si recitaluri de la muzica clasica la jazz, spectacole de dans, teatru etc.
Institutul Cultural Roman din Tel Aviv este partenerul acestui prestigios festival in organizarea concertului Maxim Quartet.

Ansamblu unic in Europa, Maxim Quartet s-a constituit in urma cu doi ani, prin asocierea inedita a patru instrumente: pian - Horia Maxim, flaut - Mihaela Anica, acordeon - Fernando Mihalache si contrabas - Sandel Smarandescu. In 2013, Maxim Quartet s-a bucurat de aprecierea publicului, dar si a specialistilor (critici muzicali, compozitori s.a.) ca urmare a participarii la doua dintre cele mai importante festivaluri europene: „Europäische Wochen Festspiele“ („Festivalului Saptamanile Europene“) – Passau, Germania si Festivalul International „George Enescu“.

Gratie formulei instrumentale unice, Maxim Quartet isi propune sa promoveze o modalitate moderna si  proprie grupului de a trata creatii din zona muzicii clasice, a jazz-ului sau a muzicii de film, prin transcriere, prelucrare si chiar prin adaugarea unor elemente de improvizatie.

Repertoriul Maxim Quartet prezentat in concertul din Israel va cuprinde multe creatii romanesti: Paul Constantinescu, Tiberiu Olah, Dan Dediu, Johnny Raducanu sunt cativa dintre compozitorii selectati. Spectatorii se vor intalni insa si cu influente romanesti in lucrari ale unor compozitori straini: „Dansurile Romanesti“ de Bela Bartok sau „Valsul“ autorului basarabean Eugen Doga

Vor fi interpretate partituri precum „Cantec“ si „Joc Dobrogean“ de Paul Constantinescu, „Andante“  de Tiberiu Olah etc., toate adaptate  pentru formula de cvartet si prezentate deci publicului intr-o formula sonora deosebita. Spiritul satiric si teatral al muzicii este si el valorizat prin dialogul instrumental, in creatii ca „Rondo alla Münchhausen“ sau „Balkan-Tango with Walking Bass“,  de Dan Dediu. Nu in ultimul rand, concertul Maxim Quartet propune spectatorilor si o incursiune in lumea jazz-ului, cel mai bun exemplu fiind „Jocul tambalelor“,  una dintre cele mai cunoscute creatii ale lui Johnny Raducanu - o surprinzatoare ingemanare a jazz-ului  cu folclorul romanesc.

Prin concertul pe care il sustine la Ierusalim in cadrul festivalului, Maxim Quartet isi doreste sa propuna publicului o viziune moderna si spectaculoasa asupra valorilor romanesti semnificative.    

HORIA MAXIM este un muzician cu o prezenta constanta pe scena salilor de concerte, abordand un repertoriu vast si complex, atat ca solist concertist - colaborator al majoritatii orchestrelor simfonice din Romania - cat si ca partener al unor importanti interpreti romani si straini (printre altii, Ion Bogdan stefanescu, Johnny Raducanu, Richard Galliano si Mario Caroli). 
A sustinut recitaluri sau concerte in Germania, Franta, Italia, Austria si Japonia. Participa la numeroase festivaluri nationale si internationale, printre care „Festivalul Enescu“, „Nuova Consonanza“ - Roma, „Bucharest Music Film Festival” si „Saptamana Internationala a Muzicii Noi” - Bucuresti. A inregistrat partituri celebre pentru coloana sonora a unor filme produse in Franta si Statele Unite ale Americii (ex. „Youth Without Youth", film produs si regizat de Francis Ford Coppola - 2007). 

MIHAELA ANICA este un muzician cu o sustinuta activitate artistica, atat in Austria, tara sa de adoptie, cat si in Franta si Germania. Printre cele mai importante evenimente muzicale la care a luat parte se numara festivalurile „Allegro Vivo” - Austria, „Acanthes - Flute Atelier” - Franta, „Festivalul Enescu”, precum si recita¬lurile sustinute in seria de actiuni culturale organizate de „KulturKontakt Austria”. 
A castigat importante distinctii si burse de excelenta: Werner Tripp Memorial Fund si Tokyo Foundation. intre 2008-2010 a fost membru al prestigiosului ansamblu „Orchestre de Flutes Français” - Paris, a fost de asemenea colaborator al Filarmonicii „George Enescu” - Bucuresti si este membru al trioului “Spirit of Vienna”. 
Mihaela Anica a beneficiat de indrumarea unor importanti flautisti si pedagogi europeni, printre cei mai cunoscuti numarandu-se Ion Bogdan stefanescu (Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti), Barbara Gisler-Haase (Universitatea de Muzica si Arta Dramatica din Viena), Pierre-Yves Artaud (Ecole Normale de Musique de Paris) s.a.

FERNANDO MIHALACHE este unul dintre putinii acordeonisti romani cu o prezenta constanta pe multe scene din tara si strainatate, intr-o varietate de genuri artistice, de la spectacole muzicale sau de jazz, la recitaluri camerale. 
A colaborat cu institutii de prestigiu ca Teatrul National Bucuresti, Opera Nationala Bucuresti sau Teatrul National de Opereta si a participat la festivaluri precum „Festivalul Enescu”, Festivalul „Jazz Blues&More”, Festivalul International de Jazz, „Bucharest Music Film Festival” si la spectacole prezentate la Sala Radio si Ateneul Roman. 
In cadrul „M.T. Band” (Germania) Fernando Mihalache se afla in postura de instrumentist polivalent: keyboard, acordeon, nai. Alaturi de vibrafonistul Alexandru Anastasiu a pus bazele „Accord Vibes”, un proiect de anvergura (acordeon, vibrafon si contrabas - Michael Acker), unic in Romania. 

SANDEL SMARANDESCU a devenit membru al Filarmonicii ,,G. Enescu” in 1991, Bucuresti, si in paralel, membru al orchestrei de camera ,,Virtuozii din Bucuresti”, continuandu-si apoi cariera in Coreea de Sud, unde a ocupat pozitia de sef de partida in orchestra filarmonicii din Suwon. 
A revenit apoi la Filarmonica ,,G. Enescu” Bucuresti, unde a activat ca sef de partida pana in anul 2000, colaborand in acelasi timp cu Orchestra Internationala a Italiei. 
In anul 2000 a devenit sef de partida al Orchestrei Symphoniker din Osaka, Japonia, unde a cantat pana in aprilie 2007, cand, restabilit in Romania, si-a continuat activitatea muzicala atat ca membru al Orchestrei Nationale Radio cat si ca membru al cvintetului ,,Traffic Strings”. A sustinut recitaluri in tara si in strainatate, atat solo cat si camerale, colaborand si cu cvartetul Voces. 
Ca o recunoastere a realizarilor sale solistice, in 2003, artistul a fost distins in Japonia cu premiul Aoyama ,,Barock Saal” pentru cel mai bun recital - duo al anului 2002.

Maxim Quartet


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate