Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
28 decembrie 2024
1612 • Planeta Pluto este pentru prima data observata de catre Galileo Galilei, dar este catalogata doar ca o stea fixa
1805 • Se naste Eftimie Murgu, filolog, filosof, lingvist, fruntas al Revolutiei de la 1848 din Tara Româneasca (d. 1870)
1895 • În cafeneaua "Grand Café" din Paris are loc prima proiectie de film, realizata de fra?ii Lumière
1897 • Piesa "Cyrano de Bergerac", de Edmond Rostand, are premiera la Paris
1903 • S–a înfiintat „Societatea numismatica româna”
1973 • Aleksandr Soljenitîn publica Arhipelagul Gulag
Recomandări
Festivalul SoNoRo sărbătoreşte în 2015 visătorii şi visele împlinite
(Muzică)
In 2015, Festivalul SoNoRo implineste zece ani de existenta.
Editia aniversara din acest an, se va desfasura in perioada 30 octombrie si 16 noiembrie 2015, la Bucuresti, Arad, Cluj-Napoca si Bistrita si va sarbatori impreuna cu cei care vin la spectacole visele implinite, prin laitmotivul „The Dreamers” – Victoria visatorilor si puterea viselor implinite.
Deschiderea oficiala a festivalului are loc pe 30 octombrie, de la ora 19.00, in Sala Unirii a Palatului Cotroceni din Bucuresti, cu piese de Franz Schubert, Gabriel Faure si George Enescu. 

Editia aniversara cuprinde 18 concerte, la Bucuresti, Arad, Cluj-Napoca si Bistrita, cu piese atent selectate, inspirate de taramul viselor si al visurilor, si titluri sugestive precum: “Journal of Dreams”, “The Night Vision”, “The Dreamers”, “Il Sogno”, “Spoken Dreams”, “Mozart: Radiography of Dreams”.

Infiintat iin anul 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzica de camera in prim planul vietii culturale romanesti si a inclus scena muzicala romaneasca intr-o retea de festivaluri europene de inalta tinuta. Pe langa parteneriate regulate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel si Japonia, SoNoRo a concertat in unele dintre cele mai renumite sali din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim si Carnegie Hall din New York.

Platforma culturala SoNoRo include Festivalul SoNoRo (10 ani), SoNoRo-Inteferente, programul de burse si workshop-uri pentru tineri muzicieni (9 ani), SoNoRo On Tour (8 ani), SoNoRo Arezzo (5 ani), SoNoRo Conac, seria de concerte estivale gazduite in cladiri de patrimoniu din Romania (3 ani) si SoNoRo Sofia (2 ani). 
De asemenea, SoNoRo, un proiect cultural aflat sub Inaltul Patronaj al Presedintiei Romaniei, este membru al European Festivals Association.

In cei zece ani de existenta ai Festivalului SoNoRo am visat si imaginat, am interpretat si impartit cu dumneavoastra multe lucruri, idei sau imbolduri, artistice, personale, intense si iesite din comun. Am mizat pe parteneriate pe termen lung, care au la baza incredere, calitate, punctualitate si promisiuni respectate, si pe faptul ca toate partile implicate au de castigat, ca putem aduce drept garantie calitatea artistic si organizatorica. Rezultatul inseamna o decada de muzica buna, alaturi de prieteni vechi si noi. Multi dintre acestia se vor intoarce in luna noiembrie pentru a sarbatori impreuna aniversarea acestor minunati zece ani de SoNoRo. Marele poet mexican Octavio Paz remarca cu intelepciune: <<Meritati-va visul!>> Si noi vom face totul pentru a ni-l merita, transformand SoNoRo The Dreamers in doua saptamani magice si incantatoare. Fiti alaturi de noi in aceasta lume de vis!”, cred Razvan Popovici, Director SoNoRo si Diana Ketler, Director artistic SoNoRo.

Peste 35 de artisti internationali, muzicieni binecunoscuti publicului SoNoRo si membri de renume ai elitei muzicale europene, vor lua parte anul acesta la festival: pianistul Konstantin Lifschitz, violonistii Philippe Graffin, Anna-Liisa Bezrodny, Marc Bouchov, Alissa Margulis, Daniel Rowland, violoncelistii Alexander Bouzlov, Alexander Chaushian, Jan-Erik Gustaffson, clarinetistul Michel Lethiec, acordeonistul Srdjan Vukasinovic, duo-ul Lucian Ban si Mat Maneri, Cvartetul Casal si orchestra elvetiana Chaarts.

Publicul bucurestean va avea douasprezece ocazii sa intre in atmosfera festivalului, incepand cu spectacolul de deschidere de la  Palatul Cotroceni si continuand cu serate muzicale in salile de spectacol din Palatul Cercului Militar National, ARCUB - Gabroveni, The Ark, Institutul Cultural Româan, Palatul Bragadiru, Muzeul National de Arta al Romaniei, Ateneul Roman si la Catedrala Sfantul Iosif.

Ultimul concert din Bucuresti, “Dream on – Happy Birthday, SoNoRo!”, are loc la Palatul Bragadiru, iar programul este o surpriza oferita publicului de renumitul violonist Gilles Apap si artistii SoNoRo.
Dupa experientele extrem de placute din anii precedenti, SoNoRo a pregatit anul acesta doua Saloane muzicale, alaturi de criticul literar Marius Chivu si Edmond Niculusca, presedintele A.R.C.E.N., gazduite de ARCUB - Gabroveni in Bucuresti si de Banca Nationala a Romaniei, sucursala din Cluj-Napoca. 

La cele de mai sus se adauga continuarea colaborarii cu Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca, concretizata in producerea unor obiecte unicat, de colectie, inspirate de atmosfera si vizualul festivalului. Produsele vor fi disponibile la vanzare la toate concertele SoNoRo din Bucuresti si din tara.

cover CD Lived and dreamed


A X-a editie SoNoRo prilejuieste si lansarea unui nou album – Lived and Dreamed - avandu-i ca protagonisti pe patru dintre membrii Ensemble Raro, ansamblul “in residence” al Festivalului SoNoRo: Diana Ketler, Alina Pogostkina, Razvan Popovici si Bernhard Naoki Hedenborg. Repertoriul include cvartetele cu pian ale lui Josef Suk si Antonín Dvorák si Povestea lui Leoš Janácek pentru violoncel si pian.

SoNoRo continua expansiunea nationala printr-un concert organizat in premiera la Arad si, la nivel international, printr-un concert organizat pe 30 noiembrie 2015, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman, in renumita Carnegie Hall din New York. 
Programul complet al festivalului SoNoRo poate fi gasit pe www.sonoro.ro, iar biletele si abonamentele sunt disponibile prin reteaua Eventim - magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, librariile Humanitas si online, pe www.eventim.ro. Biletele se pot achizitiona si de la casele de bilete ale salilor de concert, in serile evenimentelor SoNoRo.

afis Sonoro 2015



.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate