Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 aprilie 2024
Recomandări
Premieră istorică în animaţia autohtonă: „Mercy Street“ este primul lung metraj 3D, realizat cu o tehnică de animaţie 100% românească
(Cinema)
Dupa patru ani de investitii si munca sustinuta, compania de productie Opal Production a finalizat filmul „Mercy Street.”, primul lung metraj 3D realizat in Romania, cu o tehnica de animatie stereoscopica 100% autohtona, conceputa de Stefan si Alexandru (Ducu) Buzea, regizorul, respectiv creatorul si animatorul personajelor filmului.
 
O parte din fondurile de productie a filmului au fost asigurate de Centrul National al Cinematografiei in urma castigarii conscursului de scenarii, o alta parte au fost asigurate de fonduri europene pe creatie, iar cea mai mare parte de producatorul filmului, Radu Nicolae.  Filmul are o durata de 74 de minute, iar actorii Cristi Iacob, Ionut Grama, Marius Stanescu si Vlad Radescu si-au imprumutat vocile pentru a da viata personajelor. 

Filmul cu scenariu premiat – produs cu fonduri CNC, fonduri europene si investitii Opal Production

Mercy Street?este poveste a unui baiat de 10 ani, Lorenz, care descopera un pasaj spre o lume secreta aflata sub lumea noastra, care il va duce intr-o mare aventura. Scopul acestei aventuri este de a salva muzica lumii din mainile maleficului Marcus, care vrea sa o foloseasca pentru a deveni nemuritor.

Scenaristul Alex Bordeanu a castigat in 2010 primul loc la concursul CNC cu scenariul „Mercy Street”, care a devenit in prezent primul lungmetraj 3D realizat in Romania.

Filmul a fost facut cu multe hopuri in finantare. In prima faza, ne-am bazat pe fonduri obtinute de la CNC, dar acestea nu au reprezentat decat un maxim de 25 %. Au venit in ajutor agentiile de publicitate, fondurile europene, diferiti prieteni, care au ajutat cum au stiut ei mai bine. Pe parcursul productiei, ne-am confruntat cu tot felul de probleme nebanuite si neanticipate. Spre exemplu, la mijlocul productiei, am schimbat softul, ceea ce a necesitat convertirea tuturor imaginilor. Ca sa nu vorbim de fluctuatiile de curent electric, care nu pot fi in totalitate absorbite de UPS-uri si care iti dau scurte fotograme negre pe imagine. Singurul lucru pe care il poti face este sa reiei tot cadrul la procesat. 
Mai mult, in Romania nu exista o infrastructura adecvata crearii unui film de desen animat. De exemplu, sunetul pentru animatie este mult mai complex si mai creativ decat sunetul pentru un film artistic obisnuit, dar nu sunt studiouri la care sa poti apela pentru a avea oferte concurente”, precizeaza Radu Nicolae, administratorul companiei Opal Production si producatorul filmului. 

Coccolino si Burricone



Tehnica de animatie conceputa de fratii Stefan si Alexandru (Ducu) Buzea


Regizorul Stefan Buzea si fratele sau, Alexandru (Ducu) Buzea, creatorul si animatorul personajelor din „Mercy Street”, ambii cu o experienta de peste 25 de ani in domeniu, au folosit o tehnica proprie de animatie, inventata chiar de ei. 

Constructia vizuala a filmului de animatie „Mercy Street” se bazeaza pe o tehnica originala de detasarea animatiei in perspectiva. Aceasta abordare foloseste principiul tehnicii de filmare multiplan si ofera suportul perfect pentru a obtine efectul de stereoscopie care transforma acest film intr-unul 3D. Personajele si decorurile sunt animate clasic 2D, iar ulterior, prin acesta tehnica, de definesc intre personaje si elemente din decor, ceea ce ajuta la crearea imaginii stereoscopice si efectului 3D.

Lumea Mercy Street


Fiecare element sau obiect de decor a fost desenat clasic, in 2D, apoi importat intr-un program 3D (Autodesk Maya), unde este plasat in perspectiva, apoi fiecare element este texturizat intr-un program 2D de prelucrare imagine (Adobe Photoshop) folosindu-se tableta grafica. Astfel dispuse in acest spatiu 3D, elementele sau obiectele vor recompune decorul generand perspectiva, constructia multiplan, iar apoi stereoscopia,” explica Alexandru (Ducu) Buzea.

Filmul „Mercy Street“ se lanseaza in aprilie in cinematografele din Bucuresti si din tara. 

Pentru mai multe infromatii, va rugam sa accesati site-ul www.mercystreetfilm.ro,  iar pagina www.facebook.com/mercystreet.themovie va asteapta cu aplicatia Mercy Street, un joc educativ cu cele doua personaje Burricone si Coccolino, doua pisici simpatice, poznase si vorbitoare. 

Afis Mercy Street Film mic

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate