Cu doua luni inainte de revenirea maestrului André Rieu pe scena de spectacol din Capitala, unde va fi asteptat cu entuziasm de publicul spectator, indragitul artist nu a uitat de promisiunea facuta in luna noiembrie a anului trecut, cand a anuntat ca va darui, in semn de solidaritate, ceea ce are mai de pret – muzica.
Opera prestigioasa a domniei sale a trecut dincolo de muzica. Performanta de a darui oamenilor din intreaga lume piese care, altadata, se adresau unui public restrans si avizat, a scos – pentru prima oara in istorie – muzica buna din salile de concert consacrate si a mutat-o in mari spatii neconventionale, daruind-o cu generozitate unor mase de ascultatori care o primesc ca pe un dar nepretuit. Mai nou, maestrul a creat o scoala a bucuriei, a armoniei intre oameni. Pe langa talentul si daruirea sa pentru muzica, André Rieu a dat dovada de compasiune si omenie.
Pentru numerosii admiratori, André Rieu este un model de civism cultural – sintagma care trebuie inventata pentru a omagia demersul de a uni si innobila oamenii sub semnul limbajului universal al muzicii.
.
|