Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 decembrie 2024
1855 • A fost inaugurata "Scoala de mica chirurgie" la Spitalul Mihai Voda din Bucuresti
1875 • Se naste Rainer Maria Rilke, poet german (d. 1926)
1888 • A aparut la Bucuresti Fântâna Blanduziei, foaie literara, politica si saptamânala sub directia lui Mihai Eminescu
Recomandări
11.500 de copii au luat parte la a doua ediție a Festivalului “Opera Copiilor”
(Viață)
In perioada 1-4 iunie 2016, Opera Comica pentru Copii a organizat a doua editie a Festivalului “Opera Copiilor”, o initiativa pentru intreaga familie, desfasurata in aer liber, cu prilejul Zilei Internationale a Copilului.
Evenimentele au avut loc in Parcul Herastrau – la Foisor, la Peluza, pe Aleea Michael Jackson, la Expo Flora si in Teatrul de Vara – la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” si in Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, fiecare zi din festival fiind completata cu un nou program.
Festivalul a inceput chiar de Ziua Copilului, cu “Picnicul Copiilor”, eveniment caritabil care a avut loc la Muzeul National al Satului. Peste 200 de copii din 5 centre de plasament au luat pranzul si s-au jucat cu artistii Operei Comice pentru Copii, intr-o atmosfera specifica satului romanesc. Mai tarziu, in aceeasi atmosfera speciala, copiii si parintii s-au bucurat de productiile OCC, la cinematograful amenajat in aer liber, care a primit spectatori in toate cele 4 zile.

Deschiderea oficiala a avut loc in Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, cu opereta “Hapciu in RE Major”, jucata pentru bucuria a peste 400 de spectatori.

In tot acest timp, participantii la festival au avut ocazia sa admire expozitia de costume din Parcul Herastrau, sa se picteze pe fata sau sa se fotografieze cu mascotele OCC si sa se intreaca in rezolvarea de puzzle-uri.

Concertuldelatarm


A doua zi a continuat cu acelasi program, la care s-a adaugat lansarea de carte a Alinei Manole, moment in care publicul a facut cunostinta cu ratoiul Adalbert, protagonistul volumului “Aventurile ratoiului Adalbert”. Seara a fost incheiata de Concertul de la tarm, cu Tapinarii, Alina Manole, Ioan Gyuri Pascu&The Blue Workers si Ducu Bertzi.

Ultimele doua zile au imbogatit Parcul Herastrau cu Scena Cantus Mundi – pe care au urcat 25 de coruri de copii din toata tara, ce au cantat pana spre seara – Bucataria lui David, la care copiii s-au jucat cu gusturile si au invatat sa faca sucuri din legume si fructe, concursuri pe FreeWheel si Aleea Hapciu, pe care copiii s-au plimbat cu trenuletul pana la Gara din Paris.

GalaOperasiBalet


La Muzeul National al Satului, pe langa Cinema OCC, dornicii de aventuri au participat la Treasure Hunt, iar la Casuta cu povesti, preferatul copiilor, Nino, a spus povesti si s-a jucat cu cei mici. Concertele lectie de flaut, pe 3 iunie, percutie si scenografie, pe 4 iunie, au intregit experienta participantilor.

Festivalul s-a incheiat pe 4 iunie, cu o Gala de Opera si Balet, ce a reunit peste 1500 de spectatori. Momente speciale din repertoriul Operei Comice pentru Copii si cel international au fost prezentate in aplauzele publicului, la Teatrul de Vara din Parcul Herastrau.

OCC

Picnicul_Copiilor

PuzzlePoint
.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate