Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
20 aprilie 2018
Recomandări
Discul de muzică clasică al anului 2016 în România
(Muzică)
Discul care a primit cele mai multe voturi din partea publicului in cadrul campaniei Radio Romania Muzical “Voteaza discul de muzica clasica al anului 2016.” si care devine astfel Discul de muzica clasica al anului 2016 in Romania este albumul “Bach to basics” semnat de violonistul Alexandru Tomescu.
Acest album care a primit 5546 voturi din partea publicului cuprinde pe doua discuri integrala lucrarilor pentru vioara solo de Johann Sebastian Bach.

Violonistul Alexandru Tomescu: “Este un disc care inseamna foarte mult pentru mine, este foarte personal; in bookletul din interior veti regasi o poezie scrisa de tatal meu legata de Ciaccona (n.r. din Partita a II-a) de Bach. Este un disc la care am muncit literalmente cativa ani de zile pentru ca am vrut sa captez in el exact acea senzatie pe care am avut-o la fiecare dintre concertele din turneul Bach to basics din 2013. Discul a fost inregistrat in 4 zile, am facut 7 snururi; nu are absolut niciun peticut, fiecare nota de aici face parte dintr-o integrala Bach de peste doua ore si jumatate”.

Albumul Bach to basics a fost difuzat in integralitatea sa la Radio Romania Muzical pe 30 noiembrie si 1 decembrie 2016 si poate fi reascultat pe 23 ianuarie 2017, de la ora 19.00 sau oricand la adresa http://www.romania-muzical.ro/voteaza-2016/disc/violonistul-alexandru-tomescu-albumul-bach-to-basics-music-box-30-noiembrie-i-1-decembrie/1440431/3261/11.

Campania “Voteaza discul de muzica clasica al anului”, derulata online la adresa www.romania-muzical.ro/voteaza2016, pune la dispozitia ascultatorilor Radio Romania Muzical un instrument online de sondare a popularitatii de care se bucura discurile noi prezentate de unicul post romanesc de muzica clasica de-a lungul unui an. in 2016, a ajuns la a patra editie; pe parcursul anului 2016 au fost prezentate 102 albume.

Clasamentul primelor 10 discuri din campania “Voteaza discul de muzica clasica al anului 2016”, in ordinea descrescatoare a voturilor acordate de public, se prezinta astfel:

18703 - BACH TO BASICS - CD1 - Digipack CD 6P-2T brosura ST - FI


1. Violonistul Alexandru Tomescu – albumul “Bach to basics” (Fundatia Remember Enescu)

2. Violonistul Bogdan Vacarescu si pianistul Julian Jacobson – albumul “Violin and Piano Thrillers” (Label Bogdan Vacarescu)

3. Pianista Sinziana Mircea – albumul “Nihil Sine Deo” (Editura Casa Radio)

4. Pianista Alexandra Dariescu si Orchestra Filarmonicii Regale din Londra, dirijor Darrell Ang – albumul Ceaikovski (Signum Records)

5. Violonistul Stefan Tarara si pianista Lora Vakova Tarara – albumul “The Sound of 20s” (Ars Produktion)

6. Violoncelistul Valentin Radutiu si Orchestra de Camera din München, dirijor Stephan Frucht – concerte de Haydn, Mozart/Cassado si Carl Philipp Emanuel Bach (Hänssler Classic)

7. Violista Aida Carmen Soanea si pianistul Igor Kamenz – lucrari de Norbert von Hannenheim (Challenge Classics)

8. Pianistul Daniil Trifonov – albumul “Transcendental” (Deutsche Grammophon)

9. Orchestra Simfonica din Pittsburgh, dirijor Manfred Honeck – Simfoniile a V-a si a VII-a de Beethoven (Reference Recordings)

10. Murray Perahia – Integrala Suitelor franceze de Johann Sebastian Bach (Deutsche Grammophon)

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate