Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 iunie 2018
Recomandări
10.000 de spectatori au participat la Cantus Mundi Fest
(Muzică)
10.000 de spectatori au participat ieri la Cantus Mundi Fest, in Parcul Tineretului din Bucuresti, cel mai mare eveniment de Ziua Europei, organizat de Primaria Capitalei si Teatrul Excelsior, avand ca partener Corul National de Camera “Madrigal-Marin Constantin”.
Peste 45 de coruri din Programul National Cantus Mundi, 6 ansambluri instrumentale si peste 1500 de copii au cantat alaturi de artistii cei mai indragiti ai momentului: Loredana, Andra, Feli, trupele TAXI si VUNK, Nicu Alifantis & ZAN, Ducu Bertzi & Friends si Corul National de Camera “Madrigal-Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu.
 
Cantus Mundi Fest a inceput inca de dimineata, cu cantecele vesele ale corurilor de copii din Programul National Cantus Mundi. Intre orele 11:00 si 18:00, pe scena mica din Parcul Tineretului au cantat peste 1500 de copii de la gradinite si scoli din Bucuresti si din tara. Programul dedicat Zilei Europei a fost completat de scurte recitaluri sustinute de ansambluri instrumentale si formatii Simfonia Mundi din capitala si din judetele Alba, Arad, Bacau, Bihor, Braila, Covasna, Galati, Maramures si Vrancea. In paralel, copiii si tinerii care au venit in Parcul Tineretului s-au distrat si au petrecut momente frumoase la numeroasele ateliere de creatie organizate pe aleea principala. Cei mici s-au bucurat de intalnirea cu un magician, de atelierele de desene 3D, de jocul cu baloanele de sapun, pictura pe fata, modelaj de baloane, pictura ebru si pictura cu degetele, in timp ce copiii mai mari si-au pus la incercare indemanarea cu jocul Kendama si si-au testat echilibrul pe placile FreeWheel. Cei care au dorit sa pastreze o amintire de la Cantus Mundi Fest si-au facut fotografii la minut la punctul foto gratuit instalat in parc.
 

Cantus Mundi Show_1


Sarbatoarea care a marcat ziua unitatii europene a continuat seara cu un spectacol impresionant de muzica pop, rock si corala. Cantus Mundi Show a reunit pe scena mare din Pacul Tineretului invitati speciali, care au cantat alaturi de coruri de copii si tineri din Programul National Cantus Mundi. Publicul a fredonat, alaturi de artisti, melodii cunoscute interpretate de Ducu Bertzi & Friends, Nicu Alifantis & ZAN, Feli, trupele TAXI si VUNK. Andra a interpretat cateva dintre cele mai cunoscute cantece ale sale, dintre care “Iubirea schimba tot” a fost cantat alaturi de corurile “Augustin Bena”, “Sunetul Muzicii”, “Cor cu Dor”, “Belka Strelka” si Corul Liceului Teoretic “Gheorghe Lazar” din Pecica. Seara a continuat cu un mini recital al Loredanei, care a incantat publicul cu melodii interpretate alaturi de corurile “Apulum”, “Veveritele Nazdravane”, “Belka Strelka” si Corul Colegiului National “Teodor Nes” din Salonta. Evenimentul s-a incheiat cu recitalul Corului National de Camera “Madrigal-Marin Constantin”, care a interpretat o suita de cantece traditionale din repertoriul romanesc. Momentul culminant al serii a fost intonarea imnului comunitatii europene - “Oda Bucuriei”, de Ludwig van Beethoven - impreuna cu peste 900 de copii din corurile Cantus Mundi din Romania, care au urcat pe scena alaturi de Corul Madrigal.
 

Cantus Mundi Show_5


Cantus Mundi Show_6


Cantus Mundi Show_7


Data de nastere a proiectului european, 9 mai 1950, marcheaza declaratia istorica a ministrului francez de externe Robert Schuman, prin care propunea un plan de colaborare economica intre Franta si Germania, la care ulterior au aderat si multe alte state de pe continent.
 
Teatrul Excelsior este o institutie de cultura infiintata in 1990, la initiativa maestrului Ion Lucian, aflata din 1999 in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Avand spectacole adresate copiilor si tinerilor cu varste intre 3-18 ani, Teatrul Excelsior contribuie la educarea si transformarea acestui segment de public, incurajandu-i implicarea in viata culturala. Prin seria de evenimente organizate in parteneriat cu Programul National Cantus Mundi, desfasurat de Corul National de Camera “Madrigal-Marin Constantin”, Teatrul Excelsior contribuie la crearea mediului propice dezvoltarii personale prin manifestarea laturii artistice a tinerilor din capitala si din tara.

Initiat in anul 2011, de catre dirijorul Ion Marin, pe baza voluntariatului membrilor Corului Madrigal, Programul National Cantus Mundi a fost institutionalizat prin Hotararea de Guvern nr. 821/2014, devenind astfel, de la o simpla idee, o Directie a institutiei aflata in subordinea Ministerului Culturii – Corul National de Camera “Madrigal-Marin Constantin”. Cantus Mundi pune pe harta talentul, educatia si dezvoltarea culturala a tinerilor din Romania. In 7 ani, 4100 de dirijori si 250 000 de coristi din cele 41 de judete ale Romaniei vor face parte din Programul National Cantus Mundi. Obiectivul Programului este ca in 2018, la 100 de ani de la Marea Unire, sa existe coruri in fiecare scoala din Romania.

Cantus Mundi Show_8


Cantus Mundi Show_9


Cantus Mundi Fest_2


Cantus Mundi Show_2

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate