Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 iunie 2018
Recomandări
S-a încheiat a VIII-a ediție a Festivalului Classics for Pleasure! Momente de neuitat, artiști deosebiți, un public pasionat de frumos și surprize deosebite!
(Muzică)
In perioada 14-16 august publicul din Sibiu s-a putut bucura de festivalul Classics for Pleasure – Festival of Culture. Festivalul a reunit peste 250 de artisti in cadrul a cinci concerte de muzica clasica care s-au desfasurat in Piata Mare, Biserica Ursulinelor si Sala Thalia.
Deschiderea oficiala a festivalului a avut loc pe data de 14 august in Piata Mare cu concertul Mariachi Magic.

Solistii Hector Lopez, Cristian Mogosan si Florin Estefan alaturi de Symphonic Pops sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore si-au demonstrate virtuozitatea in cadrul acestui concert dedicate geniului hispanic. In ciuda unei ploi torentiale, publicul si-a manifestat aprecierea fata de artisti ramanand pana la final si solicitand insistent un bis.

Pe data de 15 august, cu ocazia Sarbatorii Sfintei Maria, Biserica Ursulinelor a fost gazda unui concert al Corului National de Camera Madrigal Marin Constantin. “Divin” este singurul cuvant care poate descrie prestatia corului aflat sub indrumarea dirijoarei Anna Ungureanu. Mai tarziu, la ora 20.00 a avut loc concertul Classic Wonders in Piata Mare. Remarcabilul dirijor polonez Wojciech Rodek, alaturi de pianist Adela Liculescu si de Camerata Regala au sustinut aces concert dedicat uneia dintre cele mai marcante personalitati din istoria muzicii clasice: Ludwig Van Beethoven.

Ziua de 16 august a inceput cu un concert dedicat celor mici spectatori. Casuta cu Povesti Muzicale a reunit in sala Thalia melomanii pana in 12 ani si i-a incantat cu unele dintre cele mai frumoase povesti muzicale. In regia lui Iulian Sandu, spectacolul i-a reunit pe solistii Adonis Tanta, Alice Bacalu si Anca Opris Popdan. Festivalul s-a incheiat in Piata Mare cu traditionalul concert Proms of Delights. Maestrul Ilarion Ionescu Galati a cucerit publicul aflat in Piata Mare. Sub indrumarea sa, Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu alaturi de solistii Ioan Hotea, Serban Vasile si Silvia Micu au interpretat unele dintre cele mai cunoscute piese din istoria umanitatii.

Cu ocazia implinirii a 80 de ani, maestrul Galati a primit un premiu special din partea lui Laurentiu Dasca, Director Artistic Elite Art Club UNESCO si producator Classics for Pleasure. Domnul Dasca a vorbit despre impactul pozitiv pe care muzica il are asupra societatii – aceasta actioneaza ca un liant, reusind sa determine grupuri neomogene sa vibreze impreuna, sa se bucure impreuna. Facand referinta la conceptul de baza al festivalului Classics for Pleasure, “Everybody’s Music”, domnul Dasca a subliniat faptul ca publicul larg are dreptul sa se bucure de acces la evenimente de inalta tinuta artistica.

Pe parcursul celor trei seri din Piata Mare, prezentatorii Marius Constantinescu si Alexandra Velniciuc s-au remarcat prin eleganta, rafinament si profesionalism. 

Anul acesta, festivalul a sarbatorit un deceniu de cand Sibiul a purtat titlul de Capitala Europeana a Culturii. in onoarea acestui eveniment, Elite Art Club UNESCO a realizat o serie de interviuri cu unele dintre cele mai interesante personalitati culturale din oras. Rezultatul acestui demers este filmuletul Sibiu – 10 ani de capital europeana care poate fi deja vizionat In mod exceptional, anul acesta festivalul a recomandat 7 circuite turistice si unele dintre cele mai bune restaurante din zona pentru toti cei care apreciaza frumusetea in toate formele ei, de la gastronomie, la muzica si la natura. Mai multe detalii gasiti pe www.classicsforpleasure.ro.

Poza 2


Festivalul Classics for Pleasure este organizat de Elite Art Club UNESCO si cofinantat de Consiliul Local Sibiu si Primaria Municipiului Sibiu.

Partener principal: La Fantana
Multumim partenerilor care au facut festivalul si mai frumos anul acesta: Telekom, Institutul Polonez din Bucuresti, Nappo Shoes, Domeniile Martinutzi, Farmec, Teilor Jewellery, Club Rotary Cibinium, cofetaria Simpa si gradinita Open Arms. 

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate