Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
20 august 2018
Recomandări
Trei dirijori români printre cei mai buni participanţi la Jeunesses Musicales Conducting Masterclass
(Muzică)
In perioada 20 – 24 Septembrie 2017, Elite Art Club UNESCO a organizat la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti Jeunesses Musicales Conducting Masterclass care a reunit dirijori din toate colturile lumii.
Editia de anul acesta a Masterclass-ului de Dirijat Jeunesses Musicales a adus la Bucuresti 18 dirijori dedicati profesionalismului si excelentei.
Anul acesta programul a atras participanti din Turcia, Australia, Coreea de Sud, Japonia, Hong Kong, Israel, Statele Unite ale Americii si Romania. Sub indrumarea profesorilor de renume international Christian Ehwald si Sigmund Thorp, dirijorii au participat la cursuri de maiestrie intensive in vederea imbunatatirii tehnicii dirijorale. Pentru a sustine performanta dirijorilor romani, anul acesta La Fantana a oferit 4 burse de studiu. 

Pe data de 24 septembrie, cei mai buni 8 participanti au sustinut un Concert de Gala la pupitrul Orchestrei Camerata Regala, in cadrul salii George Enescu a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti:  Omer Shteinhart din Israel, Mateuz Gwizdalla din Australia, Shih-Cheih Wu din Taiwan, Soo Hyun Park din Coreea de Sud, Ryo Yamamoto din Japonia si Alexandru Mihai Ilie, Mircea Padurariu si Eduard Zecheru din Romania. La finalul concertului juriul a oferit doua premii speciale lui Ryo Yamamoto si Alexandru Mihai Ilie.

Concertul a fost dedicat organizatiei Help Autism, care urmareste sa sensibilizeze publicul cu privire la greutatile aferente acestei tulburari si sa ofere sprijin concret copiilor care se confrunta cu autismul. Concertul de Gala a rasfatat melomanii cu un repertoriu bogat, ce a inclus compozitiile unor genii precum Mozart, Beethoven si Tchaikovsky. 

GE-1148


Evenimentul este organizat de Asociatia Elite Art Club UNESCO (http://www.eliteart.org/), unicul reprezentant in Romania al Jeunesses Musicales International – cea mai ampla organizatie non-guvernamentala dedicata tinerilor muzicieni din lume. Asociatia desfasoara, inca de la infiintarea sa in 2003, proiecte de anvergura si inalta calitate artistica in vederea promovarii tinerilor artisti, expunerii valorilor culturale deja consacrate si promovarii culturale a Romaniei la nivel international.

GE-1400


Proiect cofinantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii

GE-1522

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate