Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
20 august 2018
Recomandări
Junping Qian este câștigătorul Concursului Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales București!
(Muzică)
Pe data de 30 septembrie 2017 a avut loc etapa finala a celei de-a VIII-a editii a Concursului International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucuresti.  Junping Qian a fost declarat cel mai bun tanar dirijor din reteaua internationala Jeunesses Musicales in 2017.

Etapa finala a concursului, marcata de un Concert de Gala de inalta tinuta artistica, s-a desfasurat in Sala Mare a Ateneului Roman. Premiul I i-a revenit tanarului dirijor  JUNPING QIAN din China. Nil Venditti (Italia) si Masane Ota (Japonia) s-au clasat pe locurile doi, respectiv trei. Dirijorii Jorge Vazquez din Mexic si Michal Juraszek au primit premii speciale din partea juriului iar Alexandru Mihai Ilie a primit premiul pentru Cel mai bine clasat participant roman.

Dirijorul JUNPING QIAN are 27 de ani, este din China si in prezent studiaza arta dirijorala la Musik Hochschule Hanns Eisler in Berlin. A castigat unul dintre premiile concursului de dirijat Delun Li China National in anul 2012, a absolvit Curtis Institute of Music in anul 2013 si a studiat arta dirijorala in cadrul University of Cincinnati cu Mark Gibson si in cadrul  scolii de dirijat Pierre Monteux din Maine, sub indrumarea lui Michael Jinbo. A fost unul dintre studentii legendarului Otto Werner Mueller iar din 2014 mentorul sau este Daniel Harding.

In calitate de dirijor, a avut prima aparitie la varsta de 10 ani alaturi de corul scolii. lui Dvorak. A fost directorul artistic si dirijor in cadrul filmului chinezesc Puterea lacrimilor care a fost produs in 2011. Si-a facut debutul European in anul 2012, in cadrul Festivalului Verbier.

Junping Qian


Concursul International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucuresti s-a desfasurat in perioada 26 – 30 septembrie si a reunit concurenti de pe 5 continente. In urma celor 3 probe eliminatorii, in finala au ramas 3 concurenti: Masane Ota din Japonia, Junping Qian din China si Nil Venditti din Italia. Finalistii au avut privilegiul de a dirija cea mai prestigioasa orchestra a tarii, Orchestra Filarmonicii “George Enescu” din Bucuresti iar concertul a fost imbogatit de prestatia extraordinara a solistului Octavian Lup si a dirijorului invitat Yu-An Chang, castigatorul editiei din 2016 a Concursului.

Winners


Concurentii au avut dificila misiune de a impresiona un juriu compus din distinse personalitati ale lumii culturale: Sigmund Thorp (Presedintele Juriului) – dirijor si professor de dirijat la Academia de muzica din Oslo, Horia Andreescu – dirijor si Director Artistic al Filarmonicii George Enescu, Vasile Cazan – Director al Filarmonicii de Stat din Targu Mures, Gheorghe Costin – Dirijor al Filarmonicii Banatul din Timisoara, Christian Ehwald – Dirijor si professor de dirijat la academis Hans Eisler din Berlin, Cristian Orosanu – Dirijor al Filarmonicii de Stat din Brasov, Bujor Prelipcean – Director general al Filarmonicii Moldova din Iasi, Jacek Rogala – Dirijor si Director General al Filarmonicii din Kielce, Polonia si Marta Wierzbieniec – Director General al Filarmonicii din Rzeszow.
 
Concursul International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucuresti este organizat de catre Asociatia Elite Art Club UNESCO, unic reprezentant in Romania al retelei globale Jeunesses Musicales International. Asociatia a fost fondata in anul 2003 si organizeaza anual proiecte culturale de anvergura international.
Proiect co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii
Proiect realizat cu sprijinul ARCUB.
Multumim partenerului nostru principal, La Fantana.
Multumim SE-GES, Ibis Hotels, Hotel Cismigiu, Boutique du Pain, Unique Flowers, IVB Media si Ovidiu Matiu.
Ne dorim sa multumim in mod deosebit Filarmonicii George Enescu si compozitorului Dan Dediu.


Concertul poate fi vizionat gratuit pe http://www.bucharestcompetition.ro

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate