Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
25 decembrie 2024
4 • Se naste Iisus din Nazareth, în ora?ul Bethleem
1642 • Se naste Isaac Newton, fizician, matematician englez (d. 1727)
1848 • Are loc la Iasi, premiera primei opere românesti „Baba Hârca“, de Matei Millo
1891 • Se naste Henry Miller, scriitor american (d. 1980)
1908 • Apare, la Valenii de Munte, gazeta „Neamul Românesc literar”, sub conducerea lui Nicolae Iorga
1916 • Regele Ferdinand a instituit ordinul militar de razboi "Mihai Viteazul", cu trei clase
Recomandări
Daria Parkhomenko a obținut premiul I la Concursul Enescu 2018 - Secțiunea Pian
(Muzică)
Concursul „George Enescu” 2018 a ajuns la final. Daria Parkhomenko este castigatoarea Sectiunii Pian.
Un roman si un coreean premiati la Sectiunea Compozitie.

Daria Parkhomenko (Rusia), in varsta de 27 de ani, a castigat Concursul Enescu 2018, Sectiunea Pian, dupa o Finala in care a interpretat Concertul pentru pian si orchestra nr. 3 in re minor op.30 de Serghei Rahmaninov. in urma votului juriului, concurenta s-a clasat pe o pozitie de egalitate cu castigatorul locului al II-lea – Daumants Liepins -, iar decizia finala a apartinut presedintelui juriului, Philippe Entremont.

Finala de Pian a Concursului Enescu a avut loc duminica, 23 septembrie, la Ateneul Roman. Pe locul al doilea s-a situat Daumants Liepins (Letonia), iar pe locul al treilea Alexander Panfilov (Rusia). Finalistii au fost acompaniati de Orchestra Filarmonicii George Enescu, condusa de la pupitru de dirijorul Vassily Sinaisky.

Premiul Constanta Erbiceanu (2500 de euro), oferit de Fundatia Culturala Erbiceanu ,,celui mai valoros competitor roman”, i-a revenit concurentului Florian Mitrea.

Daria Parkhomenko, castigatoarea premiului I al Sectiunii Pian, este nascuta pe 28 aprilie 1991 si studiaza la Universitatea de Muzica si Teatru din Hamburg (prof. Stepan Simonian) si scoala de Muzica de la Fiesole (prof. Eliso Virsaladze). A sustinut recitaluri si concerte in sali de concerte renumite precum Sala Mare a Filarmonicii din Rostov, Sala Laeisz din Hamburg si Sendesaal din Bremen, Sala Teatrului Mariinsky, alaturi de Filarmonica din Rostock, Filarmonica Nationala a Letoniei, Orchestra Nationala din Talinn, Orchestra din Kaunas, Tainan Artists Orchestra.

Premiul I al Concursului International George Enescu 2018 este in valoare de 15.000 de euro. Castigatorul Concursului Enescu 2018 are posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului Enescu, alaturi de unele dintre cele mai importante orchestre ale lumii. Premiul al doilea este de 10.000 de euro, iar premiul al treilea de 5.000 de euro. Trofeele Concursului Enescu 2018, oferite celor trei  muzicieni, sunt realizate din portelan alb si poarta semnatura artistei Daniela Fainis.

Rezultatele au fost anuntate duminica seara de juriul format din Philippe Entremont (Presedintele Juriului), Hyoung-Joon Chang, Dan Atanasiu, Dana Borsan, Andrei Pisarev, Pascal Rogé, Peter Jablonski si Philippe Dinkel.

In cadrul aceluiasi eveniment, au fost anuntate premiile la Sectiunea Compozitie din a carui juriu au facut parte Zygmunt Krauze (Presedintele Juriului), Tim Benjamin, Dan Dediu, Adrian Iorgulescu, Peter Ruzicka, Hubert Stuppner si Cornel Taranu.

Alexandru-Stefan Murariu (Romania) a fost castigatorul Sectiunii de Muzica Simfonica (premiu in valoare de 10 000 de euro) cu lucrarea Concert pour clarinette et orchestre. Iar la Sectiunea Muzica de Camera (7 000 de euro) a fost desemnat castigator Jung Hoon Nam (Coreea de Sud) pentru lucrarea Scattering for string quartet.

La 60 de ani de la prima editie, in plin an de sarbatoare a Centenarului si a 137 de ani de la nasterea compozitorului George Enescu, Concursul International George Enescu a oferit publicului o experienta unica, si a extins perspectivele culturale si educationale intr-un inceput de dezbatere despre felul in care muzica clasica poate transforma si construi o societate.

Concurs-Enescu-2018---23-sept---Finala-Pian---Foto---Andrei-Gindac_7

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate