Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 august 2019
Recomandări
“Ascultă 5 minute de muzică clasică” , între 1-31 octombrie, în spații neconvenționale din întreaga țară
(Muzică)
Sa asculti muzica clasica la mall sau cand iti faci cumparaturile la un hipermarket?  Raspunsul este pozitiv. Din octombrie 2010, in fiecare zi a lunilor martie si octombrie, Radio Romania Muzical propune inregistrari cu celebre lucrari din muzica culta in spatii neconventionale - hipermarketuri, mall-uri,  librarii, muzee, sedii de firme.
Si din 1 octombrie 2018,  proiectul va ajunge in spatii neobisnuite pentru auditia muzicii clasice, cele mai multe dintre lucrarile propuse fiind semnate de compozitori romani – un mod de a sarbatori atat Centenarul Romaniei Mari, cat si aniversarea Radio Romania 90. De altfel, “Asculta 5 minute de muzica clasica” este unul dintre principalele proiecte educative si culturale ale corporatiei publice Radio Romania, care in 1 noiembrie sarbatoreste 90 ani de la infiintare.

Partenerii proiectului sunt nume importante din retailul si businessul romanesc,  care au sustinut initiativa cu entuziasm, observand impactul pozitiv pe care campania o are si asupra propriilor angajati, si asupra clientilor lor din intreaga tara: Carrefour Romania, Cora Romania, Mega Image, Mobexpert, Dedeman, Librariile Humanitas, Castelul Bran, CRH Romania, Iulius Mall, Mood Media, Palas Mall Iasi, ParkLake Shopping Center, Baneasa Shopping City, PwC Romania, Raiffeisen Bank, Vivo, Arena Mall din Bacau, Hello Shopping Park din Bacau.

Ambasador al proiectului este binecunoscutul violonist Alexandru Tomescu: „Sunt sigur ca aceste 5 minute de muzica clasica pe zi, timp de 2 luni pe an, vor trezi gustul multora dintre ascultatori nu doar pentru muzica clasica, ci si pentru arte, cultura si frumos, imbunatatind viata multora si deschizand noi ferestre existentei noastre spirituale.”

O alta latura a proiectului se deruleaza in scolile romanesti, “Asculta 5 minute de muzica clasica” fiind un program national la care, in ultimul an scolar, 2017-2018, au participat peste 210.000 elevi. 

Mai multe informatii despre aceasta campanie pot fi accesate pe pagina www.romania-muzical.ro/5minute. Radio Romania Muzical, unicul post romanesc dedicat muzicii clasice, poate fi ascultat in FM (97.6 si 104.8) sau live online la www.romania-muzical.ro.

2018 - 5 min a4


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate