Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 iunie 2019
Recomandări
După 90 de ani – un maraton al valorii pe care Radio România Cultural îl dedică, pe 1 noiembrie, celor 90 de ani pe care îi împlineşte Radio România
(Muzică)
Pe 1 noiembrie, la 90 de ani de la primul semnal in eter al radioului public, Radio Romania Cultural invita publicul la maratonul Dupa 90 de ani. Timp de 24 de ore, singurul post de radio national dedicat culturii face o calatorie in timp cu ajutorul catorva dintre cele mai valoroase inregistrari din fonoteca Radio Romania.
De la ora 0:00 a zilei de 1 noiembrie si pana la ora 24:00, RRC va aminti publicului cele mai importante evenimente din ultimii 90 de ani, va difuza cateva dintre spectacolele emblematice de teatru radiofonic, alaturi de cele mai cunoscute piese romane?ti, cel mai iubite voci si interviuri – document.

Printre personalitatile internationale care vor fi auzite in maratonul Dupa 90 de ani se numara Lech Walesa, una dintre cele mai cunoscute figuri ale rezistentei anticomuniste, si Vaclav Havel, scriitor devenit presedinte, ultimul al Cehoslovaciei si primul al Republicii Cehe. De asemenea, Zoe Dumitrescu Busulenga va povesti despre intalnirea sa cu George Enescu, iar muzicologul Viorel Cosma va rememora momentul de glorie din 1936, cand Radio Romania transmitea in direct, de la  Opera din Paris, premiera capodoperei enesciene - OEDIPE.

Tot in programul zilei de 1 noiembrie, Radio Romania Cultural a programat cea mai veche inregistrare pastrata in fonoteca radioului. Este vorba despre vocea Elenei Vacarescu, imprimata la Muzeul Cuvantului din Paris in 1913.

Publicul RRC va asculta, de asemenea, vocile unor oameni care au devenit parte a istoriei si culturii nationale - Iosif Sava, Alexandru Paleologu, Gabriel tepelea, Zareh Baronian, IPS Bartolomeu Anania, George Emil Palade, I.C. Bratianu, Nicolae Titulescu, Sabin Balasa si multi altii.

Cei 90 de ani impliniti de Radio Romania vor fi marcati si prin emisiuni muzicale speciale, de la slagarele muzicii usoare, trecand prin muzica clasica, pana la patrimoniul lasat Orchestrelor si Corurilor Radio Romania.
Maratonul Dupa 90 de ani mai cuprinde cateva inregistrari emblematice ale Teatrului National Radiofonic. Acestea sunt ”Chiri?a in provincie”, de Vasile Alecsadri, inregistrare din 1953, ”O noapte furtunoasa”, de I.L. Caragiale, inregistrare din 1974. ”Take, Ianke ?i Cadir”, de Victor Ion Popa, unul din intemeietorii Teatrului National Radiofonic, inregistrare din 1960.

In seara zilei de 1 noiembrie, incepand cu ora 19,00, Radio Romania Cultural va transmite, in direct din studioul Mihail Jora, concertul aniversar al Orchestrei Nationale Radio.
24 de ore de ore de istorie radiofonica. Programul zilei de 1 noiembrie poate fi gasit pe www.radioromaniacultural.ro.

Afi? Maraton Dupa 90 de ani

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate