Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
24 august 2019
Recomandări
Compozițiile lui Dinu Lipatti într-o abordare inedită
(Muzică)
In perioada 29 octombrie - 6 noiembrie, lucrari semnate de compozitorul roman Dinu Lipatti au fost interpretate in premiera de violonista Diana Jipa si pianistul Stefan Doniga, in cadrul unui amplu turneu de prezentare si promovare a proiectului ,,Dinu Lipatti – compozitorul. Inregistrari in premiera”.
Initiativa celor doi muzicieni a adunat peste 1000 de oameni in salile de concert din orasele Braila, Giurgiu, Focsani, Cluj, Satu Mare si Bucuresti, iar compact - discul rezultat din acest proiect va ajunge gratuit in 500 de institutii de cultura si invatamant din tara si din strainatate, scopul final fiind ca muzica lui Lipatti sa devina familiara unui public cat mai larg, mai cu seama tinerilor.

Prin structura si consistenta activitatilor desfasurate, autorii proiectului ,,Dinu Lipatti – compozitorul. Inregistrari in premiera”, si-au propus sa contribuie la repozitionarea ipostazei componistice a ilustrului muzician in context romanesc si universal. Inregistrarea materialului discografic cu lucrari semnate de Dinu Lipatti, o parte dintre ele aflandu-se la o prima imprimare, a fost cea dintai etapa din cadrul proiectului, careia i-a urmat amintita serie de recitaluri. Publicul prezent in salile de concert a aplaudat initiativa celor doi artisti, bucurandu-se de prezenta si interpretarea lor de exceptie. A treia etapa a proiectului se afla in plina desfasurare, cele 500 de exemplare ale compact – discului fiind in curs de distribuire in scoli, licee, biblioteci si institutii de cultura din tara si strainatate. Ca element de noutate, programele de sala si afisele care au fost distribuite in cadrul turneului national au continut un cod QR care a permis accesarea gratuita a repertoriului prezent pe disc.

CD Dinu LIPATTI

In incheierea turneului, violonista Diana Jipa si pianistul Stefan Doniga vor fi prezenti vineri, 9 noiembrie, incepand cu ora 16:00, in Sala Auditorium din cladirea Mediateca a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, la un panel de discutii dedicat lui Dinu Lipatti - compozitorul. Vor fi abordate temele ,,Premiere discografice dedicate lui Dinu Lipatti" si ,,Dinu Lipatti - Mereu un subiect de actualitate", iar cei doi muzicieni vor prezenta selectiuni din repertoriul inclus pe compact - discul recent realizat. Discutia va fi moderata de muzicologii Monica Isacescu si stefan Costache, initiatori ai primului website dedicat lui Dinu Lipatti.

Proiectul cultural ,,Dinu Lipatti – compozitorul. Inregistrari in premiera” a fost initiat de cei doi muzicieni protagonisti ai imprimarilor impreuna cu tanarul compozitor Vlad-Razvan Baciu, organizat de Asociatia ,,Heart-Core” si co-finantat de Administratia Fondului Cultural National cu sprijinul Radio Romania Muzical.

Stefan Doniga si Diana Jipa
Stefan Doniga si Diana Jipa

Parteneri media: OZB, Observatorul Cultural, Bookhub, Business24, Ziare.com, Agerpres, Ceasca de Cultura, Agentia de Carte, 4arte.ro.

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate