Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
24 august 2019
Recomandări
Premieră muzicală – trupa Blue Noise lasează PORTRAIT, primul album a cappella din România
(Muzică)
Pe 15 noiembrie, grupul Blue Noise va lansa in Bucuresti, la Apollo 111, primul album a acappella din Romania. In 2015 apareau pe scena Eurovisionului uimind pe toata lumea cu stilul lor interpretativ.
La 3 ani de la lansare, caci acela a fost si momentul zero, Blue Noise scoate primul album a cappella din Romania – PORTRAIT, care ”vorbeste” despre cine sunt cei 6 muzicieni la ora actuala. 

Proiectul general se numeste ”Laboratorul de voci” si isi propune productia si promovarea primului album a cappella din Romania. ”Laboratorul de voci este un nume la care ne-am gandit de prima data, acum trei ani, atunci cand ne-am constituit. Va vine sa credeti sau nu, dar este pentru prima oara cand lucram foarte mult impreuna, in sensul de a crea, recrea lucruri, a le scrie, concepe si produce impreuna. Proiectul este co-finantat de AFCN, care ne-a transformat visul in realitate”, spune  Bogdan Tudor, basul grupului.

Albumul va contine numai piese originale compuse de membrii grupului. ”Muzica de pe acest prim album este interesanta pentru ca are foarte multe zone din care ne-am inspirat: clasic, preclasic, jazz, improvizatie jazz, rock sau chiar satira. Este ceva ce nu s-a mai auzit pe la noi: intonatii, armonii, stari, efecte. incercam sa construim sentimente atat pentru noi cat si pentru cei care ne asculta si sa spunem povesti prin piesele noastre”, mai spune Bogdan.

Pana acum, trupa a sustinut concerte de lansare a albumului in Ploiesti, Sibiu si Timisoara. ”Am avut surpriza placuta sa ne intalnim cu un public deschis, receptiv si foarte comunicativ. La Sibiu, de exemplu, am reusit sa ”batem” vremea de afara si sa creem o atmosfera calda impreuna cu cei prezenti in sala. La Timisoara, am depasit putin spatiul interpretarii muzicale si am ajuns sa dansam si sa interactionam direct cu publicul, mai ales dupa concert. A fost o atmosfera speciala la toate cele trei concerte. Pe 15 noiembrie avem ultimul concert de lansare in Bucuresti, la Apollo 111. Asteptam cu emotie sa ne reintalnim cu publicul de aici”, ne mai spune Bogdan Tudor.

Ana Maria Alexa (sopran), Elena Morosanu (mezzo sopran), Ana-Cristina Leonte (alto), Mihail Grigore (tenor), Bogdan Tudor (bas) si Denis Bolborea (percutie vocala/beatbox) formeaza “laboratorul de voci” unde experimenteaza, exploreaza si se joaca cu o gama diversa de sonoritati pe care vocea umana le poate produce. Pentru ca nu exista instrumente care sa amplifice sonoritatea, vocea preia tot “greul”, de aceea creativitatea, miscarea, interpretarea (nu doar la nivel vocal ci si de gestica) si ingeniozitatea interpretarii sunt cruciale. De aceea, in cadrul proiectului, a existat si o zona dedicata coregrafiei. Impreuna cu coregraful Valentina de Piante, cei sase muziceni s-au implicat intr-o serie de laboratoare de creatie, in cadrul carora au cautat o relatie organica intre corp si voce, explorand concepte precum vocea care se misca, corpul care canta sau sunetul care atinge. Publicul va putea afla despre aceste experiente in cadrul unor workshopuri care se vor desfasura pana la jumatatea lunii noiembrie. 

1134

Proiectul Laboratorul de voci se va derula in paralel cu un alt proiect, Singing bodies, care isi propune sa exploreze relatia dintre corp, sunet si mediul urban, dand nastere unui performance original. 

FINAL-Blue-Noise

Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

Producator: Indie Box

Parteneri: Ambasada, Apolo 111, Biblioteca Judeteana Astra Sibiu, Casa de cultura a municipiului Sibiu

Parteneri media: Radio Romania Muzical, B24FUN, liternet.ro, informateca.ro, life.ro, Zile si Nopti, ceascadecultura.ro.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate