Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
15 iulie 2019
Recomandări
Turneul naţional Croitoru String Virtuosi la final
(Muzică)
Turneul national desfasurat intre 10 si 20 noiembrie, pentru prezentarea live a CDului Un secol de muzica traditionala romaneasca. pe scena filarmonicii cu Croitoru String Virtuosi, solisti Simina si Gabriel Croitoru, s-a incheiat printr-un concert sustinut pe scena Filarmonicii de Stat din Pitesti.

Iata-ne dupa 10 zile, la sfarsitul turneului Un secol de muzica traditionala romaneasca pe scena filarmonicii, care a marcat sarbatorirea Centenarului Marii Uniri prin repertoriul abordat. Peste tot, spectatorii incantati de versiunea vioara solo - orchestra de coarde, ne-au spus ca pentru ei acest concert a reprezentat un fragment de identitate nationala, ca s-au simtit mandri ca sunt romani. Cred ca acest turneu si-a atins scopul principal si anume acela de a prezenta publicului meloman aceste bijuterii muzicale intr-o versiune inedita. Cei prezenti la evenimente ne-au marturisit ca desi cunosteau multe dintre lucrari, au avut impresia ca aceasta interpretare le-a pus in valoare in mod deosebit.”, declara Gabriel Croitoru, celebrul violinist care canta pe vioara Guarneri del Gesu ce i-a apartinut lui George Enescu la final de turneu.

Gabriel Croitoru a construit orchestra Croitoru String Virtuosi din dorinta de a continua relatia profesionala cu fostii studenti de la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti la un nou nivel, acela de colegi de scena. „Atat eu, cat si sotia mea, violonista Ioana Croitoru, care preda alaturi de mine, am considerat mereu cariera de profesor ca fiind complementara celei de interpret. Astfel, in anul 2016 am infiintat ansamblul Croitoru String Virtuosi, alcatuit in majoritate din fosti studenti, actuali parteneri de scena, iar succesul inregistrat in cei doi ani de activitate ne-a facut sa pornim intr-o noua experienta muzicala, care are in centru lucrari romanesti de mare popularitate. Aceasta initiativa reprezinta o premiera in domeniu, neexistand inca o imprimare a celor mai cunoscute piese din repertoriul traditional romanesc, in versiunea vioara solo-orchestra.”, declara Gabriel Croitoru inaintea turneului.
   
La finalul fiecarui concert au fost programate o sesiune de autografe si respectiv lansarea albumului produs de Asociatia Culturala ”Croitoru Pro Enescu” si Media Sniper Un secol de muzica traditionala romaneasca pe scena filarmonicii, avandu-i ca solisti pe Simina Croitoru si Gabriel Croitoru, alaturi de Orchestra Croitoru String Virtuosi, la pian Clementina Ciucu. Aranjamentele muzicale sunt semnate de Gabriel Croitoru, Sherban Lupu, Cornel Pana, Mugurel Scurtareanu/Ioan Dobrinescu, Gheorghe Branici. Producatori:  Asociatia Culturala ”Croitoru Pro Enescu”, Media Sniper.

Itinerar
Filarmonica Oltenia – Craiova - 10.11.2018, ora 19
Filarmonica Banatul - Timisoara - 11.11.2018, ora 19
Filarmonica de stat Oradea - 12.11.2018, ora 19
Academia de muzica Gheorghe Dima - Cluj-Napoca, 13.11.2018, ora 19
Filarmonica Transilvania - Cluj-Napoca, 14.11.2018, ora 19
Sinagoga Bistrita - 15.11.2018, ora 19
Filarmonica de stat Sibiu - 16.11.2018, ora 19
Filarmonica de stat Ramnicu-Valcea, 18.11.2018, ora 19
Filarmonica de stat Pitesti, 20.11.2018, ora 19

Program muzical
G. Enescu - Arie si Scherzino
G. Enescu - Nocturna
C. Porumbescu - Balada
G. Enescu - Balada
C. Dimitrescu - Dans taranesc
G. Dinicu - Caruta postei
                 - Hora ceasornicului
                 - Hora martisorului
                 - Hora staccato
                 - Hora lui Dobrica
                 - Hora 7 scari
                 - Hora tiganilor 

A_Ramnicu Valcea_PHOTO-2018-11-21-10-22-49

A_Sibiu_PHOTO-2018-11-21-10-20-05

Orchestra Croitoru String Virtuosi, solisti Simina Croitoru si Gabriel Croitoru, la pian Clementina  Ciucu (4,5,6). Aranjamente muzicale : Gabriel Croitoru, Sherban Lupu, Cornel Pana, Mugurel Scurtareanu/Ioan Dobrinescu, Gheorghe Branici.

Proiect finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale prin programele Anului Centenar

Producator :  Asociatia culturala Croitoru Pro Enescu, Media Sniper

Parteneri : Filarmonica Oltenia din Craiova, Filarmonica Banatul din Timisoara, Filarmonica de stat din Oradea, Academia de muzica “Gheorghe Dima” - Cluj-Napoca, Filarmonica Transilvania - Cluj-Napoca, Societatea de concerte Bistrita, Filarmonica de stat din Sibiu, Filarmonica de stat din Ramnicu-Valcea, Filarmonica de stat din Pitesti.

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate