Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
15 iulie 2019
Recomandări
Orchestra Română de Tineret şi Cristian Mandeal la Bucureşti, Paris, Basel
(Muzică)
Orchestra Romana de Tineret dirijata de Cristian Mandeal va sustine un nou turneu spectaculos in perioada imediat urmatoare, in cadrul proiectului Anului Centenar "Romania in lume", pentru a marca Deschiderea sezonului cultural Romania-Franta prin trei concerte ce se vor desfasura la Bucuresti, Paris si Basel intre 28 noiembrie si 2 decembrie. Din motive de sanatate, marele pianist Radu Lupu nu va putea participa la acest proiect, asa cum a fost prevazut initial.
Primul concert este programat la Ateneul Roman pe 28 noiembrie de la ora 19, iar programul va contine George Enescu – Rapsodia I in La major, Saint-Saens - Concertul pentru pian si orchestra nr. 2 si Ceaikovski - Simfonia “Manfred”. Acelasi program se va canta pe 30 noiembrie 2018, ora 20:30, la Grande Salle Pierre Boulez a Filarmonicii din Paris. Al treilea concert al turneului va avea loc la Basel pe 2 decembrie, de la ora 20, la Basel Musical Theater.
Pianistul care  il va inlocui pe inegalabilul Radu Lupu face parte din galeria celor  mai stralucitoare talente pianistice ale generatiei sale. La Bucuresti si la Paris, Concertul nr. 2 pentru pian si orchestra de Saint-Saens va fi interpretat de fenomenalul Fazil Say, cunoscut publicului roman datorita prezentei sale de neuitat la Festivalul International “George Enescu”.

La Basel, o alta versiune a aceluiasi concert va fi oferita de tanarul pianist rus Oleg Khudyakov, un nume care se recomanda deja ca o certitudine in pianistica mondiala.

Marin Cazacu, managerul Centrului National de Arta Tinerimea Romana, declara :” Este foarte important pentru noi ca la aniversarea a 10 ani de existenta a Orchestrei Romane de Tineret suntem prima orchestra din Romania care va canta in noua sala a Filarmonicii din Paris. Pentru noi, din punct de vedere spiritual, reprezinta o mare onoare si obligatie pentru viitor, iar faptul ca acest concert se suprapune practic cu aniversarea centenarului Romaniei si ca marcheaza, in acelasi timp, deschiderea Sezonului cultural Romania-Franta este de mare semnificatie.

ORT 10 ani_26_Foto_Virgil Oprina_2018_03_17
foto Virgil Oprina

Asadar, la aniversarea a 10 ani petrecuti impreuna, Orchestra Romana de Tineret si Cristian Mandeal incheie un an de foc, plin de evenimente de top ca reprezentanti ai culturii romane, cu o prezenta de un nivel artistic extraordinar.

Organizator : Centrul National de Arta „Tinerimea Romana”
Cu sprijinul Ministerului Culturii si Identitatii Nationale in cadrul proiectului Anului Centenar "Romania in lume" si Deschiderea sezonului cultural Romania-Franta.
 
Concertele sunt incluse in cadrul stagiunilor de concerte ale Salii Filarmonicii din Paris si Teatrului Muzical din Basel

ORT 10 ani_20_Foto_Virgil Oprina_2018_03_17
foto Virgil Oprina
 
Pentru informatii detaliate legate de activitatea Centrului National de Arta „Tinerimea Romana“  si de Orchestra Romana de Tineret puteti accesa www.tinerimearomana.rosau https://www.facebook.com/CentrulNationalTinerimeaRomana/
 


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate