Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 februarie 2020
1838 • A aparut, la Londra, Manifestul Partidului Comunist, redactat de Karl Marx si Friedrich Engels
1933 • S-a nascut Nina Simone, cântareata americana (d. 2003)
1972 • Lansarea romanului Marele singuratic, de Marin Preda
Recomandări
Gala Premiilor Radio România Cultural 2019
(Viață)
Gala Premiilor Radio Romania Cultural, un eveniment de traditie si de prestigiu, ajuns la cea de-a XIX-a editie, va avea loc luni, 18 martie 2019, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Odeon.
Vor fi recompensate cele mai importante reusite ale culturii romanesti din anul 2018.
Juriul a facut cunoscute nominalizarile la cele opt categorii de premii care vor fi acordate in cadrul Galei Premiilor Radio Romania Cultural.

Nominalizarile la categoria PROZA sunt: Gabriela ADAMESTEANU – pentru volumul “Fontana di Trevi“, Editura Polirom; Andreea RASUCEANU – pentru volumul “O forma de viata necunoscuta“, Editura Humanitas; Dan LUNGU – pentru volumul “Palpairi“, Editura Polirom.

La categoria POEZIE: Robert Gabriel ELEKES – pentru cartea “o drona care sa ma vrea in sfarsit doar pe mine“, Casa de Editura Max Blecher; Ruxandra CESEREANU - pentru volumul “Scrisoare catre un prieten si inapoi catre tara. Un manifest“, Editura Cartea Romaneasca; Vasile LEAC – pentru cartea “monoideal“, Editura Nemira. 
Pentru categoria TEATRU: regizorul Radu AFRIM  – pentru spectacolul “Padurea spanzuratilor”, dupa Liviu Rebreanu, productie a Teatrului National din Bucuresti;  Actorul Ovidiu GHINITA – pentru interpretarea personajului Andre din spectacolul „Tatal’’ de Florian Zeller, in regia lui Radu Iacoban, produs de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad;  Echipa spatiului independent „REACTOR DE CREATIE SI EXPERIMENT’’ din Cluj-Napoca pentru programul „100 de ani de Romania. Istorii secundare’’
 
La categoria FILM au fost nominalizate productiile: ”Un print si jumatate’’ de Ana Lungu; ”Soldatii. Poveste din Ferentari’’ de Ivana Mladenovic;  „My life rehearsed in one leg’’ de Bogdan Mustata.

Nominalizarile categoriei ARTE VIZUALE sunt: ceramista Judit CRACIUN – pentru expozitia ”METAFORME – esantioane ale unor concepte plastice’’ (Galateea Contemporary Art in perioada 13.09-10.10.2018, curatori Monika Paduret si Cosmin Nasui);  Iosif KIRALY -pentru „Usi inchise, plicuri deschise - Lucrari timpurii, 1975-2000’’ (expozitie deschisa la MNAC in perioada 26.04-30.09 2018, curator Ruxandra Demetrescu); Decebal SCRIBA -  pentru „Memory Clouds’’ (expozitie deschisa la Galeria Anca Poterasu, in perioada 9.05-30.06.2018, curator Ami Barak).
 
La categoria STIINTA nominalizarile sunt: Asociatia 2Celsius - pentru a fi initiat, in 2018, o campanie de masurare independenta a pulberilor din aer si de promovare a solutiilor de transport alternative in Bucuresti si in alte orase ale tarii; Sabina ULUBEANU si Catalin CRETU - pentru Festivalul ‘’Innersound’’;  Saptamanalul „VIATA MEDICALA’’ (fondator dr. Mihail Mihailide) - pentru implinirea a 30 de ani de la aparitie.
 
La categoria MUZICA: Ioan VRASMAS – fondatorul primei companii private de opera din Romania, ”Opera Vox’’; Gabriel BEBESELEA - pentru  promovarea culturii nationale in strainatate; Cristian SOLEANU – pentru  proiectul ”I remember Johnny”.

La categoria EDUCATIE nominalizarile sunt: Organizatia Umanitara CONCORDIA pentru ”Scoala de Meserii Concordia’’;  Asociatia TEACH FOR ROMANIA pentru impactul major in educatie pe care-l are in scolile din medii dezavantajate;  Proiectul "Building Skills Through Inclusion - Cum sa-ti construiesti competentele cu ajutorul incluziunii”, realizat de Asociatia Babilon Travel din Cluj-Napoca.

53. Gala Radio Romania Cultural 2018 - 19.03.2018 - Foto. Alexandru Dolea
foto Alexandru Dolea
 
Din juriu au facut parte: Bogdan Ghiu - scriitor, traducator si critic literar, Mihaela Michailov - critic si dramaturg, Radu Croitoru - manager Radio Romania Cultural, Cristian Marica - redactor sef Radio Romania Cultural, Anamaria Spataru - realizator Radio Romania Cultural.

Spectacolul va fi transmis in direct onair si online de Radio Romania Cultural.
Invitatiile pentru Gala Premiilor Radio Romania Cultural pot fi solicitate la tel: 0213031515
 
Un eveniment: Radio Romania
Producator: Radio Romania Cultural
Parteneri: Teatrul Odeon, Librariile Carturesti
Sponsori: Aqua Carpatica, Dora Bloom, Asociatia Somelierilor din Romania, Perso.ro, Cotnari, Tohani Romania, Domeniile Samburesti

35. Gala Radio Romania Cultural 2018 - 19.03.2018 - Foto. Alexandru Dolea
foto Alexandru Dolea

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate