Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
26 august 2019
Recomandări
Duelul viorilor - patru seri-eveniment cu săli pline la Alba Iulia, Oradea, Cluj și Bistrița
(Muzică)
Turneul DUELUL VIORILOR - „colectia de primavara” 2019, a ajuns la final, dupa ce a entuziasmat spectatorii din Alba Iulia, Oradea, Cluj Napoca si Bistrita. Violonistii Liviu Prunaru si Gabriel Croitoru si pianistul Horia Mihail au incheiat cu succes cea de-a noua editie a turneului, desfasurata intre 31 martie si 3 aprilie.
Longevitatea intalnirilor duelistice care poarta semnatura Liviu Prunaru – vioara Stradivarius, Gabriel Croitoru – vioara Guarneri del Gesu  (pusa la dispozitie de Muzeul National „George Enescu”, in al carui patrimoniu se afla), Horia Mihail – pian, incepute in 2011, depaseste asteptarile multora. 2011 era un an de reasezari, in care cei trei muzicieni au acceptat provocarea de a juca povestea unui conflict imaginar pentru suprematie a familiilor celor doi mari lutieri italieni: Stradivarius si Guarneri. S-au revazut in fiecare toamna, an de an, iar in 2017 au chemat si intariri, duelul ajungand la… patru personaje „violonistice”.
   
Privind inapoi la cele noua editii, ne reamintim ca Liviu Prunaru si Gabriel Croitoru reprezinta o generatie de forta a artei violonistice romanesti aflata acum in deplina maturitate, ca sunt doi muzicieni care au demonstrat in acesti ani ca stiu sa depaseasca orgoliile unicitatii personalitatii artistice, ducand acest proiect din cele mai mici orase ale tarii in care ne aflam, pana la Carnegie Hall din New York si demonstrand astfel ca muzica si arta pot  face ca in mod potential aceste limite sa nu mai existe.

Ne revedem, asadar, cu colectia de toamna!

Detalii pe www.duelulviorilor.ro

Duelul 8_CLUJ_foto Nicu Cherciu (2)

Duelul 12_CLUJ_foto Nicu Cherciu (3)

Duelul 17_CLUJ_foto Nicu Cherciu (1)

Parteneri culturali si co-organizatori: Primaria Municipiului Alba Iulia, Opera Nationala Romana Cluj-Napoca, Rotary Club Cluj-Napoca Opera, Teatrul Regina Maria din Oradea, Consiliul judetean Bistrita, Societatea de concerte Bistrita
Producatori: Pro Contemporania, The Culture Hub
Coproducatori: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Radio Romania

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate