Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
26 august 2019
Recomandări
Festivalul Internațional George Enescu cucerește orașul
(Muzică)
Festivalul International George Enescu, alaturi de Programul National Cantus Mundi si compania de consultanta imobiliara CBRE Romania lanseaza in premiera un proiect menit sa aduca muzica clasica in cartierele orasului, inca si mai aproape de publicul larg. Proiectul se intituleaza Orasul canta si va imbraca Bucurestiul intr-o haina muzicala pe toata perioada de desfasurare a Festivalului International George Enescu, respectiv 31 august – 23 septembrie 2019.
Astfel, fiecare turist sau rezident al Bucurestiului va putea sa se bucure de experienta extraordinara pe care festivalul o creeaza la fiecare editie.

„Enescu canta in sate si pe marile scene ale lumii din bucuria de a impartasi muzica. Orasul canta este materializarea acestei idei. Festivalul are obiectivul de a pastra muzica clasica in interesul si atentia oamenilor. Are, de asemenea, rolul de a pastra si promova exceptionalul dar al lui Enescu. „Orasul canta” demonstreaza ca muzica clasica poate fi un ritm potrivit vietii contemporane, un insotitor al activitatilor de zi de zi si continua efortul marelui compozitor de a duce muzica peste tot”, 
a declarat Mihai Constantinescu, directorul executiv al Festivalului International George Enescu.

Peste 30 de spatii de eveniment (parcuri, muzee, centre comerciale, dar si cladiri de birouri din Bucuresti) vor vibra cu energia muzicii clasice, asigurata de coristisi instrumentisti care fac parte din Programul National Cantus Mundi, pe toata perioada festivalului.

„Festivalul Enescu si Cantus Mundi isi unesc fortele in acest an pentru a realiza cea mai mare reprezentatie stradala a muzicii clasice dintr-un oras din Romania. Va fi o muzica venita din sufletele a mii de copii, care prin intermediul acestor evenimente vor avea acces la cultura si vor fi pusi in lumina reflectoarelor cu toata frumusetea, prospetimea si talentul lor. Speram ca bucurestenii vor fi incantati sa-si vada orasul cantand si salutam aderarea celui mai mare program de integrare sociala prin muzica, Programul National Cantus Mundi, la cel mai important eveniment cultural din Romania – Festivalul International George Enescu”,
a declarat Emil Pantelimon, Manager al Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”.

Muzicienii vor putea fi intalniti in parcuri din fiecare sector al Bucurestiului: Parcul Regele Mihai I al Romaniei (Sectorul 1), Parcul Circului de Stat (Sectorul 2), Parcul Unirii (Sectorul 3), Parcul Tineretului (Sectorul 4), Parcul Sebastian (Sectorul 5) si Parcul Drumul Taberei (Sectorul 6). De asemenea, artistii vor sustine reprezentatii si in patru muzee: Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul Theodor Aman, Muzeul varstelor - Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Nicolae Minovici, precum si in patru centre comerciale - Baneasa Shopping City, Mega Mall, Afi Cotroceni si Sun Plaza.

1_Cantus Mundi

Muzica clasica va ajunge si in spatiile de birouri cu sprijinul CBRE Romania, care administreaza 20 de cladiri de birouri, precum si mall-ul Sun Plaza in Bucuresti. CBRE Romania va facilita accesul muzicienilor in cladiri si va gazdui mini-concertele de muzica clasica sustinute de artistii Programului National Cantus Mundi in aceste spatii neconventionale, urmarind astfel viziunea companiei de a aduce valoare pe componenta umana a spatiilor pe care le administreaza. Programul mini-concertelor va fi stabilit in pauzele de pranz, prin rotatie in toate cladirile. De asemenea, pentru a putea extinde prezentele in oras, CBRE Romania va sustine cooptarea altor muzicieni sau orchestre care se vor coordona cu demersurile Programului National Cantus Mundi.

„La fiecare editie a Festivalului George Enescu am fost martorii unei transformari, de poveste, a orasului. in acest an, in spiritul care ne caracterizeaza, am facut un pas inainte devenind din sustinatori, facilitatori ai ascultarii de muzica clasica. Consideram ca spatiile de lucru trebuie sa acomodeze interesele oamenilor, sa includa atat aspectele pragmatice, cat si pe cele care le completeaza activitatea si adauga un sens valoros vietii. Facem acest lucru in fiecare zi cu partenerii si clientii nostri ceea ce a condus natural la abordarea noua a sprijinului pe care CBRE il ofera impresionantului Festival Enescu si in 2019”,
a declarat Razvan Iorgu, Director General al CBRERomania.

Orasul canta este un proiect dezvoltat de Programul National Cantus Mundi prin Corul National de Camera „Madrigal - Marin Constantin”, cu sustinerea CBRE Romania, sub egida Festivalului International George Enescu.

2_Cantus Mundi

Despre CBRE Romania
CBRE Group, Inc. (NYSE: CBRE), Fortune 500 si S&P 500 cu sediul central in Los Angeles este cea mai mare companie de servicii comerciale si investitii in real estate din lume, pe baza veniturilor din 2017. Compania are peste 80.000 de angajati (fara a include afiliatii), raspunde nevoilor dezvoltatorilor imobiliari si deserveste proprietari si chiriasi prin intermediul celor peste 450 de birouri (excluzand filialele) din intreaga lume. in Romania, CBRE este lider al segmentului de comercial real estate si ofera o gama extinsa de servicii integrate, inclusiv administrare si coordonare de tranzactii si management de proiecte, servicii de Design and Build, managementul proprietatii, administrarea investitiilor, evaluare, inchiriere de proprietati, consultanta strategica, vanzari de proprietati, servicii ipotecare si servicii de dezvoltare.  Informatii suplimentare pe www.cbre.ro.

Despre CantusMundi
Instituit prin Hotararea nr. 285/ 17.05.2018 a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, Programul Cantus Mundi Bucuresti se desfasoara pentru dezvoltarea miscarii corale din Capitala, astfel incat, in perioada urmatoare, 300 de noi coruri sa reuneasca peste 9.000 de copii si tineri bucuresteni, motivati sa fie parte a unei miscari culturale prestigioase si incluzive. Cantus Mundi Bucuresti este implementat in cadrul Programului National Cantus Mundi si se desfasoara in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educationale si Sportive. Programul National Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare sociala prin muzica din Romania, initiat de reputatul dirijor Ion Marin si derulat alaturi de membri ai Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”. Dupa 8 ani de activitate, Programul National Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.170 de coruri. Peste 40.000 de copii, alaturi de dirijorii lor, participa la promovarea cantului coral pe intreg cuprinsul tarii, depasind barierele legate de etnie, conditie sociala si capacitati fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atat de necesare pentru revitalizarea societatii noastre.


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate